自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

kittykit622 發表於 19-1-21 10:33
有個大仔,但會再生,現工人湊放心好多。但C6唔理,話唔啱請到啱,佢嬲到好唔理智。
...

你c6都幾自私,大仔應該係同前夫生吧!你咁放心,工人湊大仔應該好好,工人同你同大仔相處都有感情同信賴,只係因為你c6而睇工人唔順眼有磨擦就炒工人,你c6幾多歳?年紀好細?好工人難求!

珍珠宮

chillimom 發表於 19-1-21 14:49
我覺得有另一個考慮!阿仔已經單親,工人都是阿仔一個心靈依靠。如果炒工人,阿仔會覺得個後父又從佢身邊拿 ...

的確,樓主好似無問仔意見,其實工人主要請來照顧個仔同幫輕家務,希望樓主唔好忽視個仔同工人之間嘅感情!

珍珠宮

brindlewin 發表於 19-1-22 08:11
男人之家同工人哎交?

呢個我都咁認為,極少見男人會咁樣,男人點會face to face同工人嘈,正常只會私底下同老婆投訴!

珍珠宮

kittykit622 發表於 19-1-22 12:51
C6有心無力,有時佢開大,整到個廁所污糟,唔好意思會用花曬沖,但沖到成地係水又唔會抹,要工人執手尾, ...

一個大男人做少少事有心無力?比着我一早已經同(emoji)開拖啦,朝早男人去厠所有D困難,滴到地下都有又唔洗返乾淨,我一見到就會出聲,下一個用廁所唔覺意踩到就一屋都係!之後會有改善,所以有心無力只係你比佢嘅藉口,你而家可能戀愛大過天,咩都可以忍,但工人係你左右手,主要係照顧小主,唔係湊大B,唔係幫先生如廁後沖厠!

珍珠宮

vickymok717 發表於 19-1-22 14:08
樓主, sorry, 我諗我係你工人,我會自己辭職走, 咁嘅人我接受唔到同一間屋

自理能力差成咁,難怪工人會黑面,如果樓主唔係好彩有工人幫佢擋,樓主就要自己受了!

有心解決一定解決到,只要每次發現無沖廁,就請如厠本人來睇下聞下,然後請佢自己沖返厠,睇樓主肯唔肯出手幫助佢C6改善個人衛生問題!

珍珠宮

kittykit622 發表於 19-1-23 11:25
昨晚又冇沖大便,我見到,入房同佢講,C6笑笑口話係咩,下次記住。唉,唔通咁小事鬧佢,慶幸唔係工人見到 ...

成日係咁比我真係接受唔到同呢D咁污糟嘅人一齊過生活,試想下,就算廁所長期開住抽氣扇,無沖大小便嘅氣味都會充斥住成個整廁所,手巾面巾毛巾牙刷都比屎尿氣味包圍同滲透,嘩!真係毛管棟!

珍珠宮

kittykit622 發表於 19-1-23 14:10
最初都頂唔順,鬧過氹過,今日話改,聽日又唔記得,都冇佢辦法,只能接受。
...

聽你咁講,我認為佢係一個毫無責任心嘅人,成個人完全唔掂,細路仔到一個點,奉勸你唔好投放咁多感情落去呢個男人度,顧多D自己同個仔,你個仔仲細,需要你100%嘅愛,唔好分咁多比"別人"!

首頁

尾頁

跳至