小一選校

李露眉
|
星期六交表,我放兩間不是校網入甲部
會大機會?
我諗更放一間定兩間入甲部
1bear1dream
|
如果2間都係熱門既,放第二間無用
hellohellojenny
|
李露眉 發表於 19-1-24 08:04
會大機會?

兩間都是熱門學校?甲二基本上好難中。
甲一同乙一不同,就失去111,好多學校講明叩門會考慮111誠意。
李露眉
|
甲一甲二,係個校網算熱門
李露眉
|
我校網本身46,想放兩間45入甲一,二
gracelam
|
會大機會?

甲部揀大熱小學有如中六合奬頭奬咁, 不過總有機會, 睇下會唔會心儀嗰間要111才可叩門。
wcpcelia    發表於 19-1-24 15:09
李露眉
|
我想放
彩云聖若瑟,同基华入甲一,二

砰石天主教甲三,乙一
KCHK
|
李露眉 發表於 19-1-24 08:28
我想放
彩云聖若瑟,同基华入甲一,二

坪石天主教唔係本身係46網嗎?你將佢放入甲3可能甲3就中左, 唔洗抽乙部
SaBB
|
會大機會?

始終甲一得學位既10%、不需抱太大希望、除非係不太受歡迎的小學
李露眉
|
KCHK 發表於 19-1-24 08:35
坪石天主教唔係本身係46網嗎?你將佢放入甲3可能甲3就中左, 唔洗抽乙部

但甲一,二大機?
我放坪天甲三,乙一
heilok
|
甲部放晒大熱都無所謂,反正擺喺度。但甲一同乙一最好相同,因為有d 學校扣門位要三條一,或者三條一會優先考慮。
Angelice-BeBe
|

若兩間熱門,甲二中嘅機會率超低

shareholder
|
策略正確,甲二三選他區學校,無損失的,最多唔中,但要考慮返學交通囉
shareholder
|
李露眉 發表於 19-1-24 08:43
但甲一,二大機?
我放坪天甲三,乙一

乙一最好同甲一相同,才有一一一喎
李露眉
|
shareholder 發表於 19-1-24 09:48
策略正確,甲二三選他區學校,無損失的,最多唔中,但要考慮返學交通囉

就係而家甲一,二, 45校網的近地鐵站,
反而.. 46校網的學校, 全部都要答車.. 仲比地鐵站遠...

例如,九聖天, 柏德, 要去到啟業村個邊..

李露眉
|
shareholder 發表於 19-1-24 09:50
乙一最好同甲一相同,才有一一一喎

如果我改放甲3 (校網), 入甲一,
咁我一定中甲一?

咁我本身甲一,甲二,就完全無機?
實中甲一.

shareholder
|
李露眉 發表於 19-1-24 10:00
咁我一定中甲一?

唔明咩叫實中,賭錢買大細如何實贏?如果實贏我去澳門啦。當然中了甲一就完結,不會再同你抽甲二三
mykate
|
李露眉 發表於 19-1-24 10:00
咁我一定中甲一?

點會一定中。
甲部係抽獎位的10%,得幾個位,除非你選那間係唔受歡迎的。

我覺得放甲二甲三,就幾乎冇機會中
幾個位,人地選甲一的已經攞晒啦~

李露眉
|
shareholder 發表於 19-1-24 10:07
唔明咩叫實中,賭錢買大細如何實贏?如果實贏我去澳門啦。當然中了甲一就完結,不會再同你抽甲二三
...

明白,

李露眉
|
mykate 發表於 19-1-24 10:07

點會一定中。

好,咁我慎重考慮..
謝謝~