懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

現在9w4,由5w到宜家一直流啡,最近更愈來愈鮮色。
有睇醫生,食安胎藥和長期卧床,但未有改善。
可幸胎兒生長,size,心跳正常。

有無媽媽都試過流啡流咁耐?bb平安嗎?

好擔心...

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

moon7632 發表於 19-1-21 15:29
唔好行,有同學試過流到生,可以有好多原因。母女平安的,遺傳、子宮生長唔同,忍忍,做媽媽唔易:fortunate ...

謝謝分享我會努力的

複式洋房

果陣我八周流啡,西醫安胎休息,之後一星期滴1滴啡至13-14周,超困擾又擔心,西醫也解釋不到原因,初時一見到就去照一下,看下bb。最後去了看自己看開的中醫,她開安胎藥,吃了之後冇哩個情況了,現在35 周幾啦!你要加油☺️

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

加油亞媽媽,我有個親戚,好似都係孕期大部分時間臥床既

珍珠宮

我要做媽媽 發表於 19-1-21 16:26
加油亞媽媽,我有個親戚,好似都係孕期大部分時間臥床既

我讀書果時嘅miss都係有左之後,一直臥床直到生

別墅

我就係於產期一直持續見紅直到生,入急症入到醫護人員都認得我,醫院揾吾到原因點解,只有自己小心留意有冇宮縮或作動,一有吾妥就去醫院!

公爵府

yankieho 發表於 19-1-21 13:37
可幸胎兒 ...

咁睇過醫生未?呢啲情況未遇過,祝你順利

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

BB有生長就唔洗擔心,有D準媽媽仲見紅添,BB一樣瓜熟蒂落。可能懷孕初期要臥床,系悶D,但為左BB值得。

大宅

yankieho 發表於 19-1-21 13:37
可幸胎兒 ...

我而家9W, 早幾日朝早起身去完廁所就流血
量唔多, 訓床休息下就無
睇醫生照左BB有心跳, 有長大
醫生話有出血就係作小產, 要多休息同埋食有營養既野
一見有血真係好擔心...

希望到左12W會穩定d啦
一齊加油!

首頁

尾頁

跳至