想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

yhyeung 發表於
未有ERA result 和未殖入呀

請問有咗era 報告未?
做era 痛唔痛?好驚

大宅

師奶粉絲 發表於
請問有咗era 報告未?
做era 痛唔痛?好驚

未,要一個月後

麻醉,唔痛

複式洋房

yhyeung 發表於 19-1-24 13:36
未,要一個月後

麻醉,唔痛

有麻醉?我醫生話唔洗麻醉,好似植入咁。好驚喎

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 13:33
一定pass, 一定pass! 我地一齊加油打氣
幾時先有報告?

7日後先有訊號放大報告
但grade 好差,怕全軍覆沒

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-24 13:46
7日後先有訊號放大報告
但grade 好差,怕全軍覆沒

有幾多粒做PGS?

我每次都得返一粒去到day 5, 好羨慕其他人都十幾粒

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 13:49
有幾多粒做PGS?

我每次都得返一粒去到day 5, 好羨慕其他人都十幾粒

我第一次都係得两粒day 5, 今次去到day 6 有3粒

你雖然得一粒,但超級靚grade 咼,重質不重量呀,你年紀輕嗎?

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-24 13:56
我第一次都係得两粒day 5, 今次去到day 6 有3粒

你雖然得一粒,但超級靚grade 咼,重質不重量呀,你年紀 ...

好好成績呀你,有三粒, 唔會全軍覆沒,放心

我 35, 有內異, 每次淨係抽得十粒卵,一粒去到 day5, 因為老公精子勁差

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 14:03

我 35, 有內異, 每次淨係抽得十粒卵, ...

你10粒都ok啦,最後1粒 day 5係高質精英呢!

我第一次抽7粒,第二次抽10粒,第一次2粒day 5 最後都流左,年紀大了都38,胚胎異常率高,所以最重要係質素!

我老公形態都係得2% ,以前有4%, 愈來愈差

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 14:03

我 35, 有內異, 每次淨係抽得十粒卵, ...

我真係好後悔吾早d 睇醫生,掛住工作搵錢,明明30頭都好想有小朋友

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-24 14:11
你10粒都ok啦,最後1粒 day 5係高質精英呢!

我第一次抽7粒,第二次抽10粒,第一次2粒day 5 最後都流左, ...

今次依粒係 day 6, 雖然 grade ok, 但上次5BB PGS 都失敗,真心冇期望。

你有三粒,一定有粒靚,放心!

我都好後悔6年前結婚唔立刻試,如果早D知我老公有問題,早D做IVF, 追返D時間。唉......

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 14:22
今次依粒係 day 6, 雖然 grade ok, 但上次5BB PGS 都失敗,真心冇期望。

愛群 話佢地嚴格d, 但3CC 真係吾敢抱期望,有粒仲要DC grade , 希望如你所言pass PGS!

你胚胎無問題,做ERA 有可能幫到你架,你可能係著床原因,子宮有黃金3條線嗎?

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-24 14:28
愛群 話佢地嚴格d, 但3CC 真係吾敢抱期望,有粒仲要DC grade , 希望如你所言pass PGS!

你胚胎無問題,做 ...

我都希望era 可以幫到我。我內膜上次植入前係9mm, 幾多mm先係黃金三條線?

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 14:22

請問我有3粒day6凍胎,1粒5cb,2粒4bb,邊一粒質素係好啲剛剛放了嗰粒4BA有著床但冇生長,冇咗了所以想問下胚胎質素係點分

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 14:47
我都希望era 可以幫到我。我內膜上次植入前係9mm, 幾多mm先係黃金三條線?
...

9mm 有點薄,至少8mm,沒有食偉哥增厚嗎?翁翁抽卵時有順便幫你整平內膜嗎?

無話幾多mm, 平滑就有了

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-24 14:53
9mm 有點薄,至少8mm,沒有食偉哥增厚嗎?翁翁抽卵時有順便幫你整平內膜嗎?

無話幾多mm, 平滑就有了

我有塞藥增厚。我住喺澳洲㗎。我有朋友喺愛群做,愛群成功率好高,你一定得!
原來過10mm 先係好,多謝你分享,你好犀利,識好多嘢呀

大宅

sukicowlai 發表於 19-1-24 14:49
請問我有3粒day6凍胎,1粒5cb,2粒4bb,邊一粒質素係好啲剛剛放了嗰粒4BA有著床但冇生長,冇咗了: ...

http://stmminhk.blogspot.com/2014/05/cleavage-stage.html?m=1

你粒4BA 有做PGS 嗎?

複式洋房

sukicowlai 發表於 19-1-24 14:49
請問我有3粒day6凍胎,1粒5cb,2粒4bb,邊一粒質素係好啲剛剛放了嗰粒4BA有著床但冇生長,冇咗了: ...

我都係半桶水。

頭果個數字越高越好,分 1-6, 最高數字代表好
後面兩個英文字母,分ABC, A 係excellent, B係good, C 係麻麻地

你三粒 5CB, 4BB 都 ok 呀!你就好啦有三粒雪胎, 真心羨慕

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 15:00
我有塞藥增厚。我住喺澳洲㗎。我有朋友喺愛群做,愛群成功率好高,你一定得!
原來過10mm 先係好,多謝你 ...

澳洲既JM 你好!
我第二次做所以成日上BK 先知咁多野咋

有d 醫生會做宮腔鏡刮少少宮,令子宮平滑,有利着床

咁食下花膠,最好係雞泡魚膠,有助增厚內膜

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-24 15:00
http://stmminhk.blogspot.com/2014/05/cleavage-stage.html?m=1

你粒4BA 有做PGS 嗎?

嘩,依個 article 好詳細呀! 多謝分享

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-24 15:10
澳洲既JM 你好!
我第二次做所以成日上BK 先知咁多野咋

你好呀,哈哈
我都係第二次做,想了解多D,因為有D野醫生係冇提,好似ERA 我都係上網睇返黎,要求醫生做。最初醫生係話唔需要,我唔信,因為 PGS 都 fail, 一定要 check 清楚。唔想行咁多冤枉路。

我有煲花膠湯呀,一個禮拜一次。希望有效啦。我PGS 都唔著床,傷心到一個點

首頁
12345...7

尾頁

跳至