請大家給朱Sir改過自新機會, 重新做人

洋洋
|
CS_HON 發表於 19-1-21 14:40
呢到好多JM覺得佢好慘呀, 但連佢D同事都覺得抵佢死, 真係笑爆咀
佢出事果 ...

人品問題,下屬婚禮上,佢飲大咗,會玩打巴新郎,冇人㩒得住佢
Joant
|
月見草 發表於 19-1-21 14:57
朱Sir已找數,幾時論到班黃C

一樣還一單
What goes ard comes ard
U just have to wait
littlecar
|
都無咗份工,點改.....

我覺得有時面對運亂既情況,如果仲斯斯文文根本做唔到野......判佢有罪最多只可以話佢出手重咗
唔係怪獸
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:41
咁佢咪找左數囉,坐完啦,份工冇埋啦,仲想點?
但我都係果句,班人抵打,打得既我都想去中2野
...

木土土
|
vickylove 發表於 19-1-21 13:50
其實當時情形係點我地第3者應該冇人知,
但警察平時應該唔會無啦啦打人

『究竟邊個決定一件事既對錯? 把尺邊個定?』

其實有好多把尺,每人把尺都唔同!

但係香港法庭果把,由法官去決定,已經判咗朱經緯案件佢係做錯。It’s a fact, 無得再拗!
Alange
|
路人甲22 發表於 19-1-21 13:44
總言之犯法就要接受法律制裁, 唔能夠姑息

希望快D到三醜。我絕對唔會姑息!
DoReMi媽媽
|
Alange 發表於 19-1-21 15:29

係囉,話會找數班人,我都等緊佢哋找數。
CS_HON
|
洋洋 發表於 19-1-21 15:12
人品問題,下屬婚禮上,佢飲大咗,會玩打巴新郎,冇人㩒得住佢

呢個真係唔知喎, 不過我知D人不嬲都憎佢, 咁佢都幾鍾意打人, 死賤種, 抵佢坐花廳
BingoJoey
|
cinda72. 發表於 19-1-21 12:41
咁佢咪找左數囉,坐完啦,份工冇埋啦,仲想點?
但我都係果句,班人抵打,打得既我都想去中2野
...

啱呀 !
vickylove
|
木土土 發表於 19-1-21 15:19

起我打依句之前已經講左每個人既角度唔一樣...
我依句既意思係大家用自己把尺去量, 無人可以話你岩定錯, 而唔係要同你地拗

法官都係人, 陪審團都係人, 佢地用左佢地自己把尺去決定依件事既結果, 都唔會有人可以話係岩定錯
lovebabay
|
木土土 發表於 19-1-21 15:19

錯左就要認啦 死都要上訴

事實上佢係有做過呀嫲

冇做過邊個屈到佢?!
路人甲22
|
Alange 發表於 19-1-21 15:29

對與錯由法庭去處理吧,我對我哋香港司法制度充滿信心, 總言之違法嘅人就會要得到法律制裁, 唔理你係咩理由!
Alange
|
VickyCY 發表於 19-1-21 14:47
我諗呢度無人比法官更清楚法律,幾個庭的官都咁判,就即刻佢做的事真係於法不容。佢都退左休,無話咩改過唔 ...

咁我放長雙眼睇下三醜點判!
不過黃官喺大廳,嗰三隻嘢都未驚過!
lovebabay
|
有曬證據係都要上訴

同啲賊一樣 做完死都唔認

做乜鬼警察者?!

lovebabay
|
Alange 發表於 19-1-21 15:34
咁我放長雙眼睇下三醜點判!
不過黃官喺大廳,嗰三隻嘢都未驚過!
...

爛仔!

我地冇法!唯有自求多福!

VickyCY
|
wantaima 發表於 19-1-21 15:09

法官都係人,不是神!

原來你係神,失覺哂!
Alange
|
路人甲22 發表於 19-1-21 15:34
對與錯由法庭去處理吧,我對我哋香港司法制度充滿信心, 總言之違法嘅人就會要得到法律制裁, 唔理你係咩理 ...

我對司法制度有信心架,但執行果班大部分喺黃人就令我無咩信心。

wantaima
|
VickyCY 發表於 19-1-21 15:40
原來你係神,失覺哂!

我話自己係神?你理解有問題?

邪惡木馬
|
洋洋 發表於 19-1-21 14:26
佢得罪同事多,朱生呢嘢,有警局攪緊大食會慶祝喎?!

水唔好亂吹,邊間警局,咩unit , 第幾隊有人慶祝呀?
你聽人講呀?人講你就信呀?
定你有份慶祝呀?
做得出怕咩講出黎呀咁威水,慶祝
木土土
|
vickylove 發表於 19-1-21 15:32
起我打依句之前已經講左每個人既角度唔一樣...
我依句既意思係大家用自己把尺去量, 無人可以話你岩定錯, ...

我意思係,法律上已經定咗呢件事係錯
vickylove    發表於 19-1-21 15:52