親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

sugar0325 發表於 19-2-1 15:29
回覆 goo_littlebb 的帖子

我今轉都訂左TONER,洗面奶, 面霜, 精華我到時睇下出境個流程係點, 有咩 ...

你訂左乜嘢? Duty Free機場拎果種?
係喎, 我都醒唔起我唔係自己去, 可以share quota就唔怕啦

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goo_littlebb 發表於 19-2-1 15:23
其實買下TONER, 潤膚露, 洗面膏咁, 重量每支幾百, 好易就過2KG......
係啦, 但佢係計重量定容量呢? 如果係pack入喼, 佢又點抽返出黎每樣加?

瑪瑙宮

sugar0325 發表於 19-2-1 15:29

我今轉都訂左TONER,洗面奶, 面霜, 精華我到時睇下出境個流程係點, 有咩 ...
會唔會只check女士, 唔check男士

瑪瑙宮

有冇人去完返黎, 可以報告下係點情況呢?

大宅

回覆 Pollyowen 的帖子

我諗出入境條例唔會因為性別而鬆/緊, 同埋我又唔係走水貨, 真係覺得超既話, 自己都會分D 係同行朋友個喼到.
就算只抽女性, 人數都已經玩死D 職員啦, 可能都係同免稅品一樣多屬抽查性質

大宅

我係訂左CDP 係神戶拎
我見新聞訪問帶團個D 都提議SHARE QUOTA

瑪瑙宮

sugar0325 發表於 19-2-1 15:49
回覆 Pollyowen 的帖子

我諗出入境條例唔會因為性別而鬆/緊, 同埋我又唔係走水貨, 真係覺得超既話, 自己都 ...
我估都係睇有冇被抽中, 邊得閒抽咁多人

大宅

希望有人去完日本, 可以上嚟分享一吓

大宅

mimi1102 發表於 19-2-1 16:09
希望有人去完日本, 可以上嚟分享一吓

係啦,有冇人可以分享吓

水晶宮

親子王國15週年勳章

Pollyowen 發表於 19-2-1 15:41
有冇人去完返黎, 可以報告下係點情況呢?

我上星期六福岡回來, 買左好多護膚品都好像以往咁無查的。
[

瑪瑙宮

amychoi 發表於 19-2-5 23:10
我上星期六福岡回來, 買左好多護膚品都好像以往咁無查的。

你都係買完入喼寄倉?

水晶宮

親子王國15週年勳章

Pollyowen 發表於 19-2-5 23:59
你都係買完入喼寄倉?

係呀!
之前大阪係無人收免稅單劇的,要自己拆落來的, 但福岡係有專人幫妳起書釘取單, 服務唔錯。
[

大宅

amychoi 發表於 19-2-6 00:06
係呀!
之前大阪係無人收免稅單劇的,要自己拆落來的, 但福岡係有專人幫妳起書釘取單, 服務唔錯。:happy ...

我有一張已經幾年前,用膠水黏實,個關員足足整咗幾分鐘,撕返出嚟!我已經差唔多係最遲出境,其實得佢一個出境人員做我地全班機嗰三十幾人,所以佢有時間慢慢撕。

大宅

回覆 mimi1102 的帖子

去完,完全無check 過

大宅

sugar0325 發表於 19-2-16 18:37
回覆 mimi1102 的帖子

去完,完全無check 過

男爵府

回覆樓主:

6月去 仲打算買洗頭水 係咪都計呀?粉底唔算姐係foundation not powder

大宅

回覆 ymkcandy 的帖子

好似話利項措施主要係針對有酒精/壓縮氣體個D
我去大阪, 唔覺有咩特別措施改左, 冇打開CHECK 過我D 行李

寄倉行李內有1支剃鬚泡泡, 2支細定型噴霧, 1支TONER, 1樽面霜, 1支精華, 本身自己帶去既護膚化妝品...

粉底講明冇限, 而洗頭水, 應該冇問題, 好普通

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

新年去咗大阪, 返嚟完全無check行李同免稅/退稅品, 臨出境前自行拆走免稅單就可以!

大宅

2024年龍年勳章

991129 發表於 19-2-18 14:38
新年去咗大阪, 返嚟完全無check行李同免稅/退稅品, 臨出境前自行拆走免稅單就可以! ...

我下星會去大板, 因為未去過, 想請教你怎樣退稅? 同有什麼好買的東西介紹? 我會去大板同京都

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

SmallTungmama 發表於 19-2-18 16:59
我下星會去大板, 因為未去過, 想請教你怎樣退稅? 同有什麼好買的東西介紹? 我會去大板同京都

...

我買所有化妝品、服裝都直接喺店鋪用護照退稅,佢哋搞掂會將有關產品用膠袋封好,單據就釘喺護照上,所有產品放行李寄倉就可以,單據喺出境前自行從護照上小心撕下,放入膠籃內就得,你跟住指示過關出境就會做齊所有手續,我哋就完全無查行李。

有乜買好睇個人,我只喺買咗少量只有喺日本有專櫃嘅化妝品,主要買吓食物、和菓子手信,京都我買咗好多綠茶有關食品,如果你有興趣,可以去藥妝掃藥品!

首頁

尾頁

跳至