想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 12:55
係呀,每日三粒,同埋每日塞葯,都係三粒!

Wow 食3粒丸每日?唔知係咪同我一樣嗰隻 我食1粒咋. 塞cream狀藥每晚1次

男爵府

homanli 發表於
係呀,每日三粒,同埋每日塞葯,都係三粒!

妳係咪呢隻?
(0 Bytes, 下載次數: 0)

男爵府

回覆樓主:

影唔到相添

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 13:57
影唔到相添

我是食呢隻,同塞白色好大粒既藥丸

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 14:03
我是食呢隻,同塞白色好大粒既藥丸

我都係咁嘅樣. 不過我食1粒. 唔知係咪唔停藥唔m come呢?
而家諗定如果失敗 幾時再擺

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 14:12
我都係咁嘅樣. 不過我食1粒. 唔知係咪唔停藥唔m come呢?
而家諗定如果失敗 幾時再擺
...

我兩次放胎都係每日食三次,醫生都同我講,正常食藥係唔會m come ,所以我今日流啡就更加唔知乜事了

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 14:27
我兩次放胎都係每日食三次,醫生都同我講,正常食藥係唔會m come ,所以我今日流啡就更加唔知乜事了
...

可能係著床 因為真係見到好多人中咗都流啡 妳而家仲有無流 妳可能要同醫生講 加強安胎藥 妳小心休息 又保持心境平和 因為一切都係天意 我地已經盡咗最大努力 大家加油呀 (雖然頭先我喊完)

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 14:31
可能係著床 因為真係見到好多人中咗都流啡 妳而家仲有無流 妳可能要同醫生講 加強安胎藥 妳小心 ...

而家都仲有流啡,今朝一早打咗電話去醫院,佢話講唔到有啲乜嘢事,但叫我如果變咗紅色鮮血嗰陣記得打返去,否則都係留返28號check !
你唔好唔開心,你已經比我更好,你仲有雪胎,如果今次真係失敗,再俾啲信心自己放多次,好似我咁,事實上今次嘅感覺都好過上一次!加油

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 14:31
可能係著床 因為真係見到好多人中咗都流啡 妳而家仲有無流 妳可能要同醫生講 加強安胎藥 妳小心 ...

本來我都想自我安慰係着床血,但係其實我都放咗11日胎,計埋個胎本身day 3, 我諗14日如果成功都已經着咗床,無理由依家先出血

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 15:18
本來我都想自我安慰係着床血,但係其實我都放咗11日胎,計埋個胎本身day 3, 我諗14日如果成功都已經着咗床 ...

杯胎真係有機會遲著床. 我見到有人擺day 3. 好遲先流啡. 放胎後第18日先驗到
不過case個個唔同. 我都會打定輸數先.
妳今次無晒雪胎? 妳講唔講得幾多歲

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 16:09
杯胎真係有機會遲著床. 我見到有人擺day 3. 好遲先流啡. 放胎後第18日先驗到
不過case個個唔同. 我都會打 ...

我得番一粒唔係咁靚既day5,但我可能考慮放棄,直接去台灣重新開針,因為覺得台灣成功率高啲

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 16:13
我得番一粒唔係咁靚既day5,但我可能考慮放棄,直接去台灣重新開針,因為覺得台灣成功率高啲
...

我之前都有考慮去台灣 因為我鍾意佢地中西合 泰國成功率都高 香港反而唔入流 但我同老公都比較難攞假 所以唔敢挑戰去第2個國家做ivf 驚好大壓力
大家都唔好放棄 baby will come

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 16:43
我之前都有考慮去台灣 因為我鍾意佢地中西合 泰國成功率都高 香港反而唔入流 但我同老公都比較難攞假 所以 ...

忘記話你知,我都係今年36
我上網看過一間台灣叫祈新婦產科,之後有聯絡過佢哋,佢哋話只需要去兩次,我聽落又好似幾方便。因為台灣有第三代技術做,反而香港無

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 16:45
忘記話你知,我都係今年36
我上網看過一間台灣叫祈新婦產科,之後有聯絡過佢哋,佢哋話只需要去兩次,我聽 ...

咁妳會唔會放埋呢個雪胎先去吖?
我都講錯咗 我係有一個day 6因為發展慢咗
另一個day 5 就多碎片. 另一個day 3都係多碎片. 不過我都會擺埋先. 唔得可能都會去台灣或泰國. 妳有資料share比我吖. 好好休息吖

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 16:50
咁妳會唔會放埋呢個雪胎先去吖?
我都講錯咗 我係有一個day 6因為發展慢咗
另一個day 5 就多碎片. 另一個d ...

星期一放榜後,我再同老公商量下放唔放埋!
不斷放,不斷失敗,真係好攰

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 16:52
星期一放榜後,我再同老公商量下放唔放埋!
不斷放,不斷失敗,真係好攰
...

我第一次都已經覺得好攰... 見到有d女士們. 放到第8次. 第9次. 我睇到都心酸

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 16:54
我第一次都已經覺得好攰... 見到有d女士們. 放到第8次. 第9次. 我睇到都心酸
...

係呀。。。來來回回我都整咗半年,iui再ivf,不斷打針食藥。。。但係到頭來,依然係失望

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 16:55
係呀。。。來來回回我都整咗半年,iui再ivf,不斷打針食藥。。。但係到頭來,依然係失望
...

唔好放棄. 我已經好多年啦... 以前有過. 無咗. 之後想再有 幾年都無. 乜醫生都睇晒. 中醫睇咗好多好多錢. 風水都擺埋. 我唔想做ivf嘅. 因為我唔想出現呢種絕望感覺. 我唔想面對自己做埋試管都唔得 但今次終於感受到.. 唉

別墅

Nicky1129 發表於 19-1-24 16:58
唔好放棄. 我已經好多年啦... 以前有過. 無咗. 之後想再有 幾年都無. 乜醫生都睇晒. 中醫睇咗好多好多錢. ...

我想問你識唔識用私訊嗰個function?因為我唔係好識!
如果你識嘅話可唔可以hi我

男爵府

homanli 發表於 19-1-24 17:02
我想問你識唔識用私訊嗰個function?因為我唔係好識!
如果你識嘅話可唔可以hi我
...

好呀 我try try

首頁

尾頁

跳至