潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題,我見依家txist, haxxah 貼住正貨logo... 但入面賣嘅嘢真定假?d袋佢哋唔係月下貨都做緊promotion... 咁新,就算 outlet 都未必咁快上呢d喺架

佢哋有乜渠道? 佢哋話有買手,但計完滙率差價,退稅後... 扣租,人工,etc. 佢哋offer個promotion價真係仲可以有得賺咩? 咁d人仲使乜揾代購?

子爵府

MommyPanel勳章

我都想知

大宅

所以我覺得佢哋唔係真,只不過係勁揼本揾廠做d 極高質一比一嘅貨出嚟賣,又由於太高質,冇俾人捉到...... 同埋嗰啲鋪頭通常冇chanel ,真chanel 有咭架嘛可以對資料,你懂的

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

Branded whole sell個價唔同店鋪價格架,各地buyer要被指示某一段時間showroom落單買貨,之後才送貨。Vxxxxxxxx個批發價係講緊6折左右,朋友知我自己出面買開有折都話唔貴

複式洋房

janicewong888 發表於 19-1-22 15:05
所以我覺得佢哋唔係真,只不過係勁揼本揾廠做d 極高質一比一嘅貨出嚟賣,又由於太高質,冇俾人捉到...... ...

我都諗緊會唔會,但成本真係會超高,而且有咁多品牌,咁多款式,顏色去複製。。。真係揾嚟搞

複式洋房

dirtygal2046 發表於 19-1-22 15:24
Branded whole sell個價唔同店鋪價格架,各地buyer要被指示某一段時間showroom落單買貨,之後才送貨。Vxxxx ...

即係代理?咁都有可能喎。。。可能入得多貨嘅,間唔中批返一兩個當季款俾佢哋 但其實brand自己賺哂都得啦,仲使批出去俾人賺?

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

ccpurin 發表於 19-1-22 23:05
即係代理?咁都有可能喎。。。可能入得多貨嘅,間唔中批返一兩個當季款俾佢哋 但其實brand自 ...

Brand能夠自己賺晒,試問有幾多間呢?

伯爵府

ccpurin 發表於 19-1-21 10:04
如題,我見依家txist, haxxah 貼住正貨logo... 但入面賣嘅嘢真定假?d袋佢哋唔係月下貨都做緊promotion... ...

十幾年前txist仲叫緊birkxn既年代已經成日會去睇去買,轉左txist後都有好幾年會keep住買野,不過而家online store平好多,又齊款齊碼,都冇買好耐了~

呢啲店都係搵返歐洲入貨,可能係個個牌子,或者當地既廠,亦都有班水貨佬會sell唔同既店,有approach過我公司,佢地會周圍approach其他客仔~

呢幾間之中我只信txist,因為好耐之前喺haxxah睇過啲cc耳環2對後面都冇logo,好可疑,而ixa只做大陸客,都唔係好信~

wcpcelia    發表於 19-1-23 10:51

大宅

回覆 whitebyKiKi 的帖子

長知識了不過TWXST 另外O個兩間D 門面已經唔想入去睇。。。。。。

複式洋房

whitebyKiKi 發表於 19-1-23 00:05
十幾年前txist仲叫緊birkxn既年代已經成日會去睇去買,轉左txist後都有好幾年會keep住買野,不過而家onlin ...

好在你唔係買咗先望到。。。 因為之前有諗過入手一個fendi袋(見到係原價7折)~ 但依家睇嚟都係去返專門店好d... fendi 平時會有袋減價嗎?

伯爵府

ccpurin 發表於 19-1-23 19:59
好在你唔係買咗先望到。。。 因為之前有諗過入手一個fendi袋(見到係原價7折)~ 但依家睇嚟都係去 ...

Online store買啦,真係平太多了!!!

大宅

硬係覺得唔太可信

複式洋房

whitebyKiKi 發表於 19-1-23 22:38

其實 online 信唔信得過? 好少買貴嘢用online shopping。。。

伯爵府

ccpurin 發表於 19-1-24 20:47
其實 online 信唔信得過? 好少買貴嘢用online shopping。。。 :money$$ ...

都冇乜問題呀
我買開farfetch / matchesfashion / Net-A-Porter/ mytheresa呢幾間

子爵府

ccpurin 發表於 19-1-24 20:47
其實 online 信唔信得過? 好少買貴嘢用online shopping。。。 :money$$ ...

Online shop我覺得信得過
要買net a poter, my theresa,sʜᴏᴘʙᴏᴘ果啲

侯爵府

whitebyKiKi 發表於 19-1-23 22:38

x2,
farfetch ....my theresa 成日on sales,唔啱又可以free return,我呢幾年都執唔少平靚正嘅野
愛是恆久忍耐......

複式洋房

新紮媽媽 發表於 19-1-26 14:14
x2,
farfetch ....my theresa 成日on sales,唔啱又可以free return,我呢幾年都執唔少平靚正嘅野
...

really? 等我望望先 ~ so far quality ok?

複式洋房

whitebyKiKi 發表於 19-1-24 23:08
都冇乜問題呀
我買開farfetch / matchesfashion / Net-A-Porter/ mytheresa呢幾間

thanks for ur recommedation~ let me check it out first

複式洋房

candy.c 發表於 19-1-25 01:54

Online shop我覺得信得過

thanks... 我去睇睇先

侯爵府

ccpurin 發表於 19-1-26 22:20
really? 等我望望先 ~ so far quality ok?

好ok,然而袋的話你預特價可能冇原盒囉!只有塵袋。
但一定係real products.
鞋就原價特價都有原盒dust bag,我帶過幾對Valentino ,tory ,AQ 全部都包得靚靚嘅!
愛是恆久忍耐......

首頁

尾頁

跳至