論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Solarflare 發表於 19-1-22 11:34
佢地好多人電話係後面提水的。
問啲深入啲既問題就會現形, e.g. 蒸排骨點煮, 開奶粉程序係點?
佢會 pause ...

如果再有下次我會醒水 ,依家里件睇下可以捱幾耐

男爵府

MMfaith 發表於 19-1-22 10:19
新手請工人湊小朋友,黎左第三日已經發燒頭暈,比佢食藥休息左半日佢話好返好多,琴晚量都仲有發燒,佢食左 ...

我晤會叫姐姐食我屋企d藥,會即時叫佢睇私家,有得claim保險,回家立即休息,唔扣佢人工,但會話佢知可以扣。但一定要佢睇

大宅

ddbb0099 發表於 19-1-22 11:50

我晤會叫姐姐食我屋企d藥,會即時叫佢睇私家,有得claim保 ...

下次醒水,有咩唔妥就叫佢去睇,我琴日都有叫佢去睇,佢又話唔睇,休息完好返,我又見佢做得野,唉
一陣下午即刻同佢去睇,依家叫佢繼續休息下

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

小心呀, 可能在印尼帶D唔知乜病毒過來, 一定耍拉佢去睇醫生。 佢地呢頭話唔睇, 在agency話你唔比佢睇醫生架。

寶石宮

2023年兔年勳章

MMfaith 發表於 19-1-22 11:25
我地係視像in
in果陣真係好正常

in時可能戴咗耳機有人即時教點講

子爵府

MMfaith 發表於 19-1-22 11:26
診所上午冇哂籌
只能排到下午,依家我叫佢唔好出廳,只可係房或廚房,佢堅持話自己冇唔舒服,叫佢休息, ...

初到香港,可能驚話病,唔做嘢,太太唔鍾意。所以堅持話冇病,要做嘢

這幾天又冷又熱,佢哋未嚟過香港,可能真係唔適應,只係第4 天,俾d 時間佢。

大宅

細姐姐 發表於 19-1-22 22:45
初到香港,可能驚話病,唔做嘢,太太唔鍾意。所以堅持話冇病,要做嘢

這幾天又冷又熱,佢哋未嚟過香港, ...

雖然話自己冇病,但一日訓到12點先落床話頭暈,一日就訓左兩個鐘午睡,話要休息。甘究竟係真病定冇病...唉。

子爵府

MMfaith 發表於 19-1-23 09:25
雖然話自己冇病,但一日訓到12點先落床話頭暈,一日就訓左兩個鐘午睡,話要休息。甘究竟係真病定冇病...唉 ...

海外,真係好煩!

係鄉下hea 慣,未打過工,我agent 都話唔鍾意介紹海外,因為佢哋都跟到好煩!

大宅

回覆樓主:

我個姐姐又係唔鍾意睇醫生

首頁

尾頁

跳至