想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

Rainbow1469 發表於 19-1-22 23:57
你幾多號排呀?
咁快就綠d有線啦!

我係做IVF人工週期,14號放day3 ,要計既今天應該已排卵第13日了

別墅

Rainbow1469 發表於 19-1-22 23:59
我29號DD,15號排,我現在只用晨v用綠d去驗炸,暫時都係白板,可能下個月要再努力啦!

...

可能無咁快嫁,唔好失望,你有沒有驗紅d?

別墅

homanli 發表於 19-1-23 08:46
可能無咁快嫁,唔好失望,你有沒有驗紅d?

我前幾日只用綠d,我今日開始用埋(DD-6)啦!但今早起身就個肚唔舒服,好似M痛咁!
我都心理準備定應該咁今月落空,要下個月再黎過啦!個肚唔唔舒服重要係這幾日既事添,感覺就好似食錯野個肚咕嚕咕唱咁,有時去左廁所又冇咩事!
真今日頭痛了!

別墅

homanli 發表於 19-1-23 08:45
我係做IVF人工週期,14號放day3 ,要計既今天應該已排卵第13日了

排卵第13天先驗,我應該遲多幾日先再驗會好d啦!
但暫時只用綠d都係白板!

別墅

Rainbow1469 發表於 19-1-23 08:54
我前幾日只用綠d,我今日開始用埋(DD-6)啦!但今早起身就個肚唔舒服,好似M痛咁!
我都心理準備定應該咁今 ...

我呢幾日都有好似m痛,一日未到dd, 我哋都唔好咁失望住,加油!支持!

別墅

homanli 發表於 19-1-23 08:58
我呢幾日都有好似m痛,一日未到dd, 我哋都唔好咁失望住,加油!支持!

你幾時DD呀?

別墅

Rainbow1469 發表於 19-1-23 09:06
你幾時DD呀?

醫生叫我28號先返去驗血,但係除咗用紅綠d,我係完全冇其他感覺懷孕,特別我連體溫都唔覺得有上升

男爵府

homanli 發表於 19-1-23 08:45

我都係14/1 放day5胎. 妳有無打安胎針?
我18/1打咗針. 今日偷驗. 驗到有淺線. 唔知係咪中咗

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-23 14:30
我都係14/1 放day5胎. 妳有無打安胎針?
我18/1打咗針. 今日偷驗. 驗到有淺線. 唔知係咪中咗
...

我都有打呀,我係20打針,所以我都怕其實唔準,不過我上個月放過胎失敗左,都有打針,但驗綠d係完全白雪雪!今個月好似有多少少希望,你幾時驗血?

複式洋房

homanli 發表於 19-1-23 08:58

一日未黎m都仲有機會嫁,大家加油呀!

男爵府

homanli 發表於 19-1-23 14:43
我都有打呀,我係20打針,所以我都怕其實唔準,不過我上個月放過胎失敗左,都有打針,但驗綠d係完全白雪雪 ...

加油呀 妳正常同我一樣 25號 星期五番醫生度驗孕 是嗎?
我上網睇打安胎針後要7-10日先可以驗
咁即係我同妳都未夠7日 咁支棒驗孕 仲信唔信得過? 妳上個月打咗針唔中 綠d白雪雪咁又點解呢 又話打咗針一定會假陽性? 醫學嘢真係難明

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-23 15:23
加油呀 妳正常同我一樣 25號 星期五番醫生度驗孕 是嗎?
我上網睇打安胎針後要7-10日先可以驗
咁 ...

醫生叫我28號先驗血,可能day3 同day5分別!
你仲有兩日就放榜,預祝你成功!

上個月我放胎,都係一樣打三次針,我由放完胎第七日開始用綠d,全部都係白雪雪!我都唔明白點解!

你生理上而家有冇分別?

男爵府

homanli 發表於 19-1-23 15:30
醫生叫我28號先驗血,可能day3 同day5分別!
你仲有兩日就放榜,預祝你成功!

