自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

年齡應唔細,又要拿呢樣証明,又要取個樣板,玩到呢的老年人就算取到都.........................點解要另到呢群老年人.....

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

官僚

tsung    發表於 19-1-24 21:04

珍珠宮

20150618bb 發表於 19-1-23 13:15
年齡應唔細,又要拿呢樣証明,又要取個樣板,玩到呢的老年人就算取到都.........................點 ...

唔係點開咁多項行政費?
細心一諗,無可能無smart solution
只係唔係佢地嘅best solution

大宅

回覆樓主

你提到既老年人應該大部分都冇資格拎4000蚊

子爵府

老人家有左雙糧,多數拎唔到

tsung    發表於 19-1-24 21:04

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好多老人家唔理三七二十一, 寄咗先!!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

二世龜 發表於 19-1-23 15:29
你甘清楚

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

浪費人力物力

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

之前派錢都冇咁煩

大宅

年齡應唔細,又要拿呢樣証明,又要取個樣板,玩到呢的老年人就算取到都.........................點 ...

老人家應該一早拎晒啦,攞緊生果金果d已經唔合資格

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

顯示實力時刻

侯爵府

如果老人家,應該有生果金,或長者津貼,佢地都拎唔到!

珊瑚宮

wcpcelia 發表於 19-1-23 16:51
浪費人力物力
又話交個波比佢...............點知道係個可升空大氣球

寶石宮

2023年兔年勳章

20150618bb 發表於 19-1-23 17:30
又話交個波比佢...............點知道係個可升空大氣球

天才波 你懂的

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

天下無免費午餐,填份野有幾難?好多地區議員有義工幫手填,只要自己行多步點會難,但要飯來張口咁就有點困難了。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

其實依家已經唔使住址證明又唔使戶口資料,有幾難呀?去睇醫生都要填呢啲資料啦,只爭不用填戶口資料,又唔見啲人鬧醫生?

珊瑚宮

20150618bb 發表於 19-1-23 17:30

子爵府

二世龜 發表於 19-1-23 15:29

去年出了3糧

珍珠宮

畀面勳章

我覺得是區議員被煩死

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

其實政府應該盡快寫返個網上登記程式, 今年用唔到, 下年都有機會用, 唔好次次都咁浪費人力物力啦!!!

首頁

尾頁

跳至