寶寶提前放農曆年新年家,在職媽媽進

wangsuqing
|
今天新聞説下周一寶寶開始放假,想問下,在職的媽媽,你們會把小朋友繼續送到學校嗎,我今天問了我孩子的學校,老師説要是父母都上班,可以特別安排小朋友到學校,但是老師説有機會祇有我寶寶一個,而且學校要全面消毒,很大的消毒水味道,叫準備口罩,好矛盾阿,不知道是把孩子繼續送去學校,還是請假帶孩子,
藍尾巴
|
我學校係n-k3有返既都係同一個課室,有老師照顧,可以畫畫/玩玩具,有茶點,但就唔會有人教野/唱歌/做手工之類。都唔會得自己一個,但小朋友話好悶,要坐定定。

利申,我小朋友無返,係家長講
wangsuqing
|
藍尾巴 發表於 19-1-25 00:53
我學校係n-k3有返既都係同一個課室,有老師照顧,可以畫畫/玩玩具,有茶點,但就唔會有人教野/唱歌/做手工 ...

我孩子下個星期一才開始停課,提早放年假就是苦了我們這些雙職家庭的,沒有辦法,要上班還是要把孩子給送去學校
GCHK
|
好亞,如果得你一個小朋友,同埋消毒味太重,我都會concern
fibe0313
|
wangsuqing 發表於 19-1-24 18:14
今天新聞説下周一寶寶開始放假,想問下,在職的媽媽,你們會把小朋友繼續送到學校嗎,我今天問了我孩子的學 ...

若我是你的話,我會試看看能否請幾日假。因為小朋友如果孤單一人回學校,我諗都幾憂鬱。。。而且仲有那些難聞的消毒劑味
wangsuqing
|
fibe0313 發表於 19-1-25 22:05
若我是你的話,我會試看看能否請幾日假。因為小朋友如果孤單一人回學校,我諗都幾憂鬱。。。而且仲有那些 ...

現在請假了星期一,問著老師,他們星期一大清潔,星期二就正常了,原來不是祇有我寶寶一個,放心了,謝謝大家的意見
RubyYu07
|
我覺得無乜可能得你一個bb去返學啩?起碼我身邊幾乎都會繼續上
我要做媽媽
|
我係你既話我都請幾日假算喇,得佢一個其實都幾無聊架
mikis
|
原來咁多爸爸媽媽照送仔囡返去,早知我都照送,反正都唔想老人家睇住...
不過通告無寫可以帶小朋友返我又唔敢帶...
wangsuqing
|
mikis 發表於 19-1-28 18:08
原來咁多爸爸媽媽照送仔囡返去,早知我都照送,反正都唔想老人家睇住...
不過通告無寫可以帶小朋友返我又唔 ...

我有問老師,老師説可以,而且我寶寶的通告上有寫可以帶回去
藍尾巴
|
RubyYu07 發表於 19-1-26 23:00
我覺得無乜可能得你一個bb去返學啩?起碼我身邊幾乎都會繼續上

我學校真係得一個慘慘豬。。。
RubyYu07
|
藍尾巴 發表於 19-1-29 01:28
我學校真係得一個慘慘豬。。。

我地間學校都有好多小朋友上