懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

micstar2012 發表於 19-1-21 11:32
唔好怪我偏見, 我覺得婦科醫生都係揾返個男的會温柔啲。

我自己睇過的經驗, 女的醫生通常都好冷漠無情 ...

認同。

我睇過一位女私家醫生,唔開名啦!
我初孕流血多日,量多。

女醫生話:
「BB要留喺度就喺度,做d咩都冇用,我覺得你返唔返工都係咁。」

。。。嬲到我吖!咁我睇你有咩用?女醫生索性話唔照,因為太早,照左都冇嘢睇。安胎藥又冇!以後唔會再睇佢,口氣太差,我當時已經好困擾,仲要態度差。$800埋單,平都冇用,以後唔睇佢。嬲嬲!之後轉左睇st paul婦產科男醫生,超nice,有照,有相,有藥,有假,有問必答,有解釋,好清楚!環境又好!

珍珠宮

真係無醫德!大肚婆真係唔嚇得,會諗好多嘢,擔心成晚架!

洋房

Carmen8080 發表於 19-1-21 13:35
睇醫生定揾男朋友

如果要每個孕婦都安慰下 已經等左個半鐘 咁攪法等 ...

仁安醫院的董志偉醫生超級nice. 問多多問題有耐心解答,可以 book佢睇,我五週開始一直睇佢(emoji)

子爵府

回覆 micstar2012 的帖子

有同感,因為我都幾怕用鴨咀夾或陰超之類,我睇過有啲女醫生,直情俾你的感覺係"有幾痛呀",反而男醫生就會話準備,會有少少痛等令你無咁緊張

男爵府

Soniayu 發表於 19-1-21 13:30
認同。我真係日日都好容易喊。可以介紹醫生比我嗎?

我睇嘉賓大廈關詠恩,價錢應該同黃凝差唔多,孕早期每次都1400蚊左右~中後期就950蚊次。
我成個孕期有試過出血或者肌瘤痛,關醫生會開1星期sick leave我抖,又會問我政府產檢啲情況。
有時照到bb係咁郁,佢會好開心話我知bb做咩動作,照完會叫你慢慢小心唔好急,好窩心。
啲姑娘都好有禮貌好好。

子爵府

回覆樓主:

有啲醫生係好直接講野好硬,我覺得最緊要自己睇得放心又開心,搵過第二個醫生

別墅

Soniayu 發表於 19-1-21 07:51
Thanks 我都會搵其他醫生的

我睇緊劉珮琪醫生,細心有耐性。我打算係政府醫院生佢都唔會hea 睇,仲會記得我上次提過咩唔舒服,下次產檢會問番我狀況。劉醫生仲好可愛咁照超聲波時會同BB 傾計
推介
$980 ,唔知黎緊新年會否加價。同埋唔算難約,早兩星期左右。

複式洋房

chubama 發表於 19-1-21 13:33
政府醫生 既態度,
仲好過你呢位私家醫生「黃凝」
$1400 睇佢真係唔值!
我就係咁諗。如果私家都咁既態度點解我唔睇政府。經過呢次我都識簡

複式洋房

chubama 發表於 19-1-21 13:38

認同。
搵個岩既醫生真係好重要

複式洋房

RubyYu07 發表於 19-1-21 13:52
真係無醫德!大肚婆真係唔嚇得,會諗好多嘢,擔心成晚架!

所以我呢幾既都失眠,晚晚係到諗

複式洋房

Bchumama 發表於 19-1-21 14:13
仁安醫院的董志偉醫生超級nice. 問多多問題有耐心解答,可以 book佢睇,我五週開始一直睇佢(emoji)
...
好呀。多謝你

複式洋房

阿隨 發表於 19-1-21 14:23

我睇嘉賓大廈關詠恩,價錢應該同黃凝差唔多,孕早期每次都1400蚊 ...
好呀。多謝你。

大宅

我自己睇緊佢我又覺得佢冇乜問題喎. 我第一次睇嗰陣都覺得佢講好少不過嗰陣得6 weeks 真係冇乜嘢可以講. 到之後每一次嘅產檢直到依家四個月我都覺得佢好好呀. 你覺得佢唔好可能係佢同你唔夾姐, 好似其他人咁講如果個個孕婦因為諗多咗要醫生安慰, 我諗平時等睇症嘅時間會多幾個鐘😅

洋房

我都睇過佢 佢的確係好麻麻地!仲一直望住部電腦一眼都無望過我

已刪除用户

複式洋房

Soniayu 發表於 19-1-21 03:35
18/1/2019因為我唔知自己有左bb,但個肚痛左好耐,所以就自己驗尿先知有左,咁我當然好擔心,就經人介紹去 ...

我都係睇佢~又覺得佢幾好~
第5週初期都以為宮外孕~但太細仲未睇到~
佢仲寫紙畏我去政府到再check~
到第9週出血~佢都有畀安胎藥我~
但佢真係勁多客~
而家阿b已平安出生啦~唔好咁擔心~

珍珠宮

回覆樓主:

你成日覺得肚痛,加上早孕照超聲波,真係乜都睇唔到,純粹就係要睇下會唔會宮外孕,因為愈早發現愈好~尤其你咁早,真係會乜都照唔到,所以佢咁樣同你照,係無錯架~
至於點解宮外孕,咩成因,咁你期望醫生有專業解釋俾你聽,都好正常嘅~如果無,咪自己上網睇一下囉~其實都有好多相關資訊!
好多媽媽期望醫生解釋詳細,如果醫生逐個慢慢解釋,咁一日可以睇幾多個?一係就揀D無咁出名嘅醫生啦~會有多D時間~
初孕要休息多D,唔好勞氣啦~

別墅

我以前CHECK 婦科都睇過佢兩次. 好似自從幫個女星生完及借左個CLINIC 比電玩拍BB來了, 出名左, 就差左好多好多

大宅

Bchumama 發表於 19-1-21 14:13
...

我都係睇董醫生,雖然不幸小產左
吸宮手術都係佢幫我做,手勢好好~
下次再懷孕都會睇佢

珍珠宮

Soniayu 發表於 19-1-21 19:45
所以我呢幾既都失眠,晚晚係到諗

換個醫生跟啦,過多兩個星期先去照。

首頁

尾頁

跳至