自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

qq媽媽咪 發表於 19-1-21 15:08

謝謝

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

填晒,文件都copy already

寶石宮

2023年兔年勳章

jolincheng726 發表於 19-1-21 15:36
我係2019年3月29日先無做野 之後收到退稅幾百 係咪無資格申請 (本人有自住物業)
...

睇差餉免咗幾多

大宅

唔明差餉呀? 點計? 請問有冇人可指教, 謝 !

象牙宮

回覆樓主:

print左表,準備中!如果要交稅,但無物業,又有無得拎呢?

珍珠宮

畀面勳章

真心問,,,如果冇銀行戶口咁點算?? 係咪一定要經銀行攞錢

大宅

回覆 花生油子 的帖子

"如申請成功,款額一般會在「申請結果通知書」發出後7日內存入申請人在申請表格陳述以其本人名義開立的本地銀行帳戶。職津處不會在發放款額後再作通知,申請人應確保填報的銀行名稱及帳戶號碼正確無誤。
如申請人未有以其本人名義開立本地銀行帳戶,須親身前往職津處領取現金支票,職津處會聯絡申請人另作安排。申請人可持現金支票到指定銀行兌換現金。"
https://www.wfsfaa.gov.hk/careandshare/tc/faq.htm

珍珠宮

畀面勳章

sugar0325 發表於 19-1-21 16:27
回覆 花生油子 的帖子

"如申請成功,款額一般會在「申請結果通知書」發出後7日內存入申請人在申請表格陳述 ...

好清楚,,唔該晒

侯爵府

我想問下,交左稅,佢退返比我,我唔識填!我應該填有交稅?定係無交稅?謝謝

男爵府

alicialee1210 發表於 19-1-21 16:09

係咪寄得架啦 我都填完

侯爵府

回覆 18112017 的帖子

如果你拿晒恭喜你, 我估大部份人拿唔晒

珍珠宮

alicialee1210 發表於 19-1-21 16:09

要copy咩文件?

公爵府

虎到金來勳章

今早9:00已填好, 2月1去交, 拎哂佢$4000

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

athruzala 發表於 19-1-21 16:37
我想問下,交左稅,佢退返比我,我唔識填!我應該填有交稅?定係無交稅?謝謝
...

相同問題。今年不用交稅,但退回上一年的預繳稅。不清楚有冇?
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

waic 發表於 19-1-21 16:50
要copy咩文件?

身分證
住址証明
銀行紅簿仔/提款卡有你名的副本
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

寶石宮

kenix_kwok 發表於 19-1-21 16:44
係咪寄得架啦 我都填完

未呀,唔係下星期先接受申請咩?
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

alicialee1210 發表於 19-1-21 16:55
未呀,唔係下星期先接受申請咩?

大宅

我想問,如果老公申請左職津,收到額外兩個月津貼,咁我係咪無得申請?

男爵府

daisy1hk 發表於 19-1-21 17:01
我想問,如果老公申請左職津,收到額外兩個月津貼,咁我係咪無得申請?
...

我都有收 問過主任 佢話冇問題

首頁
12345...9

尾頁

跳至