自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

木土土 發表於 19-1-22 16:33
問題係乜?

已經買咗,是不能改變的事實,由得99喊一排吧!

我覺得我好大機會俾人夾(老爺奶奶夾我),
其實之前老爺奶奶叫我唱利士果度c6係行開咗,果時佢地一唱一和,我奶奶都黑面我唔幫佢。

佢地要畫工仔畫出腸,講實話又唔鍾意,仲要每個星期都見

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我自己講嘢又唔叻,我驚佢如果踏我外家我會爆佢。
如果問我係咪好想近我媽,你們覺得點高招地回應好

男爵府

Ashleycorina 發表於 19-1-22 14:06
我一向好尊重長輩,但你奶奶竟然係想個仔娶老婆照顧老爺奶奶人係要孝順但佢:sweating ...

想揾著數梗係講傳統,又呢又路

我位伯母, 佢 老人院做, 話老左打死唔入

但係到佢親娘, 佢又唔願放個後生菲姐對住老公

咪質個老母入去無眼睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Charlotte_mom 發表於 19-1-22 17:11
我妹個99真係好好架
我妹新界搬出港島,佢99日日新界搭車湊大半日(佢以前湊開,掛住d孫)
叫你99都學下啦: ...

我親戚99都係咁,山長水路遠,日日來回車程2個鐘湊孫,一直到孩子上中學先停。

男爵府

jacobkit 發表於 19-1-22 17:24
其實就來就過年,實講樓的,我嫂果時試過俾佢地二對一咁夾住問佢搬返來住好唔好?點解唔好?你肚果個仔定女 ...

你99唔係善男信女,你叫你c6去交代,話你娘家留意到附近有筍盤,而且幫左d首期!所以會住返個區先!3年之後如果男家呢頭再筍盤,到時都可以再考慮搬唔搬屋!

子爵府

回覆樓主:

樓主,你都呻咗好耐啦,講嚟講去都係因為你個人懦弱,好心你就好學下大嫂。

你6299都係搵人埋手,你咪係人版,冇人可以幫你,只有你自己先可以幫到自己,企硬啦。

男爵府

jacobkit 發表於 19-1-22 17:46
...

直話直說,住開果區有感情,配套好,近番工地點等等

男爵府

交比你老公處理,問咩都話係老公决定啦,問返佢啦!

我當初就是talk too much,結果不知不覺做左罪人,咩Q都入我數,佢個係乖仔,我啲個衰新抱才搞風搞雨!

你老公一句好過你一百句

男爵府

jacobkit 發表於 19-1-22 17:01
其實到今日佢都未知我們買咗

佢仔自己簡近返工,唔係你發功

隻佬啊娘比返佢自己湊

返正婆媳本來天敵, 而且你99 係孭住大伯兩公婆,想揾水泡照顧兩老

而你兩個有本事自己買樓, 一定有d 錢更加死覽住你兩

男爵府

...

答佢冇話近唔近邊個
而家樓價咁貴,邊度抵買邊度岩住就住邊區
睇餸食飯,就係咁簡單

再講, 係關心父母既人,
就唔係睇地點,係睇有冇心
有心,住北極都會返黎
冇心,住得近一近都唔會見一面

子爵府

tester5 發表於 19-1-22 16:48
面對情緒激動既人,你一定要保持冷靜,唔好咁容易比佢既反應影響到自己,否則,大家都唔冷靜,佢會更激動 ...

都有的, c6果次都有話一向有事都會幫
但奶奶係想成日見

伯爵府

錢又唔駛佢比
理得佢
話比佢地聽租咪得lo

子爵府

sinohk33 發表於 19-1-22 17:54
樓主,你都呻咗好耐啦,講嚟講去都係因為你個人懦弱,好心你就好學下大嫂。

你6299都係搵人埋手,你咪係人 ...

都係,我嫂係好堅,不過我都體諒長輩的情況,話哂c6父母,無謂整到大家不和

男爵府

...

照直答當然想住近親人啦,另加該區優點,近公司,住慣左等等!唔通佢會話你錯,最多咪黑面!
呢件事盡量交返你老公處理啦!你死跟你老公,佢入廚房你入廚房!

伯爵府

回覆樓主:

為免更傷和氣
唔好比佢知買既
另外,你話有一日會留b比佢玩全日
我以前做過,以為係會令佢玩得開心
原來係錯架
有次我去接b時
在門外聽到佢大大聲罵緊我
話我自己去街留個bb比佢睇
不停講:你老母幾時返....你老母仲唔返...

伯爵府

回覆 jacobkit 的帖子

奶奶唔滿意新抱既野,簡直多不勝數。駛咩理佢!!!

水晶宮

BK Milk勳章

jacobkit 發表於 19-1-22 13:56
我同c6由結婚開始都係租我媽附近,一來近返工(由果時到現在都係),二來租平(350呎,今時今日都係9500) ...

你完全吾需要理
過左年咪講買左

禁止訪問

水晶宮

BK Milk勳章

youngbeetle 發表於 19-1-22 14:02
駛Q理佢

咪係

琥珀宮

jacobkit 發表於 19-1-22 17:40
我覺得我好大機會俾人夾(老爺奶奶夾我),
其實之前老爺奶奶叫我唱利士果度c6係行開咗,果時佢地一唱一和 ...

其實,可以點夾?

6299講野唔啱聽,唯有當佢地唱歌,盡量唔好係老公不在時同佢地單獨相處,咩事都由老公把口講啦

首頁
45678...9

尾頁

跳至