自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

happy_eatnsleep 發表於 19-1-25 22:34
我冇飲了...我睇完嗰個po 好多野都開始戒了

唉⋯⋯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

karshing 發表於 19-1-25 23:09
港姐戴月娥以前做過月見草代言人或幫手宣傳,後來佢生子宮瘤,佢好似講到話月見草唔得,以為食咗會有幫助… ...

未聽聞過。 多謝提供資料,我search下先
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

happy_eatnsleep 發表於 19-1-25 22:34
我冇飲了...我睇完嗰個po 好多野都開始戒了

豆漿係唔好,所以我好少飲

寶石宮

Parasoo 發表於 19-1-25 23:26
月見草係咪好似調經?更年期係咪食大豆異黃銅好啲?唔知有無人可以解答下,thx.
...

大豆異黃酮仲少人講添!!希望有人知道可以講下

男爵府

綺羅香 發表於 19-1-23 14:39
我未到更年期,已經有KEEP住食,食左暗瘡真係少左,Swanson最好,介紹左俾幾個朋友食,個個都話皮膚係好左:happy ...

想問你本身面油多唔多? 我塊面係紅 、勁油、多暗粒,經期前 爆曬瘡,好紅,食咗呢個月見草油 會點樣改善 ?同埋你喺邊度買?大約幾多錢到?食 幾耐先 開始見效? 謝謝

複式洋房

blue02 發表於 19-1-26 08:18
想問你本身面油多唔多? 我塊面係紅 、勁油、多暗粒,經期前 爆曬瘡,好紅,食咗呢個月見草油 會點樣改善 ? ...

我係混合+敏感肌,皮膚偏薄,好易紅,同好易出暗粒,仲會不停爆完又爆,見過皮膚科醫生話我係內分泌失調先會咁樣,月見草可以平衡返荷爾蒙分泌,大概食左2-3個月就真係無左出新瘡,依家食下停下,一直都係樂健社個網買,百幾蚊一樽,我買最大size, 一定要1000mg以上至有用,除左食月見草,我仲會密密敷保濕mask,深層清潔反而唔好做太多,皮膚先會再快d好

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-1-26 07:29
大豆異黃酮仲少人講添!!希望有人知道可以講下

大豆異黃酮(isoflavone)是帶有黃酮類結構的物質,富含於黃豆或黑豆中,因此許多豆製品會宣稱大豆異黃酮的營養價值。 大豆異黃酮的結構與雌激素非常類似,研究發現大豆異黃酮具有調節女性賀爾蒙不足而產生的症狀,如:停經症候群,因此大豆異黃酮常被列為女性專屬的營養組合之一。
但都有人話大豆異黃酮頂多只係改落潮熱,對更年期其實無乜大幫助

複式洋房

回覆樓主:

我個人認為每一個成分都會有好有唔好,無人可以保證某d成分係百分百無問題嘅,飲水對身體好,但飲太多水會水中毒,除左要識去揀啱自己嘅產品,仲要識點樣適當地去服用,俗語都有句,中庸之道,過猶不及,希望大家都搵到啱自己嘅保健品

寶石宮

綺羅香 發表於 19-1-26 17:27
我個人認為每一個成分都會有好有唔好,無人可以保證某d成分係百分百無問題嘅,飲水對身體好,但飲太多水會水中 ...

……

首頁

尾頁

跳至