親子旅遊

跳至

首頁
23456...69

尾頁

子爵府

這個人 發表於 19-1-21 12:15
居然夠膽扮習大大, 拉你去西藏上職業訓練營.

梁天來呀

伯爵府

Joey8 發表於 19-1-21 12:28
房靚,景靚,記得夜晚去埋彩燈隧道影相,乃之風行過去三分鐘左右,好近

...

好,謝謝!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

hennyyoyo 發表於 19-1-21 12:29
好,謝謝!

我勁想俾錢試嗰個岩盤浴,但唔夠時間
你冇期望自助餐可能有驚喜
早餐7:00開始即落去食可以坐靚位望住羊蹄山食早餐

象牙宮

回覆樓主:

去咁多地方,都幾趕喎!我朋友11號出發玩左7日,天氣好好喎,多野食同買,不過d行人路就麻麻,真係仆左2次

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

無話可說 發表於 19-1-21 13:00
去咁多地方,都幾趕喎!我朋友11號出發玩左7日,天氣好好喎,多野食同買,不過d行人路就麻麻,真係仆左2次 : ...

都唔算十分太趕,最緊要預啱車時間都可以,17/1番香港嗰日有冇因為暴風雪delay?
我18/1回港都delay大概四十五分鐘

象牙宮

Joey8 發表於 19-1-21 13:13
都唔算十分太趕,最緊要預啱車時間都可以,17/1番香港嗰日有冇因為暴風雪delay?
我18/1回港都delay大概四 ...

我朋友自駕遊,去得少地方過你 我參考緊佢,希望年尾到我飛!
據我所知佢無delay,不過到港有無遲就唔知喇,佢坐cx! 等上機同我講,估唔到日本市區都咁多冰路,佢仆低左2次囉!佢7日行程好順利朝早同夜晚先落雪,夜晚有時好大雪,日頭出太陽一陣就停雪了!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Joey8 發表於 19-1-21 12:25
但你三個小朋友住近JR拖喼方便啲,你可以再考慮下,因我知溫泉酒店接駁巴士都係JR札幌站上車
...

除非搵到更抵的酒店,否則comfort樣樣都算不錯

最多出發去登別或旭川時坐的士去JR

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

無話可說 發表於 19-1-21 13:00
去咁多地方,都幾趕喎!我朋友11號出發玩左7日,天氣好好喎,多野食同買,不過d行人路就麻麻,真係仆左2次 : ...

似乎買埋冰爪去穩陣d

象牙宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 13:23
似乎買埋冰爪去穩陣d

係,一係當地買,或者買有冰爪底既鞋!朋友send相比我睇,馬路燈位成舊冰係度!除非你香港跟團玩,自己去都係買定安全,尤其有小朋友!

珍珠宮

無話可說 發表於 19-1-21 13:29
係,一係當地買,或者買有冰爪底既鞋!朋友send相比我睇,馬路燈位成舊冰係度!除非你香港跟團玩,自己去都 ...

我上個月去韓國已經諗緊要不要買,睇黎年尾去北海道一定要用

象牙宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 13:35
我上個月去韓國已經諗緊要不要買,睇黎年尾去北海道一定要用

附近多舖頭,好彩條路就會剷成咁,唔係就雪路冰路黎!我見佢d相,都諗緊去唔去

子爵府

似乎買埋冰爪去穩陣d

其實係睇天氣,有一年我三月頭去開始溶雪,真係跣到趴街一步一驚心,啱啱一月頭再去時夠凍好乾爽,就算周地雪都冇跣過,我仔4歲都可以健步如飛,當然一對好嘅雪靴唔少得

Cheuk2012    發表於 19-1-24 22:27
Hi

伯爵府

Joey8 發表於 19-1-21 12:40
我勁想俾錢試嗰個岩盤浴,但唔夠時間
你冇期望自助餐可能有驚喜
早餐7:00開始即落去食可以 ...

唔係呀,我上人地台湾的blog都讚佢唔差,不過,唔好太差就Ok

珍珠宮

無話可說 發表於 19-1-21 13:19
我朋友自駕遊,去得少地方過你 我參考緊佢,希望年尾到我飛!
據我所知佢無delay,不過到港有無遲 ...

我17/1響小樽暴風雪,15/1響札幌市又落雨+雪,又濕又凍,不過冬天落雪自駕真係要小心,暴風雪日我響小樽都見到有車死火卡住響雪度等救援,如果係我死得,又唔識日文

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 13:22
除非搵到更抵的酒店,否則comfort樣樣都算不錯

最多出發去登別或旭川時坐的士去JR

你五個人的士都抵

珍珠宮

似乎買埋冰爪去穩陣d

我有帶冰爪去,但冇用,因我著UGG整唔到

珍珠宮

無話可說 發表於 19-1-21 13:42
附近多舖頭,好彩條路就會剷成咁,唔係就雪路冰路黎!我見佢d相,都諗緊去唔去

...

我去嗰幾日啲路

Cheuk2012    發表於 19-1-24 22:27

珍珠宮

hennyyoyo 發表於 19-1-21 14:37
唔係呀,我上人地台湾的blog都讚佢唔差,不過,唔好太差就Ok

可能我之前響星野食嗰個buffet太好味有比較

珍珠宮

karen508hk 發表於 19-1-21 14:04
其實係睇天氣,有一年我三月頭去開始溶雪,真係跣到趴街一步一驚心,啱啱一月頭再去時夠凍好乾爽,就算周 ...

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190121&s=10793140&a=59166639
【日本暴雪】逾30班機取消 JR多條線普通車暫停 北海道陸空交通混亂

男爵府

回覆 Joey8 的帖子

支持遊記分享。 冇得去,有相睇都開心

首頁
23456...69

尾頁

跳至