自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Heisenberg 發表於 19-1-22 13:37
點解會連停都唔停咁個的士司機自己遊車河呀?!

望都冇望過我

大宅

kavenzou 發表於 19-1-22 13:31
拒戴、兜路
最記得有次係凌晨2-3點抱住亞仔(1歲左右)去醫院,條XX兜路,我費時嘈忍佢一次,就嚟到仲夠膽 ...

呢D真係超賤凌晨兩三點抱住個細路去醫院都兜路嗰小小錢真係唔想嘈,但佢哋擺明奸詐衰格真係好想爆佢

大宅

twotigers 發表於 19-1-22 13:38
黃埔新邨去北區醫院長途喇掛,一樣無司機接order

所以點解咁多人嘈的士司機係有原因,揸車但邊度都唔想去,揸嚟做乜,轉做專線啦

大宅

小豬Pigpig 發表於 19-1-22 13:45
望都冇望過我

點解會咁離奇

男爵府

落超大雨,我地一家四口,有兩個小朋友,我地上車時講話係屋苑入面落,佢唔肯,話入屋苑時要拍八達通會整濕佢隻手整病佢點算,我心諗我兩個小朋友就唔會淋雨淋病嘅

男爵府

有部份態度差,上佢車好似欠左佢咁⋯ 睇隔離post咪知囉,講兩講起曬鋼

珍珠宮

Heisenberg 發表於 19-1-22 13:53
呢D真係超賤凌晨兩三點抱住個細路去醫院都兜路嗰小小錢真係唔 ...

嗰少少錢真係吾重要,但凌晨抱住個B去醫院都估到乜事啦,仲兜路,佢吾係賤格,係連格都無

珍珠宮

Heisenberg 發表於 19-1-22 13:55
所以點解咁多人嘈的士司機係有原因,揸車但邊度都唔想去,揸嚟做乜,轉做專線啦
...

到時佢哋又怨專線無大收入

Poyau    發表於 19-1-23 20:20

男爵府

態度差,兜路,特登chok死人都算。最驚痴線佬,有時候無得話落就落

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我帶狗睇醫生先會坐的士 , 上次睇完返屋企 , 個司機話趕交更 , 只可車到附近 (要自己行幾分鐘) , 好啊因唔知幾時先截到車 , 通常我上車就攞定錢 , 差唔多去到就渣定夠錢落車 , 咁轉咗彎就可落車 , 忽然個司機按熄個錶 , 無晒錢碼 , 但我睇咗幾錢加埋隻狗五蚊 , $40就夠 , 落車時佢話$50 , 我即時話 '吓, 唔係$40? ' , 佢即答'是但啊'
有 d 人無睇錶就比佢呃多$10

大宅

Babypink髮飾 發表於 19-1-22 13:58
落超大雨,我地一家四口,有兩個小朋友,我地上車時講話係屋苑入面落,佢唔肯,話入屋苑時要拍八達通會整濕 ...

D的士司機真係蠱靈精怪,有時我覺得佢哋係咪枯燥得滯,所以鐘意發神經搞吓事

大宅

kbeauty 發表於 19-1-22 14:03
有部份態度差,上佢車好似欠左佢咁⋯ 睇隔離post咪知囉,講兩講起曬鋼 ...

睇咗小小就棄post,歪理連連

大宅

kbeauty 發表於 19-1-22 14:03
有部份態度差,上佢車好似欠左佢咁⋯ 睇隔離post咪知囉,講兩講起曬鋼 ...

隔離個個真係睇完得啖笑

剩係識講啲客有幾衰幾衰
當我地講啲司機幾衰幾衰就話點解唔報警,點解唔抄佢車牌投訴

喂大佬呀,就係趕時間先搭的士仲同佢嘥咁多時間咩

大宅

kavenzou 發表於 19-1-22 14:14

嗰少少錢真係吾重要,但凌晨抱住個B去醫院都估到乜事啦, ...

你啱,明知三更半夜有病入院,一定係趕急情況,竟然仲兜路

大宅

twotigers 發表於 19-1-22 14:25
到時佢哋又怨專線無大收入

依家都怨㗎,最好D乘客每次自動奉獻額外tips,最少$100

公爵府

bad attitude
select route
refuse to take passenger

侯爵府

親子王國15週年勳章

開完刀幾日返健康院同 bb check 黃, 嫌近唔想去, 語氣差, 多怨言, 講大話唔識路, 我教埋佢行仲要特登停遠啲, 山門又大大力!

另一次同仔去 in 小學, 嗰區係經常塞車, 地鐡又唔近, 仲要少少微微雨, 我可以點? 左一句唔好意思, 右一句係呀知嗰度好塞, 都仲要成程 ee 哦哦。

比足錢又點? 咪又係要受氣!

大宅

simple430 發表於 19-1-22 14:37
我帶狗睇醫生先會坐的士 , 上次睇完返屋企 , 個司機話趕交更 , 只可車到附近 (要自己行幾分鐘) , 好啊因唔 ...

不知所謂呃得就呃

我有一次搭的士,一上車遞咗個地址俾司機,因為一路講緊電話,當時同外藉朋友講英文,到落車時,個司機加咗我錢,話我個紙袋係luggage,我即收線,同佢講廣東話,佢愕然一下,繼續堅持個紙袋大,係luggage要收,當時我好得閒,我話好呀你度個size係需要俾我俾double你,佢話佢自己目測個紙袋係luggage咁大,要額外收錢,我同佢重申我跟法例,如果個紙袋大到係要收費,我一定俾,但你要度俾我睇,我有時間佢最終都無聲出,我俾足車費就走,完全係屈錢,我個紙袋係普通一般紙袋嚟咋

大宅

Sze0822 發表於 19-1-22 15:52
隔離個個真係睇完得啖笑

剩係識講啲客有幾衰幾衰

所以點解呢幾年大部分人都覺得的士司機唔掂,就係因為咁,燥狂野蠻,老粗當真理

大宅

hksunshine 發表於 19-1-22 15:56
bad attitude
select route
refuse to take passenger

其實大家講返唔好受的經歷,都不離呢幾項,所以根本就係的士業界嘅問題

首頁

尾頁

跳至