醫護健康

跳至

首頁

尾頁

別墅

我老爺有肝癌,仲擴散到肺, 骨, 餘下的肝佢食緊標靶藥好似等死咁,我好迷網, 唔知點做

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 summerkappamama 的帖子

肝好難醫,我奶奶積極治療,最新最貴的療法都試過曬,最後早幾日都係走咗。臨走前話好痛,所以佢鐘意食乜畀乜佢食,行得就去多次旅遊。最後時刻,留意會唔會影響呼吸,幫佢減輕痛苦(用嗎啡)。保重!
未經本人同意,不得轉載以上內容

珊瑚宮

如病人樂觀睇得開。行得走得食得睡得。常人一般生活

做及食自己喜爱的事物

應無问題

最怕係身体痛苦
玩具萬歲!

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

最近我奶奶入左醫院,話照到2個黑影,又話驗血指數高,但醫生重未搵我地傾奶奶奶情況

複式洋房

通常肝癌一發現果陣已經好嚴重
因為肝無啦啦唔會痛

一痛就第4期

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我爸爸剛剛肝癌走了,一發現已係末期無得醫,到離開只係個幾月時間,好快,不過感恩無痛苦,一直都只係攰同無胃口,最後係瞓住走。

複式洋房

俾多啲支持佢

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

好好陪佢

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆 polliebb 的帖子

想問下係點發現架,而家我奶奶証實肝癌,但第幾期未知

珍珠宮

虎到金來勳章

fdcm 發表於 19-1-29 13:03

想問下係點發現架,而家我奶奶証實肝癌,但第幾期未知

我爸之前成日話有啲唔舒服,一直都以為感冒,有時食完野會覺得胃頂住,有日發覺佢面黃,就去診所驗,一驗就話肝酵素好高,寫紙即刻入院,之後就發現係肝癌,仲要末期,割唔到,化療電療標巴都無幫助,個半月就走左啦。

男爵府

而家我奶奶眼白有黃,肚脹,又有氣喘,已經驗到有埋肝硬化

#dorothy    發表於 19-4-10 23:11

珍珠宮

虎到金來勳章

fdcm 發表於 19-1-30 08:46

而家我奶奶眼白有黃,肚脹,又有氣喘,已經驗到有埋肝硬化

肝變化得好快,保重,盡量多啲陪佢

男爵府

多謝,而家日日放工接完仔放學就去醫院陪佢

禁止訪問

男爵府

回覆 gigimui00 的帖子

可否要醫生資料,thank you

禁止訪問

複式洋房

gigimui00 發表於 19-2-15 21:42
我有朋友肝硬化合併出現腹水醫生話無得醫丶搵咗好多醫生都唔得。用左一種自然療法唔使食藥唔使打針而家已 ...

可否pm知料,謝謝

大宅

gigimui00 發表於 19-2-15 21:42
我有朋友肝硬化合併出現腹水醫生話無得醫丶搵咗好多醫生都唔得。用左一種自然療法唔使食藥唔使打針而家已 ...

可pm資料嗎?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至