自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

樓市有日終會回。
到時候這些納米樓仲有人接?!

水晶宮

cinda72. 發表於 19-1-23 15:00
唔一定架,我管咁多劏房,都唔小會用咁既廚房就煮到食

新樓用電磁爐仲要係單頭,冇獲氣喎
不過買得呢d 迷你戶,後生既居多。

伯爵府

呢個只係開始,還有多個納米樓盤陸續入伙。
香港人,日日辛勞工作後,只能屈在這等小窩居,還要背負幾百萬的樓債

wcpcelia    發表於 19-1-23 16:47

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 sher522 的帖子

密集度 像籠屋

禁止訪問

水晶宮

cinda72. 發表於 19-1-23 15:04
但好似後生既都唔滿意,銷情麻麻喎
買黎收租仲可能負回報,淨係管理費都閒閒地3,4蚊啦,咁細可 ...

睇開幾錢架姐,正所謂百家應百客。
今時今日仍然有人認為樓市go go go. 咩當年9成咁咁咁,QE緊就係囉咩鬼都推高,美佬都開始為收水作準備. 只睇力度同進度咁解. 但同樣都要時間調一調既。

禁止訪問

水晶宮

cinda72. 發表於 19-1-23 15:14
開到咁細,起碼2萬啦 搏lumpsum細,爆出黎
不過龍床盤都好似賣得麻麻地,母公司股價都洗倉
...

係呀,呢d地產商咪PK 囉,睇住lum sum黎食你地班蟻民。抵佢死啦咁黑心。不過好老實,128呎只要佢賣$10000-$12000 呎,我相信好快被消化晒。百家應百客呀

侯爵府

sher522 發表於 19-1-23 12:28
ABC座互通,8部升降機,無大堂,一間垃圾房
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realti ...

好似酒店格局,或者人形蜈蚣
絕對唔適合長住
唔怪得有咁多賣盤

禁止訪問

珍珠宮

防煙門咁集中, 萬一中間起火, 住尾房嗰D咪.............

wcpcelia    發表於 19-1-23 16:47

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實都系因為有甘既demand至有甘既supply

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

嘩...係咪公屋都大間果佢?
細過舊區果D劏房喎...
我見好似全部開放式?
廁所,廚房係門口??

36伙??依家D公屋...一層都冇咁多伙喎

伯爵府

cinda72. 發表於 19-1-23 15:20
賣15000下一定去得快既,但可惜唔係呢
15000都係2球下,咁就吸引到單身又可以做到8,9成按揭,夠 ...

條數係咁計,但當想換樓時,就真係唔容易搵人接手。 這類盤供應過盛,買左好難甩手,當然願意蝕賣另計。

水晶宮

其實係紅磡有market

好多B6學生,放租都幾好

水晶宮

cinda72. 發表於 19-1-23 15:20
賣15000下一定去得快既,但可惜唔係呢
15000都係2球下,咁就吸引到單身又可以做到8,9成按揭,夠 ...

市好就話,市唔好好難轉按。同埋有冇人接手又係另一問題。不過只要佢肯減,一樣一Q清。依家後生話要自由,要自己空間呀。我地呢d 老野識條鐵咩

珍珠宮

酒店都係咁上下格局. 一條長走廊, 兩邊係房.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

worthy 發表於 19-1-23 15:42

酒店都係咁上下格局. 一條長走廊, 兩邊係房.
係咪一樣唔好住尾房?

首頁

尾頁

跳至