自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ashleycorina 發表於 19-1-23 22:54
謝謝你解答,我都唔知點答

肯定你倆係靚仔靚女喇
放下自在

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

友人相識一個月就嫁,
現在有一對仔、女,
大女弍拾+,
生活非常美滿

珍珠宮

Monkeylily 發表於 19-1-23 20:53
有個親友由相識到決定結婚一個月都冇,咁快結婚之後會唔會容易有問題?有冇人可以分享下?
...

人人唔同,意見都唔啱便。

我識對拍拖半同居相處20年終於“正式”去結婚,半年就分居離婚。

另一對網上相睇,一個月後男的來港見面,一星期後飛去LV結婚,依家一家6口樂也融融。

珍珠宮

回覆樓主:

都係睇緣分!
識得有人同7年嘅女朋友分左手,之前果個識左3個月就結婚,到依加都係好恩愛~
都見到有人,閃婚快,離婚都快!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

有好有唔好喎,有對結咗十幾年啦,仲好好。

有個朋友結咗唔夠一年就分開啦。

子爵府

回覆樓主:

我同老公相識至結婚也是7、8個月左右(拍拖兩個月其實已想結婚的,冇搞大肚,結婚兩年半至生第一個B),當我同父母講要結婚,阿媽話我太細未識睇人,問到底我愛對方D咩,我話"唔知,但好愛",到今年已過二十週年,仍然愛對方(出街會拖手、對望會錫鍚)…我覺得愛不分相識時間長短,只要遇上對的人…我自己就形容呢D似撞邪,遇上就避不了,二十年來當然也有吵鬧,但最重要肯溝通協調就會繼續一齊過人世。

身邊拍拖6年8年才結婚的朋友,結咗婚兩三年都離婚了,離婚原因竟然都係"性格不合"。

禁止訪問

翡翠宮

回覆樓主:

朋友同老婆相識2個月左右就決定結婚,佢2個住係唔同國家,男又細個女嘅幾年,佢地結婚10年左右,有2個小朋友,暫時睇落都幾好。

伯爵府

朋友識左幾個月就閃婚, 宜家幸福快樂有一仔一女好幸福美滿

大宅

回覆樓主:

結果一定好過拍拖10年未結婚個D

大宅

ka媽 發表於 19-1-24 10:50
我同老公相識至結婚也是7、8個月左右(拍拖兩個月其實已想結婚的,冇搞大肚,結婚兩年半至生第一個B),當我 ...

其實拍左6-8年結婚個D係因為覺得係時候要結而唔係大家夾而結,到最後當然係離婚啦,而閃婚通常係大家都十分夾先會結,無論幾多年都會咁恩愛!

男爵府

我身邊好多閃婚,暫時未有人離婚,反而拍好多年拖個幾個婚前就分手,緣份就係咁

伯爵府

newcook 發表於 19-1-24 10:38
梗係有! 我老公對我唔知, 我對我老公係, 拍左10幾年, 結左就黎20年, 仲係好好感情
...

有什麼感覺?
心跳加速?面紅?

水晶宮

我同老公拍拖約半年,現在結婚二十一年,感情好好

禁止訪問

珍珠宮

有個親友由相識到決定結婚一個月都冇,咁快結婚之後會唔會容易有問題?有冇人可以分享下?
...

朋友係,一年貨仔

大宅

回覆樓主:

我同老公識左4個月就閃婚 唔係有左
依加3年 有個小朋友 有好好既6299 十分幸福

大宅

...

3個月,出奇地好!

大宅

瞓得好勳章

我老公相識唔夠一個月就同我求婚,相識三個月就註冊。現在第五年仍然很幸福!

首頁

尾頁

跳至