請大家給朱Sir改過自新機會, 重新做人

yucl_hk
|
退休警司朱經緯2014年雨傘運動期間,以警棍襲擊途人,前年底被裁定襲擊致造成身體傷害罪名成立,判囚3個月。高院去年9月駁回其定罪和刑期上訴,但朱sir仍不服。已服刑完畢的他,今向終審法院申請上訴許可。終審法院法官聽取陳詞後,認為本案沒有可爭拗之處,拒絕受理上訴。換言之,朱經緯終極上訴失敗。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-1-21 16:08
V_VPONG
|
唔覺得朱sir 要改過喎!支持香港警隊
cinda72.
|
改咩啫?
我唔覺得佢有問題,或者佢用既方法唔啱,但果個時間,真係佛都有火啦
Joant
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:37
改咩啫?
我唔覺得佢有問題,或者佢用既方法唔啱,但果個時間,真係佛都有火啦
...

佛到有火唔代表可以訴諸暴力喎

cinda72.
|
Joant 發表於 19-1-21 12:40

佛到有火唔代表可以訴諸暴力喎

咁佢咪找左數囉,坐完啦,份工冇埋啦,仲想點?
但我都係果句,班人抵打,打得既我都想去中2野
CMMa    發表於 19-2-2 07:58
991129    發表於 19-1-21 14:12
bb19770101
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:41
...

me too
koey_0611
|
其實點解抵打就可以郁手打人?
如果果個係做過好多壞事 殺人放火都做齊
唔通個差佬就可以自己私下殺左佢? 理由係佢抵死?
llmom
|
改咩啫?
...

絕對認同
wantaima
|
請給樓主下世做白人機會,最好做美國人啦!那麼他就不用再仇恨警察&仇恨自己國家了。阿門
bigc
|
...

X2
路人甲22
|
改咩啫?
...

佛都有火就可以犯法?
cinda72.
|
路人甲22 發表於 19-1-21 12:49
佛都有火就可以犯法?

Heixsap
|
...

如果抵打就可以隨便打既,我都有好多目標
cinda72.
|
Heixsap 發表於 19-1-21 12:50
如果抵打就可以隨便打既,我都有好多目標

打得架,不過後果咪埋單計數,條數要找之麻
Heixsap
|
...

話時話佢都唔係無左份工,佢已經安全地退休,應該都繼續有退休金同長糧
究竟我是誰
|
yucl_hk 發表於 19-1-21 12:33
退休警司朱經緯2014年雨傘運動期間,以警棍襲擊途人,前年底被裁定襲擊致造成身體傷害罪名成立,判囚3個月 ...

首先要問自己比唔比先
cinda72.
|
Heixsap 發表於 19-1-21 12:52
話時話佢都唔係無左份工,佢已經安全地退休,應該都繼續有退休金同長糧
...

唔知有冇,唔係當事人,唔會亂估住
究竟我是誰
|
wantaima 發表於 19-1-21 12:48
請給樓主下世做白人機會,最好做美國人啦!那麼他就不用再仇恨警察&仇恨自己國家了。阿門
...

有無機會做人都未知
路人甲22
|
...

嘩,好彩香港絕大部份警察吾會好似你咁諗,吾係就死得!
認同樹大有枯枝, 所以枯枝必需要折除!
iriswy
|
佢保得住份長糧嗎?