自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

的士司機 發表於 19-1-24 16:09
我咪講咗,打風要開工,就叫公司負責交通工具,唔好搞到我地的士司機,打風期間行駛有意外,司機要食自已 ...

咁你地唔開工咪無事囉
又無人迫你地開工
全體熄電話, D客人煩唔到你地.

大宅

李豆豆 發表於 19-1-22 12:26
係囉,又要接有折既單,但到先唔俾折人,都唔知係邊個呃邊個

咁唔願就咪揸的士啦

係,可以唔鍾意,但接左之後反口逼人比正價真係好衰。

唔鍾意,咪唔好接有折單
唔鍾意,咪聲討摺埋個有折app

有需求就有供應,自由經濟,咁樣呃人再站係道德膠地鬧人,樓主真係去錯地方啦

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

的士司機 發表於 19-1-22 03:47
https://www.facebook.com/groups/1477482755899091/permalink/2178029445844415/
其實點解要R折?平果34拾 ...

請問樓主係咪"的士司機"呀?

水晶宮

的士司機 發表於 19-1-24 16:05
知d唔知d,比無知更可怕

難得你咁了解自己!

水晶宮

呠豬媽 發表於 19-1-24 11:23
人地傾好左有折的,樓主就話應該要落車時比返正價。
但另一方面又話個客加錢係好。咁樓主你又話要明碼實價 ...

簡單講咪輸打贏要囉,講都嘥氣!

男爵府

咁委屈打風咪就唔好開的士,學你講按錶收費嘛!

子爵府

八婆仔@ 發表於 19-1-23 06:11
反而我想問下樓主,點解你地禁多同行拒載?

1)我係大學火車站的士站排錄的去西貢大網仔唔去

聽你第2點真心嬲,白痴嘅個的士佬,「唔好以為支旗好大,我要空車出返黎」,我話知你知旗大定細啫,你開得工就遇左客人去唔同目的地架啦!唔想載無問題架,最訓警署有落呀唔該。唔想空車出返黎,轉行渣巴士囉,包你唔會空車出呀的士佬
幾時先上到車.....

子爵府

的士司機 發表於 19-1-23 16:54
我出呢個post,最主要就係想話俾你地知,而家香港地好多人習慣R折,呢個不良風氣愈來愈嚴重,而且仲仲進化 ...

報警囉!學你話齋
幾時先上到車.....

首頁

尾頁

跳至