自由講場

跳至

首頁
45678...19

尾頁

大宅

babybabyu 發表於 19-1-21 12:56
如果係C6個人問題,無手尾污糟嘅,又真係抵佢衰格比人黑佢面。。。。再請另一個都只係令佢行為惡化,又影響 ...

C6經常去完廁所唔沖廁,我見到就幫佢沖,工人見得多就黑面。當然仲有其他污糟野,例如煮完野食個廚房打完仗,慢慢工人就唔鍾意佢。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 kittykit622 的帖子

請問係你出糧比工人定係你老公?

水晶宮

kittykit622 發表於 19-1-21 10:30
唔關事,磨擦係由C6冇手尾同污糟開始。工人開始俾面色老公睇。但昨晚C6話我時,有話佢以前係咪都咁俾面色 ...

冇轉彎餘地, 要換工人, 如果唔係你冇日安寧。

伯爵府

kittykit622 發表於 19-1-21 12:59
C6經常去完廁所唔沖廁,我見到就幫佢沖,工人見得多就黑面。當然仲有其他污糟野,例如煮完野食個廚房打完 ...

下。。。咁我自己都頂唔順wo,唔沖廁真係好多好多菌。。。摳1-2個鐘唔沖,之後就算沖左都真係要洗一次。。。。廚房就打仗還打仗,我相信應該有個普。如果真係太污糟自己係咁E執下再叫工人洗。其實你c6有無唔該姐姐?我自己同屋企人都對姐姐好客氣(雖然我自己無請姐姐)但眼見有啲真係乜都工人工人,乜都周圍ped,工人都係人都會黑面好正常。
當然姐姐都唔應該正面同c6衝突啦,你夾係中間做下和事佬,睇下姐姐做女人態度容易軟化。反而啲c6惡習好難改 換個懶工人返來,到時你要頂埋一份,遲早要唔係換工人係換c6

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tttt709394 發表於 19-1-21 12:43
不如調轉諗,如果工人係你老公同前妻請,宜家個工人俾面色你睇.....
...

你講中啊,我都係咁唸

如果係這情況,我估day 1已經大把女人想炒個工人

子爵府

工人心態似乎係服侍你及同前夫個仔,夠膽同你現任老公吵,你有份縱容。

工人唔喜歡,隨時可以辭職,你攬工人攬到咁,係咪已經忘記左老公自己亦可以決定自己生活方式,唔係由工人或你操縱?肚痛要用廁所,居然俾工人拒於門外,你仍然認為冇問題?

琥珀宮

因前夫留落你現任唔LIKE?定工人真係有大錯?

大宅

Connielai 發表於 19-1-21 13:04
回覆 kittykit622 的帖子

請問係你出糧比工人定係你老公?

老公俾家用,但經我出糧。

珊瑚宮

炒為上策
玩具萬歲!

珊瑚宮

老菲
玩具萬歲!

大宅

回覆樓主:

昨晚未開火之兩個態度都算客氣,唔會正面衝突,口和心不和果隻,今晚就不敢想像。放工早d回家做心理輔導。

男爵府

回覆樓主:

當一間公司咁睇,一定有啲有資歷嘅員工會耍大牌,但佢又真係幫到手喎,俾我會兩邊安撫,老公下左啖氣同佢傾傾,話會鬧下個工人,俾多次機會佢啦,觀察下先,係工人面前又話阿sir係污糟幫唔落,但都希望佢幫幫手唔好令你難做(如果工人同你關係好嘅話),唔好諗咩工唔工人大唔大牌,目標為本

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

C6經常去完廁所唔沖廁,我見到就幫佢沖,工人見得多就黑面。當然仲有其他污糟野,例如煮完野食個廚房打完 ...

工人黑面可以理解喎!!!

大宅

fitfish 發表於 19-1-21 13:12
老菲

係,老patpat, 工作表現一流,煮飯叻,整齊清潔,錫大仔,手腳乾淨,但有點脾氣,有性格人士。

大宅

tansyneko 發表於 19-1-21 13:10
因前夫留落你現任唔LIKE?定工人真係有大錯?

老公確實污糟,工人係有脾氣,兩邊都有錯。

禁止訪問

大宅

妳老公又唔檢討自己?換咗我一早爆佢

象牙宮

回覆樓主:

第一係前夫留落,第二係工人點可以比面色人睇!比我一定炒

大宅

歐買尬 發表於 19-1-21 13:27
妳老公又唔檢討自己?換咗我一早爆佢

講左好多次,轉頭又唔記得,由細到大習慣污糟,好難改。

公爵府

kittykit622 發表於 19-1-21 13:15
係,老patpat, 工作表現一流,煮飯叻,整齊清潔,錫大仔,手腳乾淨,但有點脾氣,有性格人士。
...

如果佢煮食清潔樣樣叻,又確係會有啲脾氣

首頁
45678...19

尾頁

跳至