買嘢會唔會同人share比錢?

tkop
|
吉蒂0603 發表於 19-1-22 14:08
尋日喺安記,揀一罐鮑魚,買三罐送一盒即食鮑,有個婆婆問我湊數,佢買兩罐 ,我話好呀,贈品益阿 ...

咁你咪蝕左比佢
tkop
|
crystal媽咪 發表於 19-1-22 15:09
未試過主動同人夾。
買雞蛋仔一底$13。兩底$25。前面個太太問可唔可以一齊畀,咁我都ok
...

差咁少都要夾?
汽水餅
|
tkop 發表於 19-1-22 17:42
咁你咪蝕左比佢

應該冇蝕,只不過婆婆多咗贈品啫, 都係開心事
tkop
|
oceandeepsea 發表於 19-1-22 16:32
試過佐丹奴賣d特價貨,兩件$99,同唔識既人夾左,我出$50

咁你咪蝕左五毛
-maymay-
|
一定會, 除非無人買, 試過買波鞋等左20分鐘都無人買同一牌子野, 先至放棄discount
mei524
|
會……我好 like 同人夾,
覺得有着數大家開心
大肉兒
|
syne403 發表於 19-1-22 14:05
年尾好多店鋪減價打折,有D會買多件再減,但自己又需要咁多,我時時搵人湊數,即使三唔識七 ...

never
水草
|
jm們都好大方
beehoneybee
|
唔會
吉蒂0603
|
tkop 發表於 19-1-22 17:42
咁你咪蝕左比佢

無所謂啦,我都有諗過買夠三罐,但這是「過度消費」,可合經濟原則,咪益吓阿婆仔囉
話時話,即食鮑魚贈品都無現貨,俾張卷客人,等有貨返先攞倒
oceandeepsea
|
tkop 發表於 19-1-22 17:54
咁你咪蝕左五毛

係,因為係我問佢,好似我想買,多過佢想買
miffyumiffy
|
識得先會
tsung
|
都會
Poyau    發表於 19-1-22 22:33
c.hutchson
|
年尾好多店鋪減價打折,有D會買多件再減,但自己又需要咁多,我時時搵人湊數,即使三唔識七 ...

會,最鐘意排隊時問前問後,佢本身唔夠又大家happy
BGCOME08
|
唔會
Jasmine-4711
|

我問兩個人,唔得就算,未至於在收銀處打躉問到有人肯為止。
kkp730
|
shanhaha 發表於 19-1-22 14:31
我試過買一個bra 諗左好耐問唔問前面排隊個女仔湊數好呢,因為有6折,佢拎住好多所以一定夠數最後 ...

我都試過買bra揾前後夾單
littlesister
|
試過有人叫我夾我ok
家家公主
|
會呀...前年過新年買鞋比老公....
買兩對平200....有個叔叔同阿女..
一路睇一路講買唔到咁多..
我走埋去問佢夾份買好唔好?
叔叔好開心...之後我地好似一家人咁..
我仲幫叔叔叫SALES拎比佢試...
之後我仲叫佢行幾步睇下.......
最後我去比錢一次過..佢地再比返錢我...
好好笑....
|
唔會同陌生人,免爭拗

例如一百元三件,如果陌生人的話,邊個「負責」比多元?