37歲第一胎順產的媽媽多嗎?

Jessie12300
|
我開始有點驚,怕痛怕自己到時無毅力
小驚
|
你喺邊間生?喺政府醫院生,都唔怕自己無毅力啦
佢地都無得俾你揀嘅
我要做媽媽
|
如果你係政府醫院生嘅話,你冇力都要有力因為冇得比你選擇
GCHK
|
唔使咁擔心喇,我以前嘅街坊,都係37第一胎,39第二胎,都好順利
Cindy曾
|
小驚 發表於 19-1-24 17:59
你喺邊間生?喺政府醫院生,都唔怕自己無毅力啦
佢地都無得俾你揀嘅
...

我來緊準備37頭胎政府醫院,相信自己一定可以堅強順利生仔!一齊加油啦!!
小驚
|
Cindy曾 發表於 19-1-24 21:09
我來緊準備37頭胎政府醫院,相信自己一定可以堅強順利生仔!一齊加油啦!!
...

加油呀!我催生都用咗 14 個鐘!
全日無食過嘢都有力痾,你一定無問題啦
Jamielaw
|
Jessie12300 發表於 19-1-24 17:54

我都係呀,政府生,而家30週,開始驚喇
RubyYu07
|
主要睇係宮頸各方面條件適唔適合,係政府醫院生首先會比你嘗試順產架~
Cindy曾
|
Jamielaw 發表於 19-1-24 21:47
我都係呀,政府生,而家30週,開始驚喇

唔好嚇我啦,我先六個月多,有時發夢都驚醒
Sweetbabymom
|
我穿左水廿幾個鐘先生。你要加油呀
angiechung
|
岩岩6月生第一胎,用左7個鐘生左,我覺得年齡唔關事,因人體質而已,大家加油(emoji)(emoji)眨眼就生左,一個非常難得既體驗……好神奇(emoji)
DAYPOPO
|

38歲新手媽媽给妳打氣
cklvivi
|

你幾週呀?我都係呀,下個月生啦,我都開始驚
Jessie12300
|
cklvivi 發表於 19-1-25 04:00
你幾週呀?我都係呀,下個月生啦,我都開始驚

36+,下個月生喇,宜家好驚
Jessie12300
|

之前話胎盤低要開刀,我已經做好心裡準備,宜家36+話升上去了,要試順產,我好驚自己到時唔夠力,又怕痛,宜家有少少貧血,好多嘢諗
haha748494
|
回覆 RubyYu07 的帖子

醫生會就你情況進行評估,加油吖。
RubyYu07
|
haha748494 發表於 19-1-26 00:33

醫生會就你情況進行評估,加油吖。

我都係咁認為,比信心自己
haha748494
|

Agree!有信心真系好重要,keep住輕鬆心情。
cyjanisc
|
39 剛12月順產第一胎,痛左十幾個鐘,生用左30分鐘。。加油啊
winifredwin
|
個人經驗生第三個已經39歲都係政府順產, 無話唔得嘅