小產同路人,可以一傾下(暖太陽)

sfcdog7
|

可以交流下原因或之後養身
sukicowlai
|
sfcdog7 發表於 19-1-23 16:50

我係暫時搵唔到原因,由八年前一直試,兩次iui,兩次ivf,其間只成功自然懷孕六周後流掉,依家又放胎成功後五周幾又冇咗...都唔知點解,我打算去台灣驗免疫,搵出答案再治療先放胎
va115
|

9週突然自然流產 我覺得有可能返工企太多 醫生話無原因 同bb無緣 事後 4個月已有第二胎 剛剛生左 不要太傷心 適當時候自然會再來 加油!
sfcdog7
|
va115 發表於 19-1-24 14:25
9週突然自然流產 我覺得有可能返工企太多 醫生話無原因 同bb無緣 事後 4個月已有第二胎 剛剛生左 不要太傷 ...

多謝你
mrscatcat
|
10周自然流產。可能返工太操勞,又成日輪更。所以冇左。
之後太心急,第一次m 未來又有左。
但一路睇中醫安胎同多休息。
胎兒好穩定咁成長。
而家已經佗到37w就來生。
haha748494
|
回覆 mrscatcat 的帖子

恭喜晒,好快就可以同BB見面喇,系咪豬BB.
mrscatcat
|
haha748494 發表於 19-1-24 21:28

恭喜晒,好快就可以同BB見面喇,系咪豬BB.

預產期生就係豬。
但唔知會唔會提前做左狗b
cavy0511
|

第一胎順利生左, 第二胎一擊即中, 6w幾照過有心跳, 點知11w再照胎停左係8w, 無驗任何野, 醫生同我講5個孕婦有1個會小產, 之後都睇左一段時間中醫, 一直個心未放得低, 又唔急住要, 所以隔左大半年先再試, 2個月再bingo左, 好辛苦捱過左12w, 希望可以過埋結構
haha748494
|

我大囝就系預產期豬,37W出世就變成狗BB。
做個靚太
|
sukicowlai 發表於 19-1-24 12:47
我係暫時搵唔到原因,由八年前一直試,兩次iui,兩次ivf,其間只成功自然懷孕六周後流掉,依家又放胎成功後 ...

講起免疫,我聽過有朋友講過,佢親戚就係見慣性流產,就周圍去check,結果發現,女方身體就因為免疫問題,排斥bb,因為bb由爸爸嘅精子發育,身體覺得係外來物,所以排斥,停止供給營養,什至踢走bb,導致流產~
fasola
|
的確係幾個人就有一個

大部份都無原因的

健康胚胎至可以成長

等我地可以迎接到健康, 少病痛的BB
Cindy曾
|
做個靚太 發表於 19-1-24 23:39
講起免疫,我聽過有朋友講過,佢親戚就係見慣性流產,就周圍去check,結果發現,女方身體就因為免疫問題, ...

這個免疫科可以去深圳大醫院做一個夫妻溶血症,打爸爸血給媽媽一個療程就可以自然懷孕了。
做個靚太
|
Cindy曾 發表於 19-1-25 09:40
這個免疫科可以去深圳大醫院做一個夫妻溶血症,打爸爸血給媽媽一個療程就可以自然懷孕了。
...

嗯~我朋友個親戚就係咁樣治療,依加已經生左bb啦~
Nicnip
|
回覆 sfcdog7 的帖子

今次是第三次小產了,昨天剛知道bb在week8心跳停了⋯⋯頭一次是空心胎,第二次是唐氏!我現在也不知道可以怎樣,吸宮後可能去看中大慣性流產科。