自由講場

跳至

首頁
56789...19

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

kittykit622 發表於 19-1-21 13:15
係,老patpat, 工作表現一流,煮飯叻,整齊清潔,錫大仔,手腳乾淨,但有點脾氣,有性格人士。
...

好似我以前工人, 經常黑面但做到野。 最後完約就冇續了。

水晶宮

如果一定要二選一,一定選擇C6吧?!

琥珀宮

kittykit622 發表於 19-1-21 13:16
老公確實污糟,工人係有脾氣,兩邊都有錯。
OMG, 點解你老公可以唔沖廁?個廁制應係馬桶上面既啫,無可能唔沖,即佢諗住有人會同佢沖?點解佢可以咁?係我一早爆咗佢,一係就你又唔沖,等佢下次去嗰時見無沖要沖咗先可以去佢就知咩事

想攬工人,醜角就要你去做,有D嘢你講好過工人講

侯爵府

kittykit622 發表於 19-1-21 04:59
C6經常去完廁所唔沖廁,我見到就幫佢沖,工人見得多就黑面。當然仲有其他污糟野,例如煮完野食個廚房打完 ...

沖廁果度可以係你和家人都覺得核突提佢沖,唔洗講係工人不滿
煮完野食好似打仗咁唔奇喎,佢未必因爲有工人而突登整亂,係唔熟手所以亂。呢點我覺得工人嬲係多餘,阿sir整野食自己整,整完仲要清潔咁要工人做咩

即係有日請親友朋友返家聚會,聚會完打仗咁唔通又黑面?定要問準工人想唔想先邀請人?

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kittykit622 發表於 19-1-21 13:10
老公俾家用,但經我出糧。

你出糧比工人佢咪只當你係老闆, 吾尊重你老公。你要比工人知道老公先係比錢同話事果個。

伯爵府

BK Milk勳章

kittykit622 發表於 19-1-21 13:35
講左好多次,轉頭又唔記得,由細到大習慣污糟,好難改。

點忍 你真係想用佢生B
諗清楚

男爵府

kittykit622 發表於 19-1-21 11:24
仔沖緊涼,C6肚痛,拍門問沖完未。工人出聲,沖涼要時間,叫佢等吓。因為積怨,C6聽到覺得工人俾說話佢聽 ...

我係工人都出聲幫個仔!不要給後父蝦!!咁大個人,肚痛忍一陣都唔得?

侯爵府

回覆樓主:

我明顯你工人唔尊重你先生,佢恃寵生驕,因你己經依賴曬佢 。係咪應該警告下工人,你嘅底線已經觸動,如果唔係大家都唔係佢再相處呢。

大宅

kittykit622 發表於 19-1-21 10:15
現工人係同前夫留落,用左好多年,本身同C6關係都可以。但相處耐開始大家睇大家唔順眼,琴晚兩個鬧大交,C6 ...

揀老公,免得佢兩個關係越來越差時會屈你老公非禮就大件事。

珍珠宮

kittykit622 發表於 19-1-21 10:33
有個大仔,但會再生,現工人湊放心好多。但C6唔理,話唔啱請到啱,佢嬲到好唔理智。
...

你c6都幾自私,大仔應該係同前夫生吧!你咁放心,工人湊大仔應該好好,工人同你同大仔相處都有感情同信賴,只係因為你c6而睇工人唔順眼有磨擦就炒工人,你c6幾多歳?年紀好細?好工人難求!

大宅

moyan 發表於 19-1-21 14:04
點忍 你真係想用佢生B
諗清楚

人無完美,C6好好,係污糟。經歷過一次婚姻失敗,學識放大伴侶優點同縮小缺點,生活會開心d。

伯爵府

想生BB熱投

工人人工係你出定c6出
請到個新既駁炒,駁咀,偷野,借錢,扮病既
你老公肯負責所有駛費
甘咪換人羅

大宅

C6 就算係污糟,做工人的也應該接受. 是她的工作嘛. 最多你私下俾多少少人工給她.

男爵府

回覆樓主

我覺得有另一個考慮!阿仔已經單親,工人都是阿仔一個心靈依靠。如果炒工人,阿仔會覺得個後父又從佢身邊拿走關心佢嘅人。阿仔會受傷會有恨意。

複式洋房

回覆樓主

.....咁緊係抄工人啦
唔通抄老公咩

大宅

chillimom 發表於 19-1-21 14:49
我覺得有另一個考慮!阿仔已經單親,工人都是阿仔一個心靈依靠。如果炒工人,阿仔會覺得個後父又從佢身邊拿 ...

阿仔當工人姐姐半個阿媽,由細湊大,唉

男爵府

kittykit622 發表於 19-1-21 15:01
阿仔當工人姐姐半個阿媽,由細湊大,唉

所以要小心處理

珍珠宮

kittykit622 發表於 19-1-21 10:33
有個大仔,但會再生,現工人湊放心好多。但C6唔理,話唔啱請到啱,佢嬲到好唔理智。
...

同佢講,一齊費用(補錢,機票,請新工人洗費(包括換n個工人),少都要2,3萬)都由佢俾,你唔會出。

珍珠宮

kittykit622 發表於 19-1-21 13:35
講左好多次,轉頭又唔記得,由細到大習慣污糟,好難改。

對住呢類人,真係難頂。我仔都係。

子爵府

如果你c6惱得好唔理智,唔似係單純不滿工人,不如好好地同佢傾下

首頁
56789...19

尾頁

跳至