好無奈,買樓奶奶唔鍾意(你話我點好)

gec
|
siuying705 發表於 19-1-22 14:12
我係你,直頭唔話佢知買左樓,問起就話業主加租所以租第二度。唔駛煩。
...

租定買,奶奶又唔會知。話之佢。
kit2004
|
理得佢鐘唔鐘意,又唔係同佢住。買完知會佢米得!

最緊要係你鐘意因為係你住!
tingtingalex
|
你問返99,你做女個時都想住近媽咪……
笑百步。
momofish2002
|
其實係奶奶私下同自己囝講,佢唔係直接同你講你咪當聽唔到囉!
將心比己,如果你有個囝將來係咁,做阿媽同下個囝申訴下都可以掛!反正已成事實都改變不了,比奶奶同個囝申訴下都係好少事,佢又可以點吖!
mysterious22
|
又唔使佢出錢,理得佢鐘唔鐘意0者

男家既野交返俾老公處理,佢唔係你面前講就扮咩都唔知,係你面前講就話老公決定既
HLGrape
|
唔洗同奶奶再交待呢件事,到時裝修好照搬話之前果度業主加租/賣樓,自己樓住幾年佢再問就話業主好好又住得唔錯,唔會搬
miniyan
|
奶奶有無份幫手,出返100幾十萬先無既佢地憑咩出聲?
babynetnet
|
jacobkit 發表於 19-1-22 13:59
話ar 仔係娶老婆唔係嫁仔,話無人照顧佢同老爺,話個孫唔認佢

又話只係親外母,我果時在廳聽到哂,佢地在 ...

同99講點會無人照顧佢倆老呀……重有大伯
香港交通咁方便,叫佢帶埋大孫日日去你屋企,工人連倆老三個人睇兩個小朋友咪得囉!
vivibabyvivi
|
樓又買左,錢又唔係奶奶俾,有乜可以點
Janicefin
|
你c6 醒探吓口風先再部署。

話新嗰度都係租,而家嗰度加租要搬。

最緊要連你媽都係保持同一說法,以免親家去飲茶時爆響口,就一場六國大封相災難。

tansyneko
|
咪唔好話俾99知囉,點解要同佢講?
wcpcelia
|
又唔係用佢錢買
72leelily
|
傳統是女人在家相夫教子
為何新抱要分擔養家
買樓又不用同你度水
自己搞掂已經做得好好
後輩有知識見識
作為長輩自問視野狹隘
支持好過反對
除非本身有無疆閱歷
就話金石良言
可惜大多無自知之明
yying829
|
又唔係用佢既錢買,唔駛理佢
luckybaby2011
|
jacobkit 發表於 19-1-22 13:56
我同c6由結婚開始都係租我媽附近,一來近返工(由果時到現在都係),二來租平(350呎,今時今日都係9500) ...

佢有權唔開心、邊個阿媽唔想仔女近自己、事實而家好多都近女家
咁你咪繼續生活囉
cinda72.
|
係咁架啦,我都唔知幫我細佬,弟婦擋幾多箭
佢嘈時,推2個細既比佢玩,又乜事都冇架啦
newspaperhang
|
話ar 仔係娶老婆唔係嫁仔,話無人照顧佢同老爺,話個孫唔認佢

同我99講d 野一樣喎
我老公起初由得佢講,日子耐左連我老公都聽到嬲,香港好大咩咁都好計較,仲話咩傳統要親男家真係好老土
樓主case仲有大伯仔女俾99湊已經好好,可以話99一湊二會辛苦。我case得我小朋友一個,仲爭得犀利
金魚媽
|

唔開心都正常,咪由佢發洩下,遲早都要接受
soso1227
|
唔理99。
支持你唔俾個仔99湊,
佢已經湊緊大伯個仔,
唔想佢太辛苦。
香港有幾大,
又唔係遠到要搭飛機,
住邊有乜所謂。
good_pig
|

你不嬲都唔係住附近架啦,理得佢