請大家給朱Sir改過自新機會, 重新做人

三棵樹
|
koey_0611 發表於 19-1-21 12:46
其實點解抵打就可以郁手打人?
如果果個係做過好多壞事 殺人放火都做齊
唔通個差佬就可以自己私下殺左佢? ...

咁掟磚掟玻璃樽,襲警,擾亂秩序嗰班點計 ?
無人撩佢地,佢地攪攪震在先嘅人又應該點計 ?
wantaima
|
小源 發表於 19-1-21 13:36
唔知打一個架 阿JM 睇片好多被人打無上報咋

哦~又係䏲無頭無尾片=被打都係無辜行人
V_VPONG
|
路人甲22 發表於 19-1-21 12:49
佛都有火就可以犯法?

這種說話都可以講班佔中暴民
Sumyeema1
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:30
啊,扮盲冇所謂既

早兩日有JM 開鋪講90後回憶,佔中一定係。

當年老細個女剛入港大,就被師兄師姐帶去瞓帳幕。
路人甲22
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:38
啊,你覺得係咪係囉
最起碼,我都冇好似你呢類帳戶咁專一,冇你咁專業,禍港亂中舖先 ...

唔通你唔係呢啲post嘅常客, 五百步笑百步。
wantaima
|
硬任務 發表於 19-1-21 13:38
乜吾係……狗咩? 咁就可以……wo, wo, wo, wo wo

日日上bk 都見佢係度wowowo,我替佢辛苦,所以求給他下世做白人機會
cinda72.
|
Sumyeema1 發表於 19-1-21 13:41
早兩日有JM 開鋪講90後回憶,佔中一定係。

當年老細個女剛入港大,就被師兄師姐帶去瞓帳幕。

我大女都係我睇唔實之下,去左
但竟然係得著,佢之後講番,同佢所想既完全2回事,好醜陋,d人根本各懷鬼胎,之後佢完全唔會再接觸呢d人同事
路人甲22
|
V_VPONG 發表於 19-1-21 13:40

無錯
路人甲22
|
V_VPONG 發表於 19-1-21 13:40

總言之犯法就要接受法律制裁, 唔能夠姑息
媽咪面
|
木土土 發表於 19-1-21 13:29
之前一早講咗,已發幾百萬退休金及長俸無得收番,之後有無長俸,要再睇公務員事務局點做!

佢一知出事就 ...

如果佢唔係身有屎,又點會即刻提早退休。
小源
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:36
樓上答左你啦,睇片就肯定係路人,比個叻你囉
你閱讀理解係咪有問題 唔知你係咪淨係睇過一條片 我就睇過幾條片朱SIR用支棍係行人路亂打唔少人 點會無路人?

你唔係以為係得旺角就一定係搞事呀旺角無人放工既?無人去旺角玩點知唔好彩遇著有人搞事既?

都係嗰句主要覺得你"抵打"言論好不知所謂
cinda72.
|
路人甲22 發表於 19-1-21 13:42
唔通你唔係呢啲post嘅常客, 五百步笑百步。

有d野,講比例既
最起碼我個宮位呢10萬8萬分,唔係靠呢d舖拎返黎囉
但你呢d連大宅都未到既分就......
Marylee2019
|
wantaima 發表於 19-1-21 13:24
無辜行過

你睇新聞得知,定你現場睇到?

請問你有看見受害人搞事嗎? 就當佢之前有參與集會佔領叫口號,但是片中他已經準備離開,那時已經没有作任何挑釁行為, 在那種情況仍然被朱警司「手臂延伸襲擊」

就算一個打家劫舍嘅犯人,犯人投降了没有作出任何挑釁行為,香港警察也可以肆無忌憚咁打佢嗎?
如果單單一句「佛都有火」 香港警察就可以打橫嚟既話, 咁樣香港警察就係香港最恐怖嘅恐怖組織。
我支持香港警察,但我不盲撐唔支持犯法嘅香港警察:
cinda72.
|
小源 發表於 19-1-21 13:45
你閱讀理解係咪有問題 唔知你係咪淨係睇過一條片 我就睇過幾條片朱SIR用支棍係行人路亂打唔少人 點會無路人 ...

你覺得不知所謂都好,我都係呢2隻大字

抵打!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
貓咪達人
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:41
咁佢咪找左數囉,坐完啦,份工冇埋啦,仲想點?
但我都係果句,班人抵打,打得既我都想去中2野
...

講得岩
Apple011
|
回覆 V_VPONG 的帖子

唔覺佢有錯
路人甲22
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:45
有d野,講比例既
最起碼我個宮位呢10萬8萬分,唔係靠呢d舖拎返黎囉
但你呢d連大宅都未到 ...

你都幾幼稚喎, 分能夠代表啲乜嘢。
分高就代表你一定係好人?
你喺BK好似都有個朵㗎喎, 不過好似唔係咁好聽啫, 係其他會員幫你改㗎喎。
vickylove
|
1314625 發表於 19-1-21 13:20
如果佢係無啦啦打途人,我覺得佢死不足惜
但當時情況係條街有人在攪事,然後佢打中左一個宣稱自己係路過的 ...

其實當時情形係點我地第3者應該冇人知,
但警察平時應該唔會無啦啦打人

激動到亂打人既警察係唔岩, EQ太低, 背後可能睇見好多同事受傷, 可能會覺得殺一敬百, 唔咁樣做冇人驚, 場面會更失控; 攪事碇磚、打警察、周圍破壞既市民都唔岩...D人會覺得警察唔可以打中無辜既人, 唔可以濫用暴力, 要打中攪事既人....

每個人諗野角度都唔一樣, 唔可以話邊個錯多D邊個錯少D...

但有一件事已變左質, 無論警察之後做D乜都會比人鬧, 有時仲要鬧埋人地全家, 佢地只係打一份工, 一份可以維持社會秩序既工, 偏偏每次做既事都會比人質疑, 我諗佢地都好灰心。究竟邊個決定一件事既對錯? 把尺邊個定?

wcpcelia    發表於 19-1-21 14:40
ssl418
|
fayefa 發表於 19-1-21 13:34
Agree! 其實如果佢真係打落去,個支喺警棍嚟,應該會好傷囉!

記得醫生口供,傷勢與警棍唔吻合,唔係警棍做成
路人甲22
|
cinda72. 發表於 19-1-21 13:46
你覺得不知所謂都好,我都係呢2隻大字

抵打!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...

好心你唔好再係bk渲染一啲暴力行為啦