今日知道一件事,好悲哀

luckybaby2011
|
流星花丸 發表於 19-1-21 12:25
見唔少新移民媽五官標誌,嫁個裝修飲食男人,拎到身分證就走佬,留低個細路,冇感情可言
...

工具吧、所以制度真係要改、太快有身分證、太快有福利、害左唔少人、移民外國團聚都要有經濟証明、黎左落差太大好易出問題
波蘿包1
|
個衰老母掉低兩個仔乜都唔理,你咪冷血架
cinda72.
|
twotigers 發表於 19-1-21 12:29
哇,個老師好好人,點解唔交社工跟進?

佢父母在,父親有收入,只係低薪,而母親長期病患
不過個同學就唔多爭氣啦,母親去左留低保險金,但就拎左去整雙眼皮
milktealai
|

alicialee1210
|

Nancy20090615
|
人間重有好多慘事, 唉
kurocat
|
雙非?

我工人姐姐都轉左工
新僱主係雙非父母
一至五會留守8,11 歲小朋友比工人
jj7723
|
流星花丸 發表於 19-1-21 12:25
見唔少新移民媽五官標誌,嫁個裝修飲食男人,拎到身分證就走佬,留低個細路,冇感情可言
...

係,我老公有幾個舊同學北上娶老婆,老婆全都是年輕少女,攞左身份証就閃,有個就霸埋間屋,帶個奸夫返去,趕走個男人。
twotigers
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:35
佢父母在,父親有收入,只係低薪,而母親長期病患
不過個同學就唔多爭氣啦,母親去左留低保險金,但就拎左 ...

整雙眼皮幾錢?
cinda72.
|
twotigers 發表於 19-1-21 12:41
整雙眼皮幾錢?

佢整幾錢我唔知,但我識人整左就話12000蚊左右
ching070707
|
我類似遇過呢種事
話說有日中午好大雨 ,有個小三咁上下男生仔濕晒身 咁走返屋企,我就唔忍心遮埋佢啦(因為都順路)
一路行一路問:細路,咁大雨,你又無遮,唔等屋企人接你既?
男生仔:我屋企無人.....
我:咁等停雨先行囉,爸爸、媽媽返工 都好辛苦,你病左就......
男生即頭向下話:我父母離婚 ,得媽媽返工......嘩果刻我即想眼濕濕 都唔知講咩好。
只搭下佢肩頭 ,同佢講,細路返到去 抹乾凈身,換校服呀。

是是但但    發表於 19-1-21 17:37
kmamy
|
Nbs
|
呢 d 小朋友先最乖最生性,大個會出人頭地的
eliekim
|

Ho_BB
|

jackiemei
|
哥哥好乖~大人不知所謂
vyhc
|
WuBBLittleStar 發表於 19-1-21 12:00
人哋都話爸爸冇擺低錢,仲點訂飯啊?你唔諗下兩個小朋友日常生活有冇其他人照顧?
...

訂飯唔係即日, 係起碼半個月前要訂, 無比錢之前老師已經會知。
而且唔會有即日比錢拎飯依樣野。

yuenloklok1
|
呢D阿媽唔係人來
toromama
|
回覆 馬爾太 的帖子

而且生左小朋友後,申請各樣福利,公屋都比較容易。。。所以就生了才算啦
我身邊好多,小朋友好慘
漱口水
|
mrsma1120 發表於 19-1-21 11:34
今日知道一件事,好悲哀一位老師在小學內見到一位三年級男同學著了鴛鴦襪, 關心地問到,原來男同學說今早要帶 ...

好彩老師察覺到有唔妥多口問句,