親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

打算一落機就在仁川機場買張t-money card,最普通的2500蚊,請問在便利店會買到嗎?(因為之前聽人講在機場只會買到啲特別版的, 比較貴。) Thanks!

大宅

大人唔洗買, 出左手機版, 好多優惠.
DOWNLOAD個APP, 去便利店入錢就可以了.

https://www.gotrip.hk/479213/iti ... 88-koreatourcard/2/

只限ANDROID.

wcpcelia    發表於 19-1-21 14:11

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

winniepoon 發表於 19-1-21 12:16
打算一落機就在仁川機場買張t-money card,最普通的2500蚊,請問在便利店會買到嗎?(因為之前聽人講在機場 ...

聖誕在仁川第二航廈7仔,只有 line friends 同埋 kakao friends

大宅

威大嬸 發表於 19-1-21 13:58
聖誕在仁川第二航廈7仔,只有 line friends 同埋 kakao friends

T1都係,但張咭好靚

水晶宮

winniepoon 發表於 19-1-21 12:16
打算一落機就在仁川機場買張t-money card,最普通的2500蚊,請問在便利店會買到嗎?(因為之前聽人講在機場 ...

上年4月我在仁川机場近机鉄入囗的便利店只能買到遊客版 t-money. 青少年果張, 要出示passport 比便利店職員在機件上撹d 嘢, 用呢張卡坐車就會平d 。

複式洋房

小朋友3.5要唔要買T-Money咭?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

尾子 發表於 19-1-21 15:55

好似6歲以下免費

子爵府

尾子 發表於 19-1-21 15:55

6歲以下 免費的

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

birdbird 發表於 19-1-21 14:43
上年4月我在仁川机場近机鉄入囗的便利店只能買到遊客版 t-money. 青少年果張, 要出示passport 比便利店職 ...

請問入口有無分頭中尾段架?
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-1-21 18:36
請問入口有無分頭中尾段架?

唔覺有分。我係搭 停好多個站果種机铁。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

birdbird 發表於 19-1-21 18:41
唔覺有分。我係搭 停好多個站果種机铁。

哦哦!等我研究下! 因為聽人講唔係太多staff識整飛! 可能溝通唔到
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 19-1-21 19:17
哦哦!等我研究下! 因為聽人講唔係太多staff識整飛! 可能溝通唔到
...
係未必個個便利店職員識搞,上次我亞女係機場便利店買張兒童票,已出示護照登記,整左15分鐘以為掂左。點知撘左兩日車先留意到亞女個張同我地既一樣用錢用得咁快,根本無半價,最後去地鐵找職員幫手,先發現未做登記手續,蝕左2日錢

wcpcelia    發表於 19-1-22 09:34

象牙宮

abinayams 發表於 19-1-21 19:45
係未必個個便利店職員識搞,上次我亞女係機場便利店買張兒童票,已出示護照登記,整左15分鐘以為掂左。點知 ...

下! 咁好笑 即係搞左15分鐘都搞唔到
放下自在

子爵府

abinayams 發表於 19-1-21 19:45
係未必個個便利店職員識搞,上次我亞女係機場便利店買張兒童票,已出示護照登記,整左15分鐘以為掂左。點知 ...

我上次係喺機場嗰間便利店搞好快搞掂喎

大宅

粟米沙律 發表於 19-1-21 12:21
大人唔洗買, 出左手機版, 好多優惠.
DOWNLOAD個APP, 去便利店入錢就可以了.

apps我已dl, 但點解要我綁信用卡增值?

象牙宮

yp26 發表於 19-1-21 20:51
我上次係喺機場嗰間便利店搞好快搞掂喎

邊個位置?
放下自在

男爵府

birdbird 發表於 19-1-21 14:43
上年4月我在仁川机場近机鉄入囗的便利店只能買到遊客版 t-money. 青少年果張, 要出示passport 比便利店職 ...

有無比較過係機場以外的便利店買,係咪機場貴d?有人講機場賣的係特別版,靚d貴d

水晶宮

sinpop 發表於 19-1-21 22:26
有無比較過係機場以外的便利店買,係咪機場貴d?有人講機場賣的係特別版,靚d貴d
...

我幚趁的機場便利店的職員説佢地只有遊客版t-money。至於市區便利店, 我冇問t-money.

男爵府

威大嬸 發表於 19-1-21 13:58

請問大約要幾錢一張呀? Thanks!!

子爵府

winniepoon 發表於 19-1-21 23:05
請問大約要幾錢一張呀? Thanks!!

機場買卡通卡好似每張 4,000-5,000 won

首頁

尾頁

跳至