廚房角位安裝洗碗盤

kiki_0128
|
請問有冇JM 的廚房係咁裝洗碗盤,想問吓用家的意見,想知道洗野的時候,會唔會頂腳或唔方便

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
咁裝唔方便用 不過無位無法
sf013hk
|
同埋個盤因為轉角所限,大極有限。我一定唔會咁裝法。
yvonne818
|
好唔方便喎
kaekaekae
|
千其唔好咁裝,好唔就手。 我租個度就係咁裝,我又唔夠高,要成個人伸到好直咁就返個位去洗野,成日洗碗後腰腳痛
sf013hk
|
回覆 kiki_0128 的帖子

或者睇下有冇辦法搵到隻咁既弧形鋅盤。

oceandeepsea
|
似係公屋廚房,想個雪櫃入廚,就無左個洗碗位
|
我之前裝修個師傅極反對咁樣整,水喉同火爐唔可以太相近,即係水火不容。
媽咪面
|
將雪櫃搬出廚房外面啦,咁樣真係舒服好多
tsung
|
之 發表於 19-1-21 20:12
我之前裝修個師傅極反對咁樣整,水喉同火爐唔可以太相近,即係水火不容。
...

風水有此學説
baby_yee
|
kaekaekae 發表於 19-1-21 19:13
千其唔好咁裝,好唔就手。 我租個度就係咁裝,我又唔夠高,要成個人伸到好直咁就返個位去洗野,成日洗碗後 ...

我個度都係咁, 每次洗完碗攰到咩咁
|
tsung 發表於 19-1-21 20:25
風水有此學説

係啊,同埋爐頭一定要靠牆。
tsung    發表於 19-1-21 21:26
gracelam
|
kiki_0128 發表於 19-1-21 14:48
請問有冇JM 的廚房係咁裝洗碗盤,想問吓用家的意見,想知道洗野的時候,會唔會頂腳或唔方便

...

我廚房地櫃係離地少少, 咁雙腳有位放
melody228
|
tsung 發表於 19-1-21 20:25
風水有此學説

認同!我好耐之前租過間屋係咁,死約都未完就急急腳走,寧願蝕埋餘下租金
tsung    發表於 19-1-21 21:27
kiki_0128
|
唔該哂大家的意見咁我都係裝返原先個位,我而家都係公屋,因為想多d枱面位,所以問吓意見再決定個地櫃點擺位
shanhaha
|
kiki_0128 發表於 19-1-21 20:59
唔該哂大家的意見咁我都係裝返原先個位,我而家都係公屋,因為想多d枱面位,所以問吓意見再 ...

我屋企係咁 不過個星盤唔係就個角位 係照打直咁裝 又唔覺得好唔就手喎 不過要確保唔好太入
shanhaha
|
最好就雪櫃放出面啦
kiki_0128
|
shanhaha 發表於 19-1-21 21:43
最好就雪櫃放出面啦

我個雪柜係諗住放出邊,咁廚房就好用d
1988cc
|
洗碗好似唔太方便
mike89
|
kiki_0128 發表於 19-1-21 14:48

...

我屋企係咁,櫃底條邊做入d,公屋細冇計
另外我用電爐,應該取巧唔算水火不容