想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Candyllss 的帖子

拎信拎結婚證書 有關報告去廣華排廣華會比期您
我流程係以下
比資料廣華等佢打比我通知, 我大概1-2星期收到電話

第一次見醫生(其實都係問2公婆D問題) ,
第2次見醫生 201810月
檢查婦科

第3次見醫生2019 1月24

check 有無輪卵管積水
結果 :無輪卵管積水 , 唔需要手術

第4次見醫生2019 2月20
抽子宮內膜, 完成後比期我2019 5月聽講座 同2019 5月下次見醫生

2019 2月20 通知 2019 8月 開始ivf

大宅

回覆 kikikikichan 的帖子

暫時未比過錢

民房

dada_88 發表於 19-2-20 09:42

拎信拎結婚證書 有關報告去廣華排廣華會比期您

要點樣拎到信?

別墅

mocoyu 發表於 19-1-30 00:55
2018年5月終於排到我個期見醫生(等左3年...) ,要仲等check完無瘜肉/肌瘤先可以真正等開始療程,建議大家 ...

我二月剛做完子宮瘜肉切除,四月有得見聯合醫生,咁係咪要順延無得做住iui?定係ivf先要順延?想快點開始iui...

大宅

去睇醫生, 同佢講3年未能成功自然懷孕同醫生講想排政府ivf
醫生會比信您

我係屯門睇, 如果您要pm 我

另外我已經搵左打排卵針醫生
即係 如果到時唔係醫院打排卵針
又唔想自己打
可以搵出面醫生打

民房

dada_88 發表於 19-2-21 13:37

去睇醫生, 同佢講3年未能成功自然懷孕同醫生講想排政府ivf

好呀,你俾我呀,謝謝

大宅

回覆 MISSENJOY 的帖子

我流程係以下
比資料廣華等佢打比我通知, 我大概1-2星期收到電話

第一次見醫生(其實都係問2公婆D問題) ,
第2次見醫生 201810月
檢查婦科

第3次見醫生2019 1月24

check 有無輪卵管積水
結果 :無輪卵管積水 , 唔需要手術

第4次見醫生2019 2月20
抽子宮內膜, 完成後比期我2019 5月聽講座 同2019 5月下次見醫生

大宅

回覆 mocoyu 的帖子

我2019 2月20見完醫生

大宅

回覆 Sharonto1020 的帖子

恭喜

大宅

回覆 Creamy03 的帖子

2 間醫院 流程有D 唔同

民房

dada_88 發表於 19-2-21 13:57
回覆 Creamy03 的帖子

2 間醫院 流程有D 唔同

我想要拎醫生信個醫生資料

大宅

我唔知呢到比唔比寫醫生名所以我pm左您

民房

dada_88 發表於 19-2-21 17:20

我唔知呢到比唔比寫醫生名所以我pm左您

Ok

民房

Candyllss 發表於 19-2-21 17:25
Ok

甘我想問下去到見醫生,要點樣同佢講至可以寫信俾我呢?

民房

Candyllss 發表於 19-2-21 18:48
甘我想問下去到見醫生,要點樣同佢講至可以寫信俾我呢?

因為我去左家計會,家計會吾肯寫信俾我,要我過兩年至去

大宅

點解你地可以咁快排到?
我1月入信排,個姑娘話要2020年6月先可以第一次見醫生wor!

大宅

回覆 jinaka74 的帖子

醫院打黎提早左, 本身我都2020 先見醫生

大宅

dada_88 發表於 19-2-22 10:29
回覆 jinaka74 的帖子

醫院打黎提早左, 本身我都2020 先見醫生

咁好ge?! 聯合真係快好多wor!
希望佢都打俾我啦~
可唔可以自己打去轉去聯合架?
依家都35歲,其實唔係好等得啦~

複式洋房

我16年7月遞轉介信,18年1月先至第一次見醫生,見醫生前已經做曬檢查同照埋輸卵管冇窒,之後喺廣華做咗2次iui,剛剛喺19年2月廣華再見醫生,由於之前只係喺廣華做咗兩次iui,佢話我排到19年9月做ivf但要我呢段時間做多次ivf.(因為要做夠3次iui 唔得先可以進入ivf)
啱啱見呢次係一個後生男醫生,姓劉。

洋房

回覆 dada_88 的帖子

可以pm 埋我嗎?我都想知🥺

首頁

尾頁

跳至