請大家給朱Sir改過自新機會, 重新做人

cinda72.
|
路人甲22 發表於 19-1-21 12:54
嘩,好彩香港絕大部份警察吾會好似你咁諗,吾係就死得!
認同樹大有枯枝, 所以枯枝必需要折除!
...

大部份人驚找數囉!
識驚就唔會死啦!所以我冇去中2野喎
路人甲22
|
路人甲22 發表於 19-1-21 12:54
嘩,好彩香港絕大部份警察吾會好似你咁諗,吾係就死得!
認同樹大有枯枝, 所以枯枝必需要折除!
...

警隊千祈唔好畀一小撮人影響佢哋嘅聲譽
cinda72.
|
iriswy 發表於 19-1-21 12:54
佢保得住份長糧嗎?

巴絲打d人咁講,我就未睇詳細新聞

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
choc_choc
|
Thumbs up
CS_HON
|
終極上訴? 好囉.....終於都唔洗再叫D手足科水
Joant
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:55

大部份人驚找數囉!

有d人唔做某d行為係出於人嘅道義 人禽之別
有d人唔做某d行為礙於他律 即後果及懲罰⋯⋯
個d人唔係真正義 只係偽君子 因為只要無左懲罰 佢地就被慾望操控 而朱生可能係真小人打你咪打
Sania    發表於 19-1-21 15:08
elysemama
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:51
打得架,不過後果咪埋單計數,條數要找之麻

講得啱!朱sir已以身試法,其他人唔好學嘞!
thankyou201020
|
回覆 koey_0611 的帖子

你重未知點解會有這些POST?算吧。留返D時間教下個仔女好過。
路人甲22
|
香港人絕對尊重警察
但一定唔會尊重違法嘅警察
Heixsap
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:51
打得架,不過後果咪埋單計數,條數要找之麻

咁佢就唔應該上訴啦
老實講,睇過條片,真係唔覺得佢需要用警棍毆落去
無論個人係咪搞事都好,但佢真係無做d 乜野暴力反抗行為,咁都要用警棍真係講唔通
choc_choc
|
幾時到7警?
cinda72.
|
Heixsap 發表於 19-1-21 13:00
咁佢就唔應該上訴啦
老實講,睇過條片,真係唔覺得佢需要用警棍毆落去
無論個人係咪搞事都好,但佢真係無 ...

所謂既片,咪事實既一部份
佔中果時有幾亂,d暴民講d乜去挑釁,大家都唔知啫
wantaima
|
究竟我是誰 發表於 19-1-21 12:54
有無機會做人都未知

我們要有慈悲的心,給他從新做人的機會,下世不用做d_g
cinda72.
|
thankyou201020 發表於 19-1-21 12:59
回覆 koey_0611 的帖子

你重未知點解會有這些POST?算吧。留返D時間教下個仔女好過。 ...

你講得最啱
CS_HON
|
choc_choc 發表於 19-1-21 13:01
幾時到7警?

朱SIR都坐左咯, 留返D錢比7警好過啦
月亮免
|
koey_0611 發表於 19-1-21 12:46
其實點解抵打就可以郁手打人?
如果果個係做過好多壞事 殺人放火都做齊
唔通個差佬就可以自己私下殺左佢? ...

認同,但似乎呢度有d人思維係冇乜logic
洋洋
|
CS_HON 發表於 19-1-21 12:58
終極上訴? 好囉.....終於都唔洗再叫D手足科水

佢和佢仔都係警隊惡人,唔like 嘅同袍極多,之前都冇攪籌錢上訴
小源
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:37
改咩啫?
我唔覺得佢有問題,或者佢用既方法唔啱,但果個時間,真係佛都有火啦
...
下 市民放工行行人路 又唔係搞事無啦啦俾人打幾棍叫無問題你邏輯真係有D問題

路人甲22
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:02
所謂既片,咪事實既一部份
佔中果時有幾亂,d暴民講d乜去挑釁,大家都唔知啫
...

你係咪懷疑緊警隊專業嘅搜証?
cinda72.
|
小源 發表於 19-1-21 13:13
下 市民放工行行人路 又唔係搞事無啦啦俾人打幾棍叫無問題你邏輯真係有D問題

...

下,行人?