自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

chuballball 發表於 19-1-24 12:36
你最make sense
討論件事姐
咁都比你串

你話緊你自己?

子爵府

回覆樓主:

千古 廢人 陳茂波

子爵府

麟媽媽 發表於 19-1-24 11:22
忍?!你有冇睇過張表簡單成點啊?我哋填張稅表要填多好多好多嘢,仲要寫支票俾政府啊!
...

張表係簡單,但我無住址證明無戶口就唔簡單啦!張表只有填戶口資料,無一項寫無戶口中,咁點?我自己係銀行名稱寫:沒有,原來要寫:沒有戶口,跟住去邊攞:無講,唔知。

伯爵府

真係好唔環保 浪費幾多紙張
唔明點解唔接受電郵

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

woodpecker 發表於 19-1-24 12:49
你話緊你自己?

你唔識字?

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你話緊你自己?

我make唔make sense 唔到你判斷
你討論返件事就得啦

珍珠宮

你話緊你自己?

你玩左咁耐都唔知規矩?

珍珠宮

woodpecker 發表於 19-1-24 10:47
係啦,有d人慣咗係又鬧唔係又鬧,有錢派但要填表影印寄回,又話人當佢係乞兒。

我喺歐洲,如果呢度政府派 ...

有d人慣咗係又鬧唔係又鬧

咪你囉

答得唔順你意就話人唔make sense

生出黎比你話嗎?

子爵府

浪費好多紙, 人力物力

伯爵府

woodpecker 發表於 19-1-24 10:47
係啦,有d人慣咗係又鬧唔係又鬧,有錢派但要填表影印寄回,又話人當佢係乞兒。

我喺歐洲,如果呢度政府派 ...
你係歐洲?
成日話中國好中國強大鬧人反共,原來你自己就住歐洲

男爵府

馬爾太 發表於 19-1-24 09:44
證明呢位財爺唔係做大事嘅人。只識計婆乸數。
講真,計埋行政費,每個香港人分分鐘可以攞多過6000。
...

呢个財爺係未惦大家在心中。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

算死草 發表於 19-1-24 12:53
張表係簡單,但我無住址證明無戶口就唔簡單啦!張表只有填戶口資料,無一項寫無戶口中,咁點?我自己係銀 ...

咁而家政府咪就晒你地,乜證明都唔使你交囉,2月1號先正式申請啫,而家咁簡單都仲要投訴,優化晒又鬧,我係政府我就唔派,一定要還富於民嘅咩?我個仔係既得利益者我都係咁話,對個社會乜貢獻都冇,學乜人攞4000蚊?所以我唔會幫佢申請,佢要攞就要自己攪,唔使付出人哋送埋啲錢上門啊?

lololala    發表於 19-1-30 20:54

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

我幫阿媽填左表, 一分鐘搞掂, 如果我有份, 完全唔介意處理呢個連影印入信封少於5分鐘既程序有錢攞填份表都鬧到反轉再反轉, 真係香港人獨有

如果有身份證有得攞, 一樣會有人嘈話有人攞雙重褔利唔公平

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

能幹手法不是每人接受

珍珠宮

2024年龍年勳章

toffeechoco 發表於 19-1-24 13:20
我幫阿媽填左表, 一分鐘搞掂, 如果我有份, 完全唔介意處理呢個連影印入信封少於5分鐘既程序有錢攞 ...

同意!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

miffyumiffy 發表於 19-1-24 09:45
掉番轉,你覺得咁麻煩,派4000唔係錢,你可以唔申請

贊同、填張form 就有$4000想點、返工返好多日先有$4000、人心不足

象牙宮

回覆樓主:

填表就唔煩,不過要專登print表,又要寄或交去指定地方,就麻煩!當年求其交份表比銀行簽個名,快靚正

珍珠宮

2024年龍年勳章

快樂鳥 發表於 19-1-24 13:27

贊同、填張form 就有$4000想點、返工返好多日先有$4000、人 ...

人人都好似你個名咁就好啦,快樂鳥

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Applepay 發表於
可否簡單的,有張香港身分證去登記就得啦。人人有份,連李家誠都有份。夠晒公平。
現在政府浪費很多資源查 ...

我估政府喺派呢4000蚊嘅行政費,仲多過派比人嘅錢。超戇居

琥珀宮

畀面勳章

賺麻煩又覺得4千蚊少咪唔好申請囉

首頁
56789...11

尾頁

跳至