番學中佐手足口,好返仍然睡覺手腳輕微抖動

AngelKuan
|
小朋友返學時傳染上了手足口,唔算太高燒,兩日後體溫正常番,之後疹子也退佐。但就係一入睡手腳有輕微抖動,唔知乜原因,問佐幾個醫生,講唔出乜,依加已經1個幾月,仲係咁,我日日都好擔心!冇一晚睡好覺!有媽咪遇到類似情況嗎?多久會好,怎樣調理呢?真係擔心得不得了希望有媽咪可以幫到我!
hoganbaby
|
AngelKuan 發表於 19-1-22 11:30
小朋友返學時傳染上了手足口,唔算太高燒,兩日後體溫正常番,之後疹子也退佐。但就係一入睡手腳有輕微抖動 ...

我仔之前都中過,不過冇呢種情況,佢係咪驚?可以了解下最近佢發生過咩事
AngelKuan
|
hoganbaby 發表於 19-1-22 12:10
我仔之前都中過,不過冇呢種情況,佢係咪驚?可以了解下最近佢發生過咩事
...

佢係比較細膽d,不過應該唔係驚,手足口之前又唔怕咁。真係好擔心!
ansonau2015
|
回覆 AngelKuan 的帖子

一入睡手腳有輕微抖動?
AngelKuan
|
ansonau2015 發表於 19-1-22 23:19
回覆 AngelKuan 的帖子

一入睡手腳有輕微抖動?

係呀,淺睡時偶爾會,之前又唔怕。
我要做媽媽
|
我仔仔手足口之後都冇呢個現象,或者你問多個醫生喇,咁樣真係好擔心亞
GCHK
|
我要做媽媽 發表於 19-1-23 15:45
我仔仔手足口之後都冇呢個現象,或者你問多個醫生喇,咁樣真係好擔心亞

對亞,好少聽人地反應有呢個問題
bchuma
|
AngelKuan 發表於 19-1-22 11:30
小朋友返學時傳染上了手足口,唔算太高燒,兩日後體溫正常番,之後疹子也退佐。但就係一入睡手腳有輕微抖動 ...

無呢種情況。換個醫生問一下
AngelKuan
|
bchuma 發表於 19-1-23 22:58
無呢種情況。換個醫生問一下

佢之前中過一次都唔怕咁,但今次就係,問過幾個醫生,話唔使理佢。佢就係睡覺時突然會手腳郁一郁。
bchuma
|
AngelKuan 發表於 19-1-23 23:01
佢之前中過一次都唔怕咁,但今次就係,問過幾個醫生,話唔使理佢。佢就係睡覺時突然會手腳郁一郁。
...

呢種情況我自己都試過哦,我都曾經上網睇過,呢點係淺睡眠進入深度睡眠嘅特徵,正常的。
AngelKuan
|
bchuma 發表於 19-1-23 23:11
呢種情況我自己都試過哦,我都曾經上網睇過,呢點係淺睡眠進入深度睡眠嘅特徵,正常的。
...

你郁次數多嗎?佢就係郁得次數比較多d,之前冇咁多,所以好擔心
bchuma
|
AngelKuan 發表於 19-1-23 23:22
你郁次數多嗎?佢就係郁得次數比較多d,之前冇咁多,所以好擔心

我係偶爾 好少 可以講話係試過 年紀比較細時候試過 一晚你bb幾次呀?