我今日13週了,但成日都好擔心無啦啦會無左個B

MilkyHung
|
已經做了nifty pro ,一切都係低風險
33歲第一胎
備孕時先發現原來要有BB都唔係咁易,
又好似有好多人小產過
所以日日都好擔心
tsubalia
|
MilkyHung 發表於 19-1-24 14:56
33歲第一胎

放鬆心情
aryan412
|
我而家9週,都成日好驚會胎停,由6週到8週每星期照一次先安落,而家要等到10週幾先照,唯有靠孕吐黎感受佢既存在。
MilkyHung
|
aryan412 發表於 19-1-24 15:04
我而家9週,都成日好驚會胎停,由6週到8週每星期照一次先安落,而家要等到10週幾先照,唯有靠孕吐黎感受佢 ...

我而家已經無噁得咁勁,又未見肚,醫生叫我一個月照一次,總係覺得唔安心
mummumpang
|
完全明白你感受 所以去買胎心機吧! 一擔心就自己聽下~
aryan412
|
MilkyHung 發表於 19-1-24 15:07
我而家已經無噁得咁勁,又未見肚,醫生叫我一個月照一次,總係覺得唔安心
...

我醫生又係,8週照完一切正常,就叫我12週先再去照。
mapamia
|
唔好睇咁多果d post 就會諗少d
MilkyHung
|
mummumpang 發表於 19-1-24 15:13
完全明白你感受 所以去買胎心機吧! 一擔心就自己聽下~

邊度買?13週都聽到?
RubyYu07
|
我明白呢個心情,好多擔憂。
s_for_samantha
|
33歲第一胎

同我情況差吾多
之前仲諗住有作嘔作悶 BB應該成長緊
呢排仲無之前咁胃頂頂 仲驚
又仲有成個月先到下次檢查
日日都好想時間快d過
快d到20W 感覺到胎動
mummumpang
|
MilkyHung 發表於 19-1-24 15:25
邊度買?13週都聽到?

pm u
MilkyHung
|
s_for_samantha 發表於 19-1-24 15:41

同我情況差吾多

你幾week 了
cmrsh
|
我都係咁話...成日都會好擔心, 但又冇咩可以做到所以每次去檢查都好驚
跟住檢查見到BB正常又會好感動
Hollykwok
|
回覆 aryan412 的帖子

我都係甘擔心,我7週半照到心跳,之後就好驚到我下次覆診BB會有事,我自己就隔2星期去覆診,但個心一直唔安樂,打算1星期就再去睇,隨便搵間近屋企來睇!洗錢買安樂!
享受生活
|
aryan412 發表於 19-1-24 15:20
我醫生又係,8週照完一切正常,就叫我12週先再去照。

我醫生都係
做個靚太
|
如果成日咁樣諗,好易焦慮,之後變抑鬱~
我上一胎都係咁,一路驚無左,又驚有意外,總之就好驚,所以最揀開刀。。
Bchumama
|
33歲第一胎

胎心機

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
MilkyHung
|
Bchumama 發表於 19-1-24 17:09
胎心機