有無準備係東區醫院分娩既媽媽?

babyyying
|
大家一齊交流下我EDD係4月尾
small1015
|
babyyying 發表於 19-1-23 15:43

我都係東區。edd七月
周小桃
|

二月吖
Maymay726
|

預產期係3月呀~
angelkk
|

我 edd 7月中, 下星期16weeks飲第一次糖水
luckdog2005
|

我EDD 3月2
Ting0523
|
我5月尾預產期(emoji)
Carolkatze
|
我EDD三月中
descartes1225
|
angelkk 發表於 19-1-23 19:09
我 edd 7月中, 下星期16weeks飲第一次糖水

我都係EDD 7月中生,不過佢4月尾先預約我去飲第一次糖水.同埋我想問下各位,第一次見政府醫生時醫生會唔會比懷孕預產期封信比你地,因為我生第一胎時係廣華醫院係有比的,但東區就唔清楚
ginson
|
descartes1225 發表於 19-1-23 22:05
我都係EDD 7月中生,不過佢4月尾先預約我去飲第一次糖水.同埋我想問下各位,第一次見政府醫生時醫生會唔會 ...

好像第一次見姑娘就有預產期信
angelkk
|
descartes1225 發表於 19-1-23 22:05
我都係EDD 7月中生,不過佢4月尾先預約我去飲第一次糖水.同埋我想問下各位,第一次見政府醫生時醫生會唔會 ...

我都好奇怪佢咁早比我飲糖水, 我冇family history 又冇過重, 不過可能啱啱35歲算高齡, 所以要早d飲糖水?

你第一次見醫生可以叫佢寫預產期嘅信你比公司
|
ginson 發表於 19-1-23 22:14
好像第一次見姑娘就有預產期信

我就係覺得奇怪佢咩都冇比我,下次去產檢要問返佢拎,唔該晒你
|
angelkk 發表於 19-1-23 22:17
我都好奇怪佢咁早比我飲糖水, 我冇family history 又冇過重, 不過可能啱啱35歲算高齡, 所以要早d飲糖水?
...

今日第一次見,自己又太緊張唔記得問佢拎,要等到3月先再去產檢
ginson
|
angelkk 發表於 19-1-23 22:17
...

東區要飲2次糖水....
|
ginson 發表於 19-1-23 22:21

其實飲完糖水可唔可以即刻走,還是要坐係度等埋報告出先走得?
angelkk
|
descartes1225 發表於 19-1-23 22:25

飲完要等2個鐘後抽血就走得, 如果唔合格會call back
angelkk
|

其他醫院只飲一次....
ginson
|
descartes1225 發表於 19-1-23 22:25

好像前一晚十二點後禁食,之後,抽血,再飲糖水,之後,等2小時,再抽血,就可以走,過吾到關,會當天下午或明天收到電話
|
angelkk 發表於 19-1-23 22:29
飲完要等2個鐘後抽血就走得, 如果唔合格會call back

原來要等咁耐,唔該晒你
HahaJ
|

應該高齡或有特別事先要飲兩次