粉底液

蘑菇
|
只係想搽吓,望落塊面滑d,邊個牌子好用? 謝謝!
anthwo
|
如果想塊面睇落滑d,我覺得用cushion都幾岩!
我平時用chanel既黑盒cushion上妝~
化完睇落會幾白滑有光澤,同埋有奶油肌效果的
可以try try

蘑菇
|
anthwo 發表於 19-2-1 16:26
如果想塊面睇落滑d,我覺得用cushion都幾岩!
我平時用chanel既黑盒cushion上妝~
化完睇落會幾白滑有光澤,同 ...

即是剩搽cushion,唔需要再搽其他嗎? Chanel幾錢呀?謝謝你。
anthwo
|
蘑菇 發表於 19-2-1 18:07
即是剩搽cushion,唔需要再搽其他嗎? Chanel幾錢呀?謝謝你。

一盒新既就$500, 如果refill就$370
我都會輕輕拍層碎粉係面呀~
不過最好係用透明同幼身果d碎粉,咁就唔怕遮左cushion層光澤感

sabun
|
anthwo 發表於 19-2-12 22:35
一盒新既就$500, 如果refill就$370
我都會輕輕拍層碎粉係面呀~
不過最好係用透明同幼身果d碎粉,咁就唔怕遮 ...

jm你是什麼肌?呢盒cushion夏天用到嗎?會否易溶勁出油?
mimorjai
|
蘑菇 發表於 19-1-22 22:56

cle de peau 粉底。ysl 金盒粉餅
蘑菇
|
mimorjai 發表於 19-2-16 00:05
cle de peau 粉底。ysl 金盒粉餅

請問cdp邊隻呀?有無相?
mimorjai
|
蘑菇 發表於 19-2-16 00:13
請問cdp邊隻呀?有無相?

呢支

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
蘑菇
|
mimorjai 發表於 19-2-16 00:29
呢支

幾錢一枝呀?唔該哂!
tls411
|
蘑菇 發表於 19-1-22 22:56

我係勁油皮膚,毛孔粗大,我用開Lancôme嘅極致完美精華粉底霜,遮瑕度高得來又唔厚妝,上完粉底霜再拍上粉底或碎粉,Keep住成日都唔溶妝同變灰,已經無限次回購!
貴係貴左D,$780,但份量夠多,可以用好耐!

mimorjai
|
蘑菇 發表於 19-2-16 00:51
幾錢一枝呀?唔該哂!

8xx-9xx 但每次用一粒紅豆份量就夠。貴買平用
IloveJJ
|
蘑菇 發表於 19-2-1 18:07

我都係剩係用cushion,已好ok,我用laneige同雪花秀,較平。
蘑菇
|
mimorjai 發表於 19-2-16 07:26
8xx-9xx 但每次用一粒紅豆份量就夠。貴買平用

一粒紅豆份量就可搽均全面?
mimorjai
|
蘑菇 發表於 19-2-16 12:10
一粒紅豆份量就可搽均全面?

yes!
蘑菇
|
mimorjai 發表於 19-2-16 12:39
yes!

我諗我會買cdp試吓,因為之前係用Armani裝liquid foundation都唔錯。宜家用哂,所以想試其他牌子。謝謝你!
thunder_bunny
|
轉左用 La Mer cushion 一星期
佢上左面就有果種望落皮膚幾靚既感覺
好夠保濕同遮瑕都唔差
雖然 $950 一set 但有2個refill

lmching
|
tom ford好用, 同埋冇甘易氧化變暗
anthwo
|
sabun 發表於 19-2-15 22:37
jm你是什麼肌?呢盒cushion夏天用到嗎?會否易溶勁出油?

混合肌呀,呢盒我覺得夏天用都ok呀,
你預朝早用佢+碎粉上完妝,到夜晚6~7點個陣都會出少少油
但都係輕輕印一印,再補補就得
唔會溶得好西利

sstepphanie
|
anthwo 發表於 19-2-22 20:14
混合肌呀,呢盒我覺得夏天用都ok呀,
你預朝早用佢+碎粉上完妝,到夜晚6~7點個陣都會出少少油
但都係輕輕印一 ...

你有冇試過佢新出嗰款美白cushion?
嗰款都好燒呀!我睇過係有護膚成分,仲有30度防曬!