請大家給朱Sir改過自新機會, 重新做人

Sumyeema1
|
wantaima 發表於 19-1-21 12:48
請給樓主下世做白人機會,最好做美國人啦!那麼他就不用再仇恨警察&仇恨自己國家了。阿門
...

木土土
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:57
巴絲打d人咁講,我就未睇詳細新聞

之前一早講咗,已發幾百萬退休金及長俸無得收番,之後有無長俸,要再睇公務員事務局點做!

佢一知出事就提早退休,應該揀咗最多可以一次過取既退休金,要每月長俸少d果隻啦
路人甲22
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:29
唔駛口硬,你自己望下你樓上講咩先啦

你知唔知你講緊乜㗎
cinda72.
|
木土土 發表於 19-1-21 13:29
之前一早講咗,已發幾百萬退休金及長俸無得收番,之後有無長俸,要再睇公務員事務局點做!

佢一知出事就 ...

人之常情,我諗比著邊個都會咁做,風險管理
路人甲22
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:29
唔駛口硬,你自己望下你樓上講咩先啦

不如你又望下自己講緊乜
cinda72.
|
路人甲22 發表於 19-1-21 13:29
你知唔知你講緊乜㗎

啊,扮盲冇所謂既
硬任務
|
yucl_hk 發表於 19-1-21 12:33
退休警司朱經緯2014年雨傘運動期間,以警棍襲擊途人,前年底被裁定襲擊致造成身體傷害罪名成立,判囚3個月 ...

佢無錯,改咩呢!要改都個班搞事的6+1頭!不過佢地係死不恢改的垃圾!搞事個班早D去堆田區啦!!!
路人甲22
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:30
啊,扮盲冇所謂既

我都話你唔好話你自己囉
cinda72.
|
路人甲22 發表於 19-1-21 13:32
我都話你唔好話你自己囉

悶,有冇第2句呀?
踢爆你呢d亂港帳戶,就發爛冇第2d野講啦??
wantaima
|
小源 發表於 19-1-21 13:22
你究竟有無睇過D片唔係只打一個架 好多放工經過 有人搞事俾人打埋一份叫抵打?

...

片?原來睇片=知道係行人
Well ! 明自曬!
fayefa
|
1314625 發表於 19-1-21 13:20
如果佢係無啦啦打途人,我覺得佢死不足惜
但當時情況係條街有人在攪事,然後佢打中左一個宣稱自己係路過的 ...

Agree! 其實如果佢真係打落去,個支喺警棍嚟,應該會好傷囉!
小源
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:26
自己睇
九唔搭八 問你有無睇過D片 俾段文有咩用 行人路亂打搏打中搞事既人? 唔好玩啦

我主要講你認為路過既市民"抵打"有問題啫

路人甲22
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:33
悶,有冇第2句呀?
踢爆你呢d亂港帳戶,就發爛冇第2d野講啦??

好明顯你係亂港人啦, 你睇下你自己三樓同五樓寫啲咩, 你唔好笑大人哋個口啦, 歪理當道理。
V_VPONG
|
請給樓主下世做白人機會,最好做美國人啦!那麼他就不用再仇恨警察&仇恨自己國家了。阿門
...

可能佢去到美國即比人槍殺了,美國只要唔聽警察說話就用槍,洗咩用棒打
cinda72.
|
小源 發表於 19-1-21 13:35
九唔搭八 問你有無睇過D片 俾段文有咩用 行人路亂打搏打中搞事既人? 唔好玩啦

樓上答左你啦,睇片就肯定係路人,比個叻你囉
小源
|
wantaima 發表於 19-1-21 13:24
無辜行過

你睇新聞得知,定你現場睇到?

唔止打一個架 阿JM 睇片好多被人打無上報咋

Myy4.myy4
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:41
咁佢咪找左數囉,坐完啦,份工冇埋啦,仲想點?
但我都係果句,班人抵打,打得既我都想去中2野
...

奈何咁多暴徒走數
wantaima
|
V_VPONG 發表於 19-1-21 13:35
可能佢去到美國即比人槍殺了,美國只要唔聽警察說話就用槍,洗咩用棒打
...

佢下世做白人就認為合理的了,你懂的~~外國空氣是甜的吖
硬任務
|
...

乜吾係……狗咩? 咁就可以……wo, wo, wo, wo wo
cinda72.
|
路人甲22 發表於 19-1-21 13:35
好明顯你係亂港人啦, 你睇下你自己三樓同五樓寫啲咩, 你唔好笑大人哋個口啦, 歪理當道理。
...

啊,你覺得係咪係囉
最起碼,我都冇好似你呢類帳戶咁專一,冇你咁專業,禍港亂中舖先出現,呢樣我認衰,認巢架