論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個仔坐係廁所屙屎屎,我見個仔冇咁快屙完,就入房換衫準備出街啦,岩岩換左件衫就聽到沖廁所聲,之後我個仔就爆喊啦。。。我即刻去廁所睇下咩事,就見到我仔重坐係個廁所度,未屙完就比姐姐沖左水,嚇到我個仔勁驚成個pat pat濕晒,我即刻好嬲話佢點解要咁做!?d廁所水好污漕佢個pat濕晒,點解唔抱佢落黎先沖廁,嚇到佢咁驚!?佢重要死撐同我講話我個仔屙完,我話邊有咁快,就算屙完都應該要抹乾淨先沖水啦!我話佢一d次序都冇點照顧小朋友!之後我安撫番我個仔,出到廳佢重要叫我同agent講炒佢,咁佢咁講係未要比辭職信我,當自己辭職?佢要即走定點?定我賠一個月錢佢即走?

男爵府

yiyiau 發表於 19-1-22 00:43
我個仔坐係廁所屙屎屎,我見個仔冇咁快屙完,就入房換衫準備出街啦,岩岩換左件衫就聽到沖廁所聲,之後我個 ...

我覺得佢大你,你叫佢如果唔想做就比信。

別墅

我個仔坐係廁所屙屎屎,我見個仔冇咁快屙完,就入房換衫準備出街啦,岩岩換左件衫就聽到沖廁所聲,之後我個 ...

我舊姐姐每個月都會叫我炒佢一次,我都同佢講,按合約,你都可以斷我約,炒我,佢無聲出

wcpcelia    發表於 19-1-22 09:34

珍珠宮

我睇到就係,你個工人特登做呢啲嘢博你炒佢比一個月
唔好上佢當
佢叫你同agent講即係叫agent做證係你炒佢先
你同佢講,佢要走就自己比信

我諗你要睇下點同呢個賤工人鬥
以前我細路bb個陣都有個咁既工人
我真係日日鬧爆佢,鬧到佢自己比信,佢都係叫我炒,我采佢都傻

睇邊個鬥長命

當然第一件事,你要小心唔好比佢傷害你小朋友

再唔係,你炒佢比一個月通知,唔好益佢代通知金

子爵府

真賤格,佢自己會唔會坐住個塌時㩒水冲厕?!

唔好中計,你問佢如果唔鍾意做,就俾信你,唔好賠錢俾佢,點解要益佢?。

我會玩佢一鑊,教佢一次,點樣看顧小朋友痾po , 叫佢坐係個塌,即刻㩒水

別墅

kidslover234 發表於 19-1-22 07:29
我舊姐姐每個月都會叫我炒佢一次,我都同佢講,按合約,你都可以斷我約,炒我,佢無聲出
...

咁最後係未佢自己走呀?個個月講,咁不滿,大家都難頂啦

別墅

小mama 發表於 19-1-22 07:43
我睇到就係,你個工人特登做呢啲嘢博你炒佢比一個月
唔好上佢當
佢叫你同agent講即係叫agent做證係你炒佢 ...

原來叫我搵agent講真係當我抄佢 好彩冇中佢計 佢又唔係唔做野清潔ok嘅,不過真係冇耐性湊小朋友,人粗魯態度衰,選擇性做野都好衰格 我估佢係見我有個3歲仔,下個月又就生,係度大枝野

珍珠宮

yiyiau 發表於 19-1-22 17:19
原來叫我搵agent講真係當我抄佢 好彩冇中佢計 佢又唔係唔做野清潔ok嘅,不過真係冇耐性 ...

佢係咪海外?

可能佢嫌辛苦,想你炒佢

別墅

小mama 發表於 19-1-22 20:17
佢係咪海外?

可能佢嫌辛苦,想你炒佢

係呀,海外菲

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

好黑心, 你大肚, 比廁所水沖你仔pet pet. 條友應怕有newborn, 特登迫你炒佢。

珍珠宮

yiyiau 發表於 19-1-22 21:45
係呀,海外菲

我仲以為菲好錫細路

別墅

yiyiau 發表於 19-1-22 16:43
咁最後係未佢自己走呀?個個月講,咁不滿,大家都難頂啦

係我炒佢,因她博炒

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

先報警告佢虐兒, 再去勞工處開 file 告佢失職。

然後在 agent 見證下炒佢。

你唔即刻趕佢走, 佢傷害仔仔就好煩。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

仲有, 廁所水污糟之外, 仲凍, 容乜易冷親? 而家D流感仲咁勁添。 告佢虐待兒童呀。

要即炒。 好心痛, 小朋友喊。

別墅

小mama 發表於 19-1-22 21:56
我仲以為菲好錫細路

我都以為係,未請之前見d菲湊小朋友多,以為會開心d文明d,原來都唔係嘅,係人架問題

別墅

wmkcnw 發表於 19-1-23 00:19
先報警告佢虐兒, 再去勞工處開 file 告佢失職。

然後在 agent 見證下炒佢。

我依家要金精火眼睇住佢做緊麥,佢話唔會再有下次,不過我唔會再信佢,等我坐埋個月,佢都係咁就會送佢返鄉下 原來報警依d會受理架 ?我果刻淨係好嬲,唔知佢真係連抹pat 都唔識,定玩我個仔,諗起依家都勁想打爆佢個頭!!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

yiyiau 發表於 19-1-23 23:43
我依家要金精火眼睇住佢做緊麥,佢話唔會再有下次,不過我唔會再信佢,等我坐埋個月,佢都係咁就會送佢返 ...
唔試抹 pat 可以教。 但未痾完沖厠,肯定係 玩野。

就算警察唔開 file , 都起碼俾工人有阻嚇

別墅

wmkcnw 發表於 19-1-24 12:44
唔試抹 pat 可以教。 但未痾完沖厠,肯定係 玩野。

就算警察唔開 file , 都起碼俾工人有阻嚇

我老公今朝出完糧比佢,佢下午又再講唔想做 問佢係未想即走?佢又話唔係,完全唔知佢想點,痴痴地咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

yiyiau 發表於 19-1-24 22:20
我老公今朝出完糧比佢,佢下午又再講唔想做 問佢係未想即走?佢又話唔係,完全唔知佢想點,痴 ...

想你畀多一個月糧炒佢囉

大宅

yiyiau 發表於 19-1-24 22:20
我老公今朝出完糧比佢,佢下午又再講唔想做 問佢係未想即走?佢又話唔係,完全唔知佢想點,痴 ...

D工人真係好鍾意搏炒,係咪真係咁好路數呀

首頁

尾頁

跳至