自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-1-22 11:50
係囉,除非晨早或半夜長途的啫,否則想r 折,不如call gogoven算啦

晨早入機場,我都正價call, make sure佢在樓下等我。費鬼事我打折,轉頭有個正價在附近截我糊。

複式洋房

carrie_1102 發表於 19-1-22 11:53
你入舖頭大減價,對鞋8折,你會唔會同個店員講,唔該我要比正價呀?
明明call app係一買 ...

鞋舖個價錢係法定價錢?妳醒未?

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

cinda72. 發表於 19-1-22 11:47
我係生意人,我明白所有野都雙向既
周街的士既話,唔駛加當然冇問題
但當係旺區,又冇車,睇住前面 ...

你有咁嘅諗法,代表你識搭車

伯爵府

的士司機 發表於 19-1-22 11:58
鞋舖個價錢係法定價錢?妳醒未?

e...咩原來講緊法律架?我梗係醒啦,醒過你呀!固執的司機大佬你地唔拒載咪唔會有人用app call車囉,你地又要揀客。。喂,我用app call,我都係比人揀架,至少唔會比人拒絕丫!你都真係

禁止訪問

複式洋房

julieko 發表於 19-1-22 11:37
咁你要問的士佬,大大話話都300蚊,不過我一上車~就話要行大欖,佢覺得唔喜歡掛
我平時call 車都唔洗咁貴 ...

咁即係點呀?開頭又話吉車,講兩講又話行大欖,去元朗就一定行大欖㗎啦,你係咪冇野搵野嚟講?不如你再組織一吓個故事先啦

複式洋房

carrie_1102 發表於 19-1-22 12:03
e...咩原來講緊法律架?我梗係醒啦,醒過你呀!固執的司機大佬你地唔拒 ...

我從來唔反對用apps ,但要正價囉,唔知邊個apps 係正價嘅,落柯打時講明千足金囉,用得apps,打得起點同落點,應該唔介意打多幾隻字嘅

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

的士司機 發表於 19-1-22 12:05
咁即係點呀?開頭又話吉車,講兩講又話行大欖,去元朗就一定行大欖㗎啦,你係咪冇野搵野嚟講?不如你再組 ...

我係機場返元朗,條友話
「xzjej 麻rjxhhe煩,jdudjwk好去唔去jhhjjejrjdkskn去元朗,jdbejjd邊ksnjdk到係wnjdjjc花園呀ndjdij,nsjdjejjd元朗snjdnd緊係行屯門入ndjejkkd 我只行esnkejdbj ,....................」

一唔不停jebdjjkek,咁真係你地d 行家 先識聽

仲有我想問綠的有新界分區呀咩?唔係全個新界都去?

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主:

講起的士就真係火滾
港島的士,晚上11點搭,北角去柴灣西我面,全程勁唔好老脾係咁chok。要揀客唔好出黎排的士站嘛,咁巴閉
去到落車地點附近我叫佢調個頭、俾我係對面落車,大大聲問我點樣調、調唔到咪玩我啦,我屋企架車仲大架過的士都調到啦,一架的士仔會調唔到,未訓醒就唔好出黎開工啦如果唔係大住個肚,我一定叫佢扭幾手扭到調到為止

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

仲有,唔該你地小心d揸車,嗰個都十幾廿個電話
唔知依為你地揸緊飛機

你就不停按電話,我地就不停咁驚

珊瑚宮

2024年龍年勳章

PCCW2319 發表於 19-1-22 08:33
係囉。

咁打折的士唔知邊個發明?? 的士司機?? 客人?? 以前又真係會打折的士call架喎。

係囉,又要接有折既單,但到先唔俾折人,都唔知係邊個呃邊個

咁唔願就咪揸的士啦

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

healthymimi 發表於 19-1-22 08:24
但司機應專重自己的職業,不在車內吸煙

在街截車上車才知又有煙味,我已帶口罩在身,每3架的士 ...

禁止訪問

大宅

的士司機 發表於 19-1-22 03:47
https://www.facebook.com/groups/1477482755899091/permalink/2178029445844415/
其實點解要R折?平果34拾 ...

我覺得D的士司机衰百倍!拒載、路程長又掩、短又掩、又兜路、仲有……!

象牙宮

回覆樓主:

因為有太多唔好既同行做壞規矩,頂爛市!不過有時你地某d行家有真係多多聲氣,短程又黑面!

大宅

的士司機 發表於 19-1-22 08:06
有氣咪唔好上,搵過另外一架,或call 車時指明不吸煙車,呢個問題好易解決
...

咁你所謂R折的問題都好易解決,車佢去差館一齊同啊Sir講!!!

首頁
45678...12

尾頁

跳至