飲咗紅棗黨參桂圓水

Zuzububu
|
懷孕五星期(上週期第一天開始計),昨天下午誤飲了紅棗黨參桂圓水後幾小時有血水滲出來,現在早上也有些,請問大家有冇這個經驗?及有什麼問題出現?
Miis
|
Zuzububu 發表於 19-1-21 12:34
懷孕五星期(上週期第一天開始計),昨天下午誤飲了紅棗黨參桂圓水後幾小時有血水滲出來,現在早上也有些, ...

我覺得應該去睇左醫生先 個個體質唔同 反應未必一樣
阿合hop
|
懷孕五星期(上週期第一天開始計),昨天下午誤飲了紅棗黨參桂圓水後幾小時有血水滲出來,現在早上也有些, ...

而家10週,我頭先都唔小心飲咗幾啖桂圓薑水,之後覺得個味太濃,最後都揼咗。而家都有啲擔心。。。驚驚地
星期三朝早會去健康院檢查,星期四去做Nifty Pro一定要順順利利
阿隨
|

睇醫生啦。食嘢前上網睇下食唔食得。有唔妥第一時間睇醫生。
cwing1987
|
紅棗同薑唔飲得?
s_for_samantha
|
cwing1987 發表於 19-1-21 16:59
紅棗同薑唔飲得?

我知桂圓吾得
siudimsum
|

擔心既話睇一睇醫生好啲!
5週應該照到胎囊!
個個人反應唔同,有啲人食乜都無事,有啲食少少都唔得!
我係食少少都唔得果啲!
試過食餃子入面有黑木耳都見紅
食麵落左少少辣椒油又出血

如果出血量唔係好多,可以先卧床休息一陣
通常都會減少
如果越黎越多,就要去急症

最緊要訓床休息 唔好周圍走

GCHK
|
我覺得都係睇下醫生穩陣D
moon7632
|

係錯圓肉
搵中醫師,一定識解
haha748494
|
桂圓唔可以食,如果見紅就要睇醫生喇。
Cindy曾
|
cwing1987 發表於 19-1-21 16:59
紅棗同薑唔飲得?

桂圓 檔參唔可以!紅棗少可以