北海道之旅分享

mychinchin
|
Joey8 發表於 19-1-22 08:10
C6話人一世物一世,有能力時乜都試下

值得既值得既
visitc
|
我來緊3月都會去,諗住係二世古滑雪,12/3有無jm想join上堂?
sophyllis
|
Joey8 發表於 19-1-22 09:26
我住The Tower,覺得不錯
不過八成大陸人我以為自己番左深圳
Risonare我去過31樓食晚飯, ...

我見有post講clubmed同星野share facilities,除了微笑海灘,你知唔知仲share邊d設施?

我仲以為係兩間不同的resort
Joey8
|
mychinchin 發表於 19-1-22 11:52
值得既值得既

之前住過白濱海舟都好正
Joey8
|
sophyllis 發表於 19-1-22 11:55
我見有post講clubmed同星野share facilities,除了微笑海灘,你知唔知仲share邊d設施?

我仲以為係兩間不 ...

好似所有野都share
mychinchin
|
Joey8 發表於 19-1-22 11:57
之前住過白濱海舟都好正

白濱海舟未住過,有機會都要試吓
youhello507
|
sophyllis 發表於 19-1-22 11:17
我會住滝乃家呀!仲打算住多幾晚溫泉旅館,暫定二世古、支笏湖、小樽、白金溫泉,要浸到夠本!
...

我兩星期內,住咗4晚溫泉,早晚浸,仲有d 旅館仔有小溫泉,嚴冬浸到手皮都爛,有d 痛
youhello507
|
Joey8 發表於 19-1-22 11:57
好似所有野都share

clubmed 成日做錯覺,好似佢包場咁,其實只係 share 設施
無話可說
|
Joey8 發表於 19-1-21 23:08
我只係經過買左食住先
機場有得賣?響邊?可能我太趕見唔到
...

我未去過又點知丫
不過根據沖繩,同朋友去完返黎經驗,話國內線果邊好多野買架喎,佢買左三文魚子同芝士蛋糕比我
Joey8
|
mychinchin 發表於 19-1-22 12:00
白濱海舟未住過,有機會都要試吓

環境好舒服
Joey8
|
無話可說 發表於 19-1-22 13:09
我未去過又點知丫
不過根據沖繩,同朋友去完返黎經驗,話國內線果邊好多野買架喎,佢買左三文魚 ...

我見到有蟹賣,但貴過場外市場
無話可說
|
Joey8 發表於 19-1-22 13:16
我見到有蟹賣,但貴過場外市場

機場買,一定貴少少既!香港機場食m記都貴過出面啦 我朋友都唔係係機場買好多野,佢係要凍住果d野先機場買咋! 其實我想叫佢買埋蟹腳,不過又好似唔多特別
manu4211963
|
呢個post真係好........"獨"
..........慎入
hfl2000
|
Joey8 發表於 19-1-22 08:08
其實乃之風2千蚊左右一晚包早、晚自助餐價錢都OK,景靚,房可以望到羊蹄山,我冇坐接駁車,因我星野直接坐 ...

請問乃之風係dinner buffet嗎?ok?睇相好似唔多吸引我屋企人唔鍾意食“會席/懷石料理”果d,所以我儘量都搵有好味buffet既暫時book咗函館既平成館海羊亭(平日3大1小,喺japanican扣咗coupon只係$1660,超抵)另外睇緊呢間“北湯澤 綠之風”d相睇落環境幾靚,嘢食幾吸引咁,$3千幾一晚價錢都ok,但係就無湖景囉。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Joey8
|
無話可說 發表於 19-1-22 13:30
機場買,一定貴少少既!香港機場食m記都貴過出面啦 我朋友都唔係係機場買好多野,佢係要凍住果d野 ...

機場齊其實好方便,我見零食藥妝同出面差不多價錢,係蟹貴啲!最衰JR延誤左個幾鐘,所以唔夠時間行
Joey8
|
hfl2000 發表於 19-1-22 14:18
請問乃之風係dinner buffet嗎?ok?睇相好似唔多吸引我屋企人唔鍾意食“會席/懷石料理”果d,所以 ...

我兩公婆反而鐘意食會席/懷石料理,但乃之風我地覺得唔OK,可能星野hal buffet好食有比較
你呢間好似都唔錯喎
我揀乃之風係因為景同露天溫泉
Joey8
|
manu4211963 發表於 19-1-22 14:14
呢個post真係好........"獨"
..........慎入

karen508hk
|
sophyllis 發表於 19-1-22 09:44
我上網見人講the tower專做大陸團客,risonare相對清靜d

我都係住the tower,大陸人比例係多,但感覺係有質素嘅,我住左3晚,冇見到大聲喧嘩,打尖等粗魯行為,自助餐都冇出現搶食情況,反而幾斯文,仲俾我喺餐廳見到個大叔攞張紙巾出嚟鬼鼠地吐啖,其次有鬼佬,台灣,韓國,泰國人都唔少
無話可說
|
Joey8 發表於 19-1-22 14:32
機場齊其實好方便,我見零食藥妝同出面差不多價錢,係蟹貴啲!最衰JR延誤左個幾鐘,所以唔夠時間行
...

下次再戰囉,冬天去交通係難預計,朋友都係好運天氣勁好!今日睇新聞又大風雪了
karen508hk
|
Joey8 發表於 19-1-21 14:58
我去嗰幾日啲路

,我早你個幾星期去,日日都好天加落小雪,好正呀,仲要日日都係-2 /3度唔太凍,係尾兩日Tomamu負十幾凍啲