仔仔經常便秘

estherfu
|

仔仔經常便秘, 轉咩奶粉好?
cbbc
|
加嬰兒益生菌, 我試緊
GCHK
|
係亞,可以試下益生菌
我要做媽媽
|
不如你試下問問醫生意見喇
irene891
|
estherfu 發表於 19-1-25 11:46

Hipp 唔錯呀 有益生菌加左係奶粉度 你可以試下
Carol8828
|

以前我仔6-7日先柯一次,全人奶。後來過左6個月,加紅蘿蔔或者蔬菜或者生果後1-2日一次了
wktktw
|
本身bb入面已經有益生菌,唔需要特別加俾佢,反而搵返隻夾到既奶粉係最好
ookaren
|
有冇試過illuma? 佢sn-2配方可以幫助胃腸, 應該唔錯
CalB
|
wktktw 發表於 19-1-25 18:54
本身bb入面已經有益生菌,唔需要特別加俾佢,反而搵返隻夾到既奶粉係最好

認同,所以我簡番隻奶粉都有益素菌既係入面,咁BB可以唔洗咋外再食咁多supplements
wing21chan
|
CalB 發表於 19-1-28 17:51
認同,所以我簡番隻奶粉都有益素菌既係入面,咁BB可以唔洗咋外再食咁多supplements
...

希望b夾就好
rurubibi
|
唔需要額外食架啦,搵隻夾到既奶粉就已經好好多
ireleu
|
要飲多d水喔, 如果要轉奶粉都唔好太急, 慢慢轉
irene891
|

我個仔食Hipp 便便好好
有機品牌 又有益生菌
chamcharm
|
有無幫佢按肚仔呀??真係唔得要轉奶粉
senchacha
|
仔仔轉左illuma飲到第三日就開始有大便了
gigihoo
|
好多時便秘除左奶粉之外,仲有加固同飲水量都會有影響到
gillcheng
|
其實市面上都有好多奶粉加左啲幫助BB便便嘅野,好似益生菌呢D,所以可以試下轉奶粉,又夾到嘅話就會好D

我呀B之前都有便秘,但轉左食hipp就好好多,D便便都令,同埋奶粉入面已經有益生菌,唔洗額外加
CAROL87
|
可以按摩下肚仔同埋食s26 ultima 個啲膳食纖維比較多既好粉會易啲便便
RubyYu07
|
Carol8828 發表於 19-1-25 18:42
以前我仔6-7日先柯一次,全人奶。後來過左6個月,加紅蘿蔔或者蔬菜或者生果後1-2日一次了
...

加固之後再蔬菜或者生果蓉,真係會好轉
RubyYu07
|
揀隻含有益生菌既奶粉。