36週1見紅,仲生埋。2

Tamalam
|

到夜晚大約夜晚九點九聽到好似book 一聲係後面傳出黎,冇理佢,因為未大痛,之後過左陣落床想去廁所,就感覺有野衝出黎,去柯尿,柯完都有水聲就㩒住柯尿果度但仲有聲喎,咁就同護士講我穿左水啦,十點又去左駁左胎心機,之後十一點檢查係未真穿水,醫生睇左話真喎,就去執野同種豆,十一點半就到産房,21號淩晨十二點就加埋催生藥,一點幾開始大痛,真係超級痛好似要柯屎咁,不停有野撞出黎,到兩點幾助産士先睇開幾多度,一睇有六度,問我試唔試生,我話好就一路試,兩點九打局部麻醉,剪埋下面先生到,兩點五十終於出左黎。

naiyiubb
|
咩叫種野執豆??
hoganbaby
|
Tamalam 發表於 19-1-21 07:41
到夜晚大約夜晚九點九聽到好似book 一聲係後面傳出黎,冇理佢,因為未大痛,之後過左陣落床想去廁所,就感 ...

恭喜,恭喜,咁都好順
Tamalam
|
naiyiubb 發表於 19-1-21 08:40
咩叫種野執豆??

sorry 打錯,係種豆
naiyiubb
|
Tamalam 發表於 19-1-21 10:16
sorry 打錯,係種豆

哦哦 其實我都唔知咩叫種豆。。
啱google左先明

你要好好休息啊~ 辛苦喇
haha748494
|
咁樣BB算唔算早產?媽媽要多D休息。
Tamalam
|
haha748494 發表於 19-1-22 21:46
咁樣BB算唔算早產?媽媽要多D休息。

瑪麗話算呀,所以佢都訓左大半日Nicu ,都 check 左好多野。
haha748494
|
回覆 Tamalam 的帖子

咁BB點樣,報告出左未?
Tamalam
|
haha748494 發表於 19-1-22 21:51

咁BB點樣,報告出左未?

我估都係正常先會俾返我既啫,報告冇呀,佢訓左大半日之後一路都係我隔離,聽日先知佢同唔同到我一齊出院呀
GCHK
|
Tamalam 發表於 19-1-22 21:57
我估都係正常先會俾返我既啫,報告冇呀,佢訓左大半日之後一路都係我隔離,聽日先知佢同唔同到我一齊出院 ...

嗯吶,你都要好好休息,希望可以一齊出院
kwokmanching
|
你就好,仲有得俾你玩吓麻雀,唔知其它醫院俾唔俾
haha748494
|

希望順順利利,準媽媽多D休息。