潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

tsubalia 發表於 19-1-24 09:42
搞到我唔敢買CC

係架,呢個價位大把選擇。
愛是恆久忍耐......

子爵府

新紮媽媽 發表於 19-1-23 12:13
話就話買左3年,實際用嘅時日係一年左右,唔用時會入返dust bag放盒.期間壞過啪鈕,維修300..........我只 ...

我個長銀包用左一年,只係角位有少少甩皮,因為我鐘意用細手袋,拎出拎入都一定會刮到角位。其他都冇問題,仲好靚

別墅

回覆樓主:

借位一問,我呢個又係咩皮呢??我又係用咗年半就咁殘…CC係多款,但皮就…其實咩皮襟用啲?之前用LV, Gucci, 係襟用,但唔想用呢2個brand...有無其他brand、皮介紹???thx

侯爵府

Big_eYe_Yee 發表於 19-2-13 10:18
借位一問,我呢個又係咩皮呢??我又係用咗年半就咁殘…CC係多款,但皮就…其實咩皮襟用啲?之前用LV, Gucc ...

目測係羊/小牛

侯爵府

Big_eYe_Yee 發表於 19-2-13 10:18
借位一問,我呢個又係咩皮呢??我又係用咗年半就咁殘…CC係多款,但皮就…其實咩皮襟用啲?之前用LV, Gucc ...

老實,我用過最cone用銀包,真係LV
但我明而家真係冇咩動力買Lv,尤其係monogram 款.....我其次用過最come係prada

大宅

回覆樓主:

我用LV 7年都冇咁殘

大宅

一向都覺得LV銀包襟用好多。Chanel 羊皮銀包最多一年貨仔

大宅

回覆樓主:

羊皮真係要好小心用,我果個用左4年幾,接近5年,平時就咁放手袋,留意唔好俾同啲尖/硬物放埋一齊,都keep到好新淨
You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

侯爵府

jessiechau 發表於 19-2-13 12:22
羊皮真係要好小心用,我果個用左4年幾,接近5年,平時就咁放手袋,留意唔好俾同啲尖/硬物放埋一齊,都keep ...

呢個款嘅時期,cc d皮係冇問題的,我覺得係近2,3年開始越黎越差

大宅

新紮媽媽 發表於 19-2-13 13:34
呢個款嘅時期,cc d皮係冇問題的,我覺得係近2,3年開始越黎越差

原來係咁,唔講真係唔知
You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

侯爵府

jessiechau 發表於 19-2-13 13:57
原來係咁,唔講真係唔知

其實我有咁嘅hard feeling 係仲有因為呢個銀包用第一個月已經甩色,我打去問,佢地cs好正㗎,叫呢啲做顏色轉移喎,話鮮色係咁喎

大宅

新紮媽媽 發表於 19-2-13 14:03
其實我有咁嘅hard feeling 係仲有因為呢個銀包用第一個月已經甩色,我打去問,佢地cs好正㗎,叫呢啲做顏色 ...

咁真係好嬲喎!始終佢賣到個價錢咁高,但啲質素咁,真是好趕客

珍珠宮

回覆樓主:

咁嘅

男爵府

新紮媽媽 發表於 19-1-23 12:13
話就話買左3年,實際用嘅時日係一年左右,唔用時會入返dust bag放盒.期間壞過啪鈕,維修300..........我只 ...

我個黑色羊皮woc, 粗用左5,6年,連買餸都用佢,上年個朋友仲以為我新買

我覺得係顏色問題,黑色耐用好多!

侯爵府

Babyshan1990 發表於 19-2-14 00:25
我個黑色羊皮woc, 粗用左5,6年,連買餸都用佢,上年個朋友仲以為我新買

我覺得係顏色問題,黑色 ...

顏色問題呢個point good,因為染黑唔使漂皮,但染咁colorful,(我估)應該要先漂皮....anyway其實我有兩個呢一兩年買嘅魚子醬hand bag,牛皮啦!都係一樣披晒皮,我自問唔係粗用(當然我唔會用個dust bag包住佢帶出街啦),正常用,正常存放咁囉!

公爵府

牛年勳章

新紮媽媽 發表於 19-1-23 13:02
....差唔多要換款就係嘅...
但一年披口披到穿晒loan真係...只能夠評論羊bb皮膚實在太嬌貴,都係唔 ...

羊bb皮膚實在太嬌貴
woc 每兩年換一個

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我個LV銀包用左超過10年,仲好新淨。

珍珠宮

cloudwingwing 發表於 19-2-14 18:18
我個LV銀包用左超過10年,仲好新淨。

我個LV銀包都用了N年内部都ok, 只是外面個print有啲位少少甩色!

寶石宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

幸福可以好簡單

男爵府

Dior 羊皮wallet 好好用!我粗用幾個月同新買的一樣!我覺得Dior d 皮靚過Chanel

首頁

尾頁

跳至