我成日都好肚餓 胸有時小小神經跳跳下 閃閃痛 子宮無咩feel 係早幾日痛咗一日 但之後一直無感覺了 我同學上年做完ivf 佢都係day5胎 佢第10日驗 佢係咁叫我驗 話如果中 第10日驗到啦 所以我今朝就驗下 但驗完又睇到有jm寫 打完針有藥物殘留 唔準
妳呢 有無咩feel? 同埋妳係邊度做呀?
祝妳同我一齊報喜吖

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-23 15:35
我成日都好肚餓 胸有時小小神經跳跳下 閃閃痛 子宮無咩feel 係早幾日痛咗一日 但之後一直無感覺了 我同學 ...

我開始有胸涱痛,但好輕微,同埋係側面痛,前幾日個肚有少少似月經痛,其他都沒有了,你有冇量度過體溫?啲人話成功一定會體溫上升,但我沒有!之後自我安慰可能電子探熱針壞了,haha!

我响仁安做的,打算如果今次失敗,可能會去台灣做,香港做兩次實在太貴了,你呢?

你介唔介意講你幾多歲?

水晶宮

中左,
你dd 應該唔係28日,
應該早多兩日.

男爵府

homanli 發表於 19-1-23 15:51
我開始有胸涱痛,但好輕微,同埋係側面痛,前幾日個肚有少少似月經痛,其他都沒有了,你有冇量度過體溫? ...

唔介意 啱啱36歲. 我係寶德做. 藍寶莓醫生. 我都無計幾錢. 我諗都過咗十萬. 我唔敢計. 因為真係好貴. 唔計當唔知haha. 我無量體溫好耐lu. 我今次第一次ivf. 同老公身體狀況都算好好. 你唔明點解咁難懷孕
妳有無飲下滴雞精? 我由抽卵前keep住飲. 一直卵子同內膜都幾好

別墅

李露眉 發表於 19-1-23 15:54
中左,
你dd 應該唔係28日,
應該早多兩日.

多謝你,如果係就好了,怕是因為有打安胎針,所以是假孕!
因為醫生叫我28號驗血,所以我以為我dd 28號

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-23 15:55
唔介意 啱啱36歲. 我係寶德做. 藍寶莓醫生. 我都無計幾錢. 我諗都過咗十萬. 我唔敢計. 因為真係 ...

我都係今年36歲! 我之前做過一次iui失敗,之後一次ivf 放胎失敗,再做咗一連串嘅檢查,加加埋埋我差唔多用咗25萬了!
我都唔明白有啲人話有就有,我呢啲試咗好多年都冇,醫生又話我身體冇問題!
我冇飲到滴雞精,咁你啱啱放嗰5日,有沒有食菠蘿心同黑朱古力?
你係放雪胎定鮮胎?

男爵府

homanli 發表於 19-1-23 16:01
我都係今年36歲! 我之前做過一次iui失敗,之後一次ivf 放胎失敗,再做咗一連串嘅檢查,加加埋埋我差唔多用 ...

我有做開小小運動. 擺前有艾草浸腳. 有用暖水袋fu子宮好多晚. 有早幾日前食定菠蘿酵素丸. 有一直飲滴雞精. 擺後有食黑朱古力(有時唔忍口仲食幾塊haha). 而家繼續食菠蘿酵素. 同一堆supplements.. 其實我擺完之後無抖過. 因為攪緊生意. 日日去呢度去嗰度... 有時都唔記得自己擺咗胎

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-23 16:57
我有做開小小運動. 擺前有艾草浸腳. 有用暖水袋fu子宮好多晚. 有早幾日前食定菠蘿酵素丸. 有一直飲滴雞精. ...

咁反而你做得仲全面過我,我淨係有食菠蘿心同埋黑朱古力,我都想好似你咁唔記得放左胎,但係我就日日諗住,呢種心情真係好難捱!

首頁

尾頁

跳至