夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

好多年嚟
呢一年真係頂唔順,見了心理醫生都冇用
佢地兩個自己恩愛飽佢吧
我去找自己的幸福,
反正呢個家有冇我存在都冇用
我都有反思,我認我控制個女同由細太嚴厲
但我都係佢好,我媽媽以前都係咁樣教我出嚟
令到佢偏愛c6,任何事都同佢講都唔同我講
次次吵架就偏幫佢,更有親暱到似情侶先有既行為
c6話我多心,我能真的無視嗎
而事實擺在眼前,我無謂再同你嘈
成全你地我自己離開吧

翡翠宮

你有份做成呢個局面
你而家就咁行左去咁不負責任

大宅

又係你呀樓主??

你識咁諗放生佢地就好啦

男爵府

回覆樓主:

你c6同女有咩行為令你覺得似情侶,你指嘅嚴厲有無例子?

rainbowchuuu3    發表於 19-3-5 10:45

翡翠宮

當時個個叫你同你老公帶個女去睇心理醫生, 你有無?

別墅

Yee_ng 發表於 19-1-22 10:53
你c6同女有咩行為令你覺得似情侶,你指嘅嚴厲有無例子?

1.個女初初月事第一個係搵爸爸商討而唔喺我
平時月事都想叫爸爸哄佢
2.佢ig,fb啲屋企旅行相永遠只post同爸爸單獨合照,一家三口影嗰啲唔見影
3.永遠話佢做功課唔專心同成績,佢會馬上搵爸爸幫手,我同c6嘈既時候佢見到我下風既時候佢會好開心
4.個女佢假設將來結婚既時候,度密月既地方喺c6最鍾意既北海道
5.見到我同爸爸拖手出街,成日想方法分開我地,例如拉走爸爸去另一邊買野
6.咁大個女仲成日睇電視坐上老公身上,依偎著佢,呢樣我最頂唔順想嘔,老公成日話好正常親子關係,話我諗多咗
7.將來工作計劃係幫老公手既秘書,其他都冇興趣

個女驗過係資優生,我認我蠢,唔夠佢玩,好累

別墅

mini1204 發表於 19-1-22 10:59
當時個個叫你同你老公帶個女去睇心理醫生, 你有無?

我帶過佢起睇一次,佢去咗睇一次就唔肯再去,點逼都冇用,又威脅會自賤唔讀書,我好擔心佢成績所以唔敢再叫佢去

別墅

回覆樓主:

7.禮拜日中午老公瞓覺,佢試過話自己間房冷氣唔夠凍,問我可唔可以准許佢入我地房同老公瞓,我一口拒絕咗

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

你女幾大?中學的話我也接受不到~

別墅

0030 發表於 19-1-22 11:27
你女幾大?中學的話我也接受不到~

中四了
上到中學情況冇改過仲變本加厲,我先發覺情況好嚴重

翡翠宮

sonandson 發表於 19-1-22 11:20
我帶過佢起睇一次,佢去咗睇一次就唔肯再去,點逼都冇用,又威脅會自賤唔讀書,我好擔心佢成績所以唔敢再 ...

靠你一個梗係無用
你要你老公配合, 一家3口一齊睇
你老公而家咩態度?

佢既態度, 行為決定一切.
如果可以; 你同你老公可以見左醫生先, 由第三者講好過由你講

另外, 你亦可以單獨要求約見學校社工, 唔洗驚動你個女住

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 sonandson 的帖子

你女應該是佔有欲好強及以自我為中心~把你的狠轉化成故意氣你~我覺得要正視~

男爵府

回覆樓主:

咁你又做左d咩嚴厲嘅事,你女可能係反叛期對爸爸咁做都只係想刺激你

瑪瑙宮

無乜計, 你老公覺得無問題, 遲早亂倫.
我細个住唐樓, 有時老豆會揹我落樓梯, 好似我七歲果時, 有次, 佢話揹埋我尼次架咋, 大个女喇.

咁先係正確.

子爵府

sonandson 發表於 19-1-22 10:36
好多年嚟
佢地兩個自己恩愛飽佢吧

如果妳老公唔避忌, 甚至乎衰咸濕, 不願改變狀況, 你係改變不到的, 他們反而會視妳為仇人, 孤立了妳.

其實改變這個困境的黃金時期已過. 妳個女又異於常人, 睇個勢遲早出事.

我仔仔都大, 剛剛高過我太太, 有時嗲我太太的時候, 會係她後面攬著她, 雙手會在胸上攬住太太, 有時覺得係親子/係愛, 但見成日都係咁, 我有次就當面半幽默的說, 嘩! 咁大個仔仲咁攬妳媽咪, 丑唔丑, 掂到個胸就係非禮架啦, 佢當堂都唔好意思.

當單獨對我太太時, 我都叫佢避忌下, 青春期對性係好奇, 但我們要幫他們走向正面, 一些越軌的事, 要好小心處理.

公爵府

sonandson 發表於 19-1-22 10:36
好多年嚟
佢地兩個自己恩愛飽佢吧

究竟發生咗咩事,令到你咁反感,自己個女都合醋到咁,我覺得你係度嫉妒緊個女,其實個女係你地兩公婆嘅,何必咁計較,放鬆啲,諗開啲,遲早女女都要嫁人

琥珀宮

sonandson 發表於 19-1-22 11:16
1.個女初初月事第一個係搵爸爸商討而唔喺我
平時月事都想叫爸爸哄佢
2.佢ig,fb啲屋企旅行相永遠只post同爸 ...
嘩,如屬實,係戀父情意結喎,佢D行為真係有D過火,你老公又認為無問題,而你女當你係情敵...

琥珀宮

hoganbaby 發表於 19-1-22 12:15
究竟發生咗咩事,令到你咁反感,自己個女都合醋到咁,我覺得你係度嫉妒緊個女,其實個女係你地兩公婆嘅, ...
如果你睇完樓主#6同#8你一定唔會再咁講

翡翠宮

hoganbaby 發表於 19-1-22 12:15
究竟發生咗咩事,令到你咁反感,自己個女都合醋到咁,我覺得你係度嫉妒緊個女,其實個女係你地兩公婆嘅, ...

唔係
樓主曾經係公海出過帖; 非常印象深刻
佢個case堅係有問題

marycho    發表於 19-3-3 16:07

別墅

mini1204 發表於 19-1-22 11:31
靠你一個梗係無用
你要你老公配合, 一家3口一齊睇
你老公而家咩態度?

我老公成日都話好忙,唔肯去睇,話佢好正常

又話帶囡囡去睇就夠,問題癥結在個女同我身上

首頁