親子旅遊

跳至

首頁
12345...69

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

剛由北海道回來,今次真係好刺激,首先日日擔心香港航空有冇得飛,之後又遇暴風雪,最後去機場因大風雪JR訊號延誤差啲趕唔切去機場。。。
八日七夜去了星野度假村、洞爺湖乃之風、登別瀧乃家、札幌市,滑雪、騎馬、浸溫泉、動物園、青池、白鬚瀑布、小樽三角市場、場外市場買蟹買海膽番香港。。。

Cheuk2012    發表於 19-1-21 22:02

大宅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

Cheuk2012    發表於 19-1-21 22:02

珍珠宮

珍珠宮

青池、白鬚瀑布

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Joey8 發表於 19-1-21 09:21
剛由北海道回來,今次真係好刺激,首先日日擔心香港航空有冇得飛,之後又遇暴風雪,最後去機場因大風雪JR訊 ...

可否分享下行程? 你自駕定坐 jr 巴士?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 09:39

我全程JR + 巴士,落雪自駕真係好危險,尤其暴風雪根本好難睇路,夜晚又黑,我暴風雪日響小樽見有好多車死火卡雪中等救援。。。

用戶要求終止服務

牛年勳章

未經許可,請勿轉載

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Joey8 發表於 19-1-21 09:43
我全程JR + 巴士,落雪自駕真係好危險,尤其暴風雪根本好難睇路,夜晚又黑,我暴風雪日響小樽見有好多車死 ...

我今年聖誕都會去8日,可以分享詳細行程? 冬天仲可以去到咁多地方

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 09:39

星野度假村好易搭車,但要預班次,機場去南千歲站三分鐘到,再轉經Tomamu站列車,Tomamu站一落車就有接駁車等你去酒店超方便。但星野度假村係靚同設施齊全,唯一決點差不多八成係大陸人

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 09:45
我今年聖誕都會去8日,可以分享詳細行程? 冬天仲可以去到咁多地方

因搭心大雪已放棄了去函館,洞爺湖去登別每日有二班巴士直達,超方便,所以我行程係一落機住星野三日二夜,再去洞爺湖、登別,最後番札幌。
登別番札幌市最快最抵係搭11:00機場巴士先去機場,再轉JR番札幌市,平過登別搭巴士去登別JR站再轉JR回札幌,平均每人慳2xxx yen。
冬天Join Local Tour最好,又舒服又安全。
余市酒廠札幌站有巴士直達,去完余市順便遊小樽,但我去當天暴風雪冇辦法遊小樽

珍珠宮

Joey8 發表於 19-1-21 09:54
因搭心大雪已放棄了去函館,洞爺湖去登別每日有二班巴士直達,超方便,所以我行程係一落機住星野三日二夜 ...

登別你有住酒店嗎?我見唔少酒店可安排札幌或新千歲機場接送,價錢好抵

旭川同青池就join local tour?

我上次去左余市,搞到唔夠時間在小樽行

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 10:02
登別你有住酒店嗎?我見唔少酒店可安排札幌或新千歲機場接送,價錢好抵

旭川同青池就join local tour?

登別我住一晩瀧乃家,因我洞爺湖過去,上網check了有巴士直達,所以冇留意接送車
動物園、青池、白鬚瀑布join local Tour
我坐朝早8:55巴士去余市,之後再坐13:03巴士去小樽,其實夠時間行,但太大風雪睇唔到路,又擔心再夜啲暴風雪再勁車番札幌,所以冇行就搭巴士番札幌

珊瑚宮

Joey8 發表於 19-1-21 10:14
登別我住一晩瀧乃家,因我洞爺湖過去,上網check了有巴士直達,所以冇留意接送車
動物園、青池、白鬚瀑布j ...

瀧乃家-有錢人呀(但超貴)

珍珠宮

12312 發表於 19-1-21 10:17
瀧乃家-有錢人呀(但超貴)

瀧乃家C6話豪一晚,我都肉赤(一晩仲貴過一個人張來回機票)
但個露天同無邊際溫泉超正,可能間酒店得三十幾間房,我浸時得一個人,好似私人溫泉咁
野食同服務都一流

珍珠宮

Joey8 發表於 19-1-21 10:14
動物園、青池、白鬚瀑布j ...

好詳細,謝謝你

星野點去洞爺湖?

珊瑚宮

Joey8 發表於 19-1-21 10:20
瀧乃家C6話豪一晚,我都肉赤(一晩仲貴過一個人張來回機票)
但個露天同無邊際溫泉超正,可能間酒店得三十 ...

我想都住、但比吾起

(三個人要yen110,000)

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 10:20
好詳細,謝謝你

星野點去洞爺湖?

星野都係搭接駁車去JR Tomamu站,搭去南千歳再轉JR去JR洞爺湖,JR洞爺湖再搭道南巴士去乃之風酒店

珍珠宮

12312 發表於 19-1-21 10:22
我想都住、但比吾起

(三個人要yen110,000)

係好貴,二個人都要八萬幾yen,同埋要預早半年book,唔係冇房,好誇張

首頁
12345...69

尾頁

跳